PIKSI OBRADOVAO SRBE PRED ŠVAJCARSKU: "Put do pobede postoji!" (VIDEO)

Novosti online

01. 12. 2022. u 13:05 >> 14:06

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i najbolji strelac orlova Aleksandar Mitrović obratili su se javnosti pred poslednji meč grupne faze Svetskog prvenstva sa Švajcarskom. Obraćanje ste mogli da pratite u prenosu uživo na portalu "Novosti.rs".

ПИКСИ ОБРАДОВАО СРБЕ ПРЕД ШВАЈЦАРСКУ: Пут до победе постоји! (ВИДЕО)

Foto: N.Iljukić

"Put do pobede postoji"

- Neće nam biti lako, nije bilo lako u Lisabonu i u Oslu. Put do pobede postoji, on je tu, na terenu, samo ga treba pronaći. Poštujemo Švajcarsku, odličan je tim, ali poštujemo i sebe. Videćemo sutra oko ponoći ko je bolji - rekao je Piksi.

- Švajcarska je u prednosti jer joj odgovaraju dva scenarija, a nama samo jedan, ali to je možda i dobro - dodao je selektor.

Piksi: Nisam portparol Švajcarske

Jedno od pitanja bilo je o zdravstvenom stanju švajcarskih igrača:

- Da li su prehlađeni igrači Švajcarske? Nisam njihov portparol, nisam sa njima u hotelu. Ne zanima me, važno je da moji igrači nisu prehlađeni. Presudiće dobra igra, koncentracija, smanjenje grešaka. Ako budemo pravili gluposti kao protiv Kameruna, šta da očekujem. Ništa. Ali ni taj rezultat 3:3 protiv Kameruna nije tragedija, pa pogledajte igrače koji oni imaju. Nije sramota i tragedija igrati nerešeno na Mundijalu. Šta smo to mi uradili na Mundijalima? Bili svetski prvaci? Ma, ne zanima me. Imaćemo teškog protivnika, koji je završio prvi u grupi ispred Italije. Zasluženo su došli ovde - kaže Piksi.

Vlahović je spreman, hoće li igrati?

- Vlahović je spreman za utakmicu protiv Švajcarske i njegovo stanje je neuporedivo bolje nego što je bilo kada smo došli u Dohu i biće u konkurenciji za tim. Ne mogu da vam kažem da li će igrati ili ne, bilo bi neozbiljno da govorim o sastavu, to ne radi nijedan trener. Spreman je - rekao je Stojković.

Portugal u osmini finala?

Pitanje je postavio i novinar iz Portugala koji je podsetio da će u slučaju prolaza protivnik Srbije biti upravo Portugal.

- Fokus je na utakmici sa Švajcarskom, to je jedna od najbitnijh utakmica poslednjih par godina. Posle prolaza, imaćemo vremena da razmišljamo o Portugalu - složili su se Piksi i Mitar.

Što se tiče formacije … videćete sutra

Selektor je upitan i o formaciji i taktici, ali nije otkrivao karte:

- Poslednja dva dana smo u taktičkom smislu radili na nekoliko varijanti napada, ali smo imali i dosta korekcija u odbrani jer smo isključivo svojim greškama u odbrani dozvolili da izgubimo dva boda od Kameruna. Od kada sam ja selektor, naša igra se formira na timskoj igri.

Nastavićemo tako, a sutra ćete videti da li ćemo igrati sa jednim, dvojicom ili trojicom napadača - rekao je Piksi.

Mitrović je dobio pitanje i o utakmici pre četiri godine u kome ga je strani novinar podsetio da je postigao gol, ali i da je nad njim napravljen nedosuđeni penal i da je bilo provokacija švajcarskih igrača.

- To je bilo pre četiri godine, neki drugi tim, novi selektor. Šta će protivnik da radi, navijači, na to ne možemo da utičemo. Fokus je na nama, da odigramo kako selektor traži od nas. Ako odigramo kako znamo, proći ćemo dalje - kaže reprezentativac Srbije.

Najbolji strelac orlova Mitrović uveren je u pobedu i svoju dobru partiju:

 - Sve i dalje zavisi od nas. Kad je bilo najpotrebnije bili smo pravi, u Portugalu i Norveškoj. Verujem u prolaz, verujem u sebe - poručio je srpski golgeter.

Upitan da prokomentariše da li ekipa Švajcarske više liči na precizan satni mehanizam ili na rupe u švajcarskom siru, odgovorio je:

- Mi bismo voleli da pričamo o švajcarskom siru i o rupama koji bi nam doneli rezultat koji priželjkujemo. Još na žrebu smo znali da je Brazil druga dimenzija i da ćemo protiv Švajcarske i Kameruna i nas tražiti drugog putnika. Tako se desilo. Utakmica protiv Švajcarske je od posebne važnosti. Pokušaćemo da pronađemo put do pobede. Momci će dati poslednji atom snage da bismo došli do rezultata. Neće biti lako, svedoci smo mnogo iznenađenja na Mundijalu, bićemo spremni za meč.

PROVOKACIJA POLjSKOG NOVINARA

Novinar iz Poljske postavio je provokativno pitanje o ratu u Ukrajini, pokušavši da iznudi od Piksija odgovor zašto "navijači Srbije podržavaju Rusiju koja ubija nedužne ljude". 

Dobio je jasan odgovor da će se na današnjoj konferenciji odgovarati samo na pitanja o sutrašnjoj utakmici.

SVI IGRAČI SU ZDRAVI

Prvo pitanje glasilo je da li su svi igrači spremni, a odmah je u sledilo i drugo - kako je selektor podneo kritike posle utakmice sa Kamerunom.

- Svi igrači se osećaju dobro i spremni su za utakmicu - odgovorio je Piksi, a na drugi deo pitanja rekao je da nije čitao o čemu se radi, a da se inače ne bavi tim stvarima.

- Bilo je kritika, sve je to normalna stvar. I da sam čitao ne bih se bavio tim stvarima - dodao je selektor.

Srbiju samo pobeda nad Švajcarskom vodi u drugu fazu, pod uslovom da Kamerun ne iznenadi i ne nanese Brazilu poraz sa istom ili većom razlikom, što nije isključeno jer je selektor Tite najavio da će izvesti drugi tim.

Srbija i Švajcarska bili su rivali i na prethodnom Mundijalu, a tada su "sajdžije" pobedile posle preokreta u režiji sudije Briha, i uz pomoć provokacija švajcarskih fudbalera albanskog porekla. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)