TUŽNE VESTI IZ BRAZILA: Pele je hitno primljen u bolnicu, a onda su iz nje procurile informacije

Novosti online

30. 11. 2022. u 16:43 >> 17:01

LEGENDARNI brazilski fudbaler Pele vodi veliku borbi protiv teške bolesti.

ТУЖНЕ ВЕСТИ ИЗ БРАЗИЛА: Пеле је хитно примљен у болницу, а онда су из ње процуриле информације

Foto: T.Mihajlović

Kako je javio "ESPN Brazil", Pele je primljen u bolnicu jer mu "celo telo otiče" nakon što se u prethodne dve godine borio sa kancerom debelog creva. A ne samo da je sada otkriveno da se rak proširio, već i sledeće:

"Peleov dolazak u bolnicu u južnom delu Sao Paula nije bio zakazan. Doveden je zbog opšteg oticanja tela i to u utorak, 29. novembra. U bolnicu ga je dovela supruga, Marsia Aoki. Po dolasku, medicinsko osoblje je 'konstatovalo da postoji opšte oticanje organizma, ali i srčana insuficijencija. Drugi problem koji je tada primećen je činjenica da hemoterapija koja je korišćena tokom prethodnih meseci nije dala nikakav pozitivan rezultat kod tumora koji se nalazi u više organa 'kralja fudbala'. U sredu je Pele podvrgnut brojnim detaljnim pregledima, kako bi se utvrdilo tačno stanje organa koje je zahvatio kancer u metastazi.

Primljen uznemiren, zbunjen...

Kada je primljen u bolnicu 'Albert Ajnštajn', on je bio vrlo uznemiren, a jedna od dijagnoza je bila i psihički problemi u vidu zbunjenosti. Zato je jedan od pregleda u sredu bio na temu utvrđivnja ima li kod čuvenog fudbalera i hepatičke encelofatije. Ovo stanje, kao i rezultati borbe protiv kancera koja više ne daje rezultate, brinu i medicinsko osoblje i porodicu. Pele je toliko bio slab ovih dana, da se jedva sam hranio", piše ESPN Brazil, zaključujući na sledeći način:

"Pele je u ovim trenucima, zajedno sa suprugom i osobom koja o njemu brine, u bolničkoj zgradi i, u sobi, čeka rezultate testiranja kako bi se saznalo koji koraci u lečenju predstoje. Nema nikakvih najava da bi 'kralj' mogao biti otpušten na kućno lečenje. Bolnica nije htela u zvaničnoj formi da nam potvrdi da se Pele nalazi na ispitivanjima, ali jeste njegova supruga, koja je samo istakla 'da se radi o rutinskim pregledima i redovnim, mesečnim analizama učinka hemoterapije'".

Podsetimo, Pele je pre nekoliko meseci bio u bolnici u Sao Paulu, jer se borio i sa infekcijom urinarnog trakta, ali se sve vreme  nastavila borba sa lečenjem tumora.

Pele - nestvarna biografija

Pele, koji je rođen pre 82 godine, smatra se za jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Postigao je 643 gola na 659 utakmica igrajući za Santos i Njujork Kosmos.

Sa reprezentacijom Brazila je tri puta bio prvak sveta, uz 77 golova na 92 meča.

Bio je i ostao uzor mnogim igračima, a naročito članovima fudbalske reprezentacije Brazila, koja se ovih dana takmiči na Svetskom prvenstvo u fudbalu čiji je domaćin Katar.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)