ŠVAJCARCI ILI ALBANCI, KO STE? Na klupi Turčin, na terenu plaćenici, na tribinama komšije sa juga! (FOTO)

Novosti online

28. 11. 2022. u 19:33

ŠVAJCARSKA i Brazil odigrali su svoj meč drugog kola grupe G na Mundijalu. "Karioke" su odnele tri boda, i tako olakšale posao Srbiji, koja će se boriti za ceo plen protiv popularnih "časovničara", a samim tim i prolazak u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

ШВАЈЦАРЦИ ИЛИ АЛБАНЦИ, КО СТЕ? На клупи Турчин, на терену плаћеници, на трибинама комшије са југа!  (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Na prethodnom, poraženi smo od Švajcarske rezultatom 2:1. Tada su golove dali Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, a nakon što su tresili mreže provocirali su naše reprezentativce pokazivanjem albanskog dvoglavog orla.

Foto: EPA

Veza između Albanije i Švajcarske je očigledno velika, što pokazuje i detalj sa stadiona "974" u Dohi.

Naime na tribinama pred meč Švajcarska - Brazil, pojavila se i albanska zastava, tamo gde joj očigledno nije mesto, jer Albanija nije učesnik Mundijala u Kataru.

Postavlja se pitanje šta li su Švajcarci, spremili tek za meč sa Piksijevim "orlovima". Nema dileme da će provokacija biti.

Neverovatno je koliko ova reprezentacija nema identitet. Na klupi je Turčin, na terenu tim sveta u kom prednjače Albanci, a na tribinama naše komšije sa juga. 

Ipak, iako plaćenici nose njihov nacionalni dres valja napomenuti da se radi o reprezentacija koja je na poslednja tri FIFA velika takmičenja dolazila do četvtfinala.

FOTO: AP/Tanjug

O tome koliko su kompaktni, taktički potkovani, govori i činjenica da su pored njih to jedino uspele Francuska i Belgija, a dobro je poznato kakve fudbalske zvezde u svom timu oni poseduju.

Srbiju čeka težak zadatak za četiri dana protiv prave, male legije stranaca, koja već godinama gotovo u istom sastavu gine za boje Švajcaraske.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)