A FIFA - ĆUTI! Hrvati veličali "oluju" na Mundijalu, etničko čišćenje Srba se slavilo u Kataru (FOTO)

Novosti online

27. 11. 2022. u 19:17

MILAN Borjan doživeo je bolan poraz od Hrvatske, ali verovatno još bolnije bile su sramne provokacije naših komšija koje su trajale gotovo tokom svih 90 minuta utakmice.

А ФИФА - ЋУТИ! Хрвати величали олују на Мундијалу, етничко чишћење Срба се славило у Катару (ФОТО)

TANJUG / Zvonimir Barisin

Naime, na meču grupne faze Mundijala između Hrvatske i Kanade istaknut je uvredljiv transparent, koji je imao samo jednu nameru - "sipati so na dečačke rane" golmana Crvene zvezde.

U pitanju je zastava sa slikom traktora koja asocira na vojnu akciju "Oluja", tokom koje je proterano više od 250.000 Srba i ubijeno više od 2.000 ljudi, pretežno civila.

Brend koji je iskorišćena je "Džon Dir", inače najpoznatija marka traktora na svetu, pa je to bilo bolno podsećanje na vreme kada su Srbi napustili Krajinu na traktorima, posle jednog od najvećih etničkih čišćenja na tlu Evrope.

Hrvati su nastavili da provociraju Borjana, vikali su i: "Vukovar, Vukovar". Provakacije nisu stale ni posle završetka utakmice i ubedljive pobede Hrvatske protiv Kanade sa 4:1. A, tokom ovog fudbalskog megdana skandalozne fotografije koje su kružile društvenim mrežama.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)