BANJALUKOM SE ORILO "BOŽE PRAVDE": Republika Srpska svim srcem uz Srbiju (FOTO)

D. K.

24. 11. 2022. u 21:17

MUNDIJAL je zvanično počeo i za srpski rod. Fudbalska groznica koja danima trese region, nije zaobišla mi Banjaluku. Dani, minute i sekunde nestrpljivo su se brojale do izlaska Piksijevih junaka na teren stadiona Lusail u Dohi, i napokon je došao i taj dan.

БАЊАЛУКОМ СЕ ОРИЛО БОЖЕ ПРАВДЕ: Република Српска свим срцем уз Србију (ФОТО)

FOTO: D. K.

U banjalučkoj dvorani "Borik" okupilo se i staro i mlado - devojke, momci, dede, bake pa čak i deca. Ludilo se osetilo na ulaznim vratima gde su se navijači nervozno gurali kako bi ugrabili svoje mesto. Ogrnuti trobojkama nestrpljivo su čekali zvižduk koji označava početak meča.

Na pitanje "ko večeras pobeđuje" odgovor svih bio je isti. Grupa omladinaca iz jednog banjalučkog naselja jednoglasno su reki, da "orlovi" večeras osvajaju prve bodove.

- Pa zna se, Mitrogol će pokazati Brazilu kako se igra fudbal, i glavom rešeta protivnički gol - kazao nam je Milan M., dok su njegove kolege dovikivale da misle kako će i Tadić opravdati kapitensku traku.

Na samom početku prenosa i "orlove" u kadru, aplauzi i glasne ovacije su se orile dvoranom, dok su s druge strane Karioke bile izviždane.

Na prve taktove "Bože pravde" cela dvorana bila je na nogama, publika je bila u delirijumu, i svi su u glas pevali dobro poznate stihove.

Svaki šut reprezentacije Srbije, banjalučani su u proživljavali u istom dahu, gledajući ekran gotovo bez treptaja.

Promoter događaja "Katar u Boriku" je Banjalučanin Srđan Babić, reprezentativac Srbije, te ponos svog grada i cele Republike Srpske.

Kao što je najavljeno, pre početka utakmice direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, podelio je hiljadu zastava Srbije publici koja se okupila u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, kako bi svim srcem bodrili prvi nastup "orlova" na Mundijalu u Kataru, i to protiv nimalo naivnog protivnika Brazila.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)