MAJSTORI, VIDIMO SE MI OPET! Srbija i Brazil odigrali uzbudljiv meč, "orlovi" poklekli na startu Mundijala

Novosti online

24. 11. 2022. u 21:54 >> 21:55

SRBIJA i Brazil odigrali su izuzetno zanimljivu utakmicu 1. kola Svetskog prvenstva u fudbalu, a poraz "orlova" od velikog favorita, 0:2, nije obeshrabrujući kao istovetan na prošlom Mundijalu: takav rezultat je tad značio povratak kući iz Rusije, a sada izabranici Dragana Stojkovića imaju još dve šanse da osvoje bodove za nokaut fazu. Prva je u ponedeljak u 11 časova protiv Kameruna, koji je ranije ovog dana poražen od Švajcarske sa 0:1.

МАЈСТОРИ, ВИДИМО СЕ МИ ОПЕТ! Србија и Бразил одиграли узбудљив меч, орлови поклекли на старту Мундијала

FOTO: Tanjug/AP

Čak 88 godina naši nisu pobedili Brazilce u fudbalu, ali... Iako se sportski recepti iz tih starih, "Montevideo" (i koja godina pride) vremena, naizgled ne mogu primeniti na moderan fudbal, jedan i te kako može.

Igrati mudro, a hrabro. I, ne klonuti duhom.

Tako je Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, i obezbedio da mu ekipa bude učesnik spektakla zvanog "Katar 2022": igrali su naši reprezentativci tako i u kvalifikacijama, a dobro se pripremili i "isprsili" se i protiv jednog od glavnog favorita za titulu na šampionatu planete. Koliko su mogli.

Bez povređenog Filipa Kostića u startnoj postavi, sa njegovim imenjakom Mladenovićem kao dobrim rešenjem za levu stranu, Piksi je na teren najpre poslao jedanaestorku u kojoj je od napadača bio samo roviti Mitrović. On u prvom poluvremenu imao više defanzivnih obaveza, usled opšteg presinga Srbije, koji je, uz dobro pokrivanje dva brazilska krila, Vinišijusa i Rafinje, dovelo do toga da ekipa selektora Titea promeni taktiku i proba da sa distance matira Vanju Milinkovića Savića.

On, međutim, nije tada poklekao pred tim pokušajima, a ni ostatak ekipe koja je u prvom poluvremenu tek za nijansu imala manji posed od rivala, no nije uspevala da mu pripreti na način na koji je to želela. Stvari su počele da se dodatno komplikuju kada je počelo drugo poluvreme.

Brazil jeste zaigrao agilnije, no prvu šansu je stvorio usled dotad jedine neopreznosti rivala, jer golman "VMS" nije najbolje dodao loptu Gudelju, ali je zato maestralno odbranio zicer Rafinje koji se usled tog kiksa desio. Titeova ekipa je tada dobila na samopouzdanju, i to prilično.

Punih 15 minuta je trajala opsada gola "orlova", pa je Stojković, videvši da mora da osveži tim, u "vatru" ubacio Ilića i Živkovića, ali dok se oni još nisu ni pošteno rastrčali, Brazil je najpre s distance pogodio stativu (Aleks Sandro), a onda i poveo. Gol je u 63. minutu dao Rišarlison, natrčavši na "odbitak" posle odlične odbrane Vanje Milinkovića Savića kog je, iznenadnim udarcem, probao da s leve strane matira Vinisijuš.

Nedugo zatim, Piksi je na teren uveo nova dva fudbalera, ali uz promenjenu formaciju. Lukića i Mladenovića su zamenili Lazović i Vlahović, pa su tako sa dva špica zaigrali "orlovi". I, bili vrlo, vrlo blizu izjednačenja u 70. minutu. Međutim, ni pokušaj Sergeja Milinkovića Savića glavom iz peterca, ni pokušaj makazica Vlahovića, ni šut s distance Lazovića nisu promenili rezultat. A on se promenio usled gola na drugoj strani terena.

Samo tri minuta posle opsade gola Brazila, Vinisijuš je pored trojice naših fudbalera uspeo da centrira s leve strane, a u srcu kaznenog prostora Srbije Vinisijuš uspeo da primiri loptu. Odmah je atraktivno, iz okreta, uz visoko podignutu nogu kao da je pobegao iz kung-fu filma, poslao neodbranjiv udarac koji ni Veljković, koji mu je trčao u susret, ni golman Milinković Savić nisu mogli da zaustave. 

Ta majstorija je i odlučila kome će pripasti ceo plen s ovog meča, koji je završen uz veliki pritisak "karioka", koji su osvežili svoje redove sjajnim igračima (ušli su majstori fudbala kao što su Fred, Rodrigo, Gabrijel Žezuz, Antoni i Martineli). Ipak, "orlovi" nisu klonuli duhom, izdržali su sve završne nalete favorita i, što će biti još važnije, ostaje im da ne klonu duhom zbog konačnog rezultata, već da pokažu ko su u ponedeljak protiv Kameruna. Ovaj poraz od Brazila ne znači da je za Srbiju Svetsko prvenstvo gotovo, već - da tek počinje.

Srbija - Brazil 2:0 (0:0)

Stadion: "Lusail Ikonik". Gledalaca: 88.103. Sudija: Alireza Fagani (Iran). Strelac: Rišarlison 62 i 73. (Brazil).

Brazil (4-1-2-3): Alison - Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro - Kazemiro - Paketa (od 75. Fred), Nejmar (od 79. Antoni) - Rafinja (od 87. Martineli), Rišarlison (od 79. Gabrijel Žesus), Vinisijus Žunior (od 75. Rodrigo)

Srbija (3-4-3): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković (od 57. Radonjić), Lukić (od 66. Lazović), Gudelj (od 57. Ilić), Mladenović (od 66. Vlahović) - Tadić, Mitrović (od 83. Maksimović), S. Milinković-Savić

KRAJ! Srbija - Brazil 0:2

90' - Još dva minuta sudijske nadoknade...

90'  - Treći minut nadoknade u toku. Igra se pomalo otvorenih gardova. I jedni i drugi bi da daju gol "za kraj meča". Mada, ako bi naši uspeli, bilo bi panike u redovima favorita...

90' - Pokušavaju naši da priprete, žele da daju gol "orlovi", no sudija kaže da je Vlahović napravio prekršaj nad Danilovom, priliom čekanja centaršuta Tadića.

90' - Igraće se još sedam minuta sudijske nadoknade vremena.

90' - Završni momenti utakmice. Uskoro će biti poznato koliko će se još igrati.

88' - Ušao je Arsenalov opasni igrač Martineli. Nestvarne izmene ima Brazil...

84 - Veliki nalet Brazila. Ali, ne daju se naši. I Vlahović pomaže u odbrani.

81' - Nemanja Maksimović, strelac gola protiv Brazila za titulu omladinskog prvaka sveta, ulazi u igru umesto Aleksandra Mitrovića. Uz Maksimovića, i Gabrijel Žezuz je sada akter ovog meča, a da je igrao u pomenutom U-19 finalu šampionata sveta.

80' - Prečka! Brazil umalo stiže do 0:3...

79' - Izlazi i Nejmar, menja ga Antoni.

78' - Tri izmene u Brazilu: Pakveta, Vinišijus i Rišarlison izlaze, Fred, Rodrigo i Gabrijel Žezuz ulaze. Strašne rezerve, u svim drugim reprezentacijama bili bi starteri.

73' - Vinisijuš je pored trojice naših fudbalera uspeo da centrira s leve strane, a u srcu kaznenog prostora Srbije Vinisijuš uspeo da primiri loptu, a onda atraktivno, iz okreta, uz visoko podignutu nogu kao da je pobegao iz kung-fu filma, poslao neodbranjiv udarac koji ni Veljković, koji mu je trčao u susret, ni golman Milinković Savić nisu mogli da zaustave. Majstorija.

73' - Gol! Rišarlison, opet - 0:2!

70' - Veliki pritisak Srbije! Posle novog kornera, lopta se šetala kroz peterac Brazila. Dva puta za sekund. Na kraju je probao glavom Sergej, pa posle dobitka pokušao makazice Vlahović, da bi na kraju s distance šutirao Lazović, ali previsoko. Dobar nalet Srbije, obećava, obećava...

FOTO: Tanjug/AP

69' - Dobar centaršut kapitena, Strahinja Pavlović glavom pokušava da poravna rezultat, lopta odlazi preko prečke! Ne daju se orlovi, ne daju...

68' - Korner za Srbiju. Tadić će ga izvesti s leve strane.

67' - Ofanzivna postava Srbije dovodi do toga da se otvorilo mnogo prostora za napad Brazila. Vinisijuš je uzeo loptu nakon što je Milenković klizećim startom usporio Nejmara, no brazilsko krilo se okliznulo pre šuta.

65' - Piksi menja još dva igrača. Lukić i Mladenović napuštaju teren, a ulaze Lazović i Vlahović. Kakva postava Srbije - sa dva napadača protiv Brazila. Lazović ide na desnu stranu, Radonjić se seli na levu.

FOTO: Tanjug/AP

64' - Kakav kriterijum suđenja sada... Fauliran je Tadić (Kazemiro je rukom udario po kapitena licu Srbije), a dosuđen je sekund kasnije prekršaj nad Nejmarom. Ljute se svi igrači Srbije, žuti karton dobija Lukić, zbog protesta. Treći naš igrač koji je opomenut.

63' - Nejmar je komplikovao malo na levoj strani terena, lopta počela da mu beži, pa je iznenadno šutirao Vinišijus. Odlično mu je odbranio šut Vanja Milinković Savić, no lopta se odbila pravo pred noge Rišarlisona koji je svojim 18. golom u dresu Brazila doneo svojoj ekipi prednost.

62' - Rišarlison, gol, Brazil vodi 0:1!

60' - Stativa! Aleks Sandro je šutirao sa 30 metara, pogodio okvir gola! Lopta je otišla iza leđa golmana Srbije, ostala u polju, no Brazil nije uspeo da u nastavku akcije ponovo ugrozi gol "orlova2.

58' - Odmah šansa za Srbiju! Tadić centrira ka Radonjiću, izbacuju Brazilci loptu u korner. Sa desne strane će ga izvesti kapiten, Dušan Tadić. Oduševljeni su navijači Srbije. Posle dužeg vremena, uzbuđenja pred golom Brazila.

57' - Dvostruka izmena u Srbiji: Gudelj i Živković izlaze, na terenu su Ilić i Radonjić. Centralni vezni umesto centarlnog venog, dok će Radonjić odmeniti Živkovića na desnoj strani.

56' - Nejmar je pao u duelu sa Lukićem, odmah se oglasio sudija. Faul za Brazilce

55' - Vinišijus opet opasan, centrira, Nejmar u padu šutira sa 11 metara levicom - lopta odlazi pored stative u gol-aut. Auh...

Vanja Milinković Savić, golman Srbije, na meču sa Brazilom / FOTO: Tanjug/AP

53' - Veliki pritisak Brazila. Vinišijus je prošao dvojicu čuvara, ali centaršut je naišao na dobro postavljene štopere Srbije.

52' - Pakveta dodaje Rafinji na desno krilo, maestralno uklizava Pavlović!

51' - Utakmica je nastavljena. Dobro je "SMS", nastaviće da igra. Vinišijuš za to vreme pada kao da ga je Živkovi pokosio, a dodirnuli se leđima...

50' - Nejmar je izveo slobodan udarac, svi srpski igrači su bili u odbrani, izbačena je lopta u korner (Pavlović je glavom skrenuo), a posle toga je meč prekinut, jer je lopta u vrat pogodila Sergeja Milinkovića Savića, koji je ostao da leži.

49' - Drugi žuti karton na meču, opet za igrača Srbije. Nemanja Gudelj je javno opomenut jer je s leđa zaustavio opasna prodor Nejmara. Imaće Brazil slobodan udarac sa oko 17 metara.

48' - Izuzetno agresivno igraju Brazilci "na" onog igrača Srbije koji ima loptu. Dobija sada malo po nogama Tadić, sudija se pravi da se to nije desilo, Brazil uzima loptu...

Detalj sa meča Srbija - Brazil / FOTO: Tanjug/AP

47' - Usled greške u dodavanju "orlova" (golman je probao da proigra Gudelja), Brazil je došao do prilike da povede. Najbolju šansu na meču imao je opasni Rafinja, a Vanja Milinković Savić je uspeo da mu odbrani udarac iz prilične blizine. Opasno, baš opasno je bilo... 

46' - Auh! Kiks naših u odbrani, Rafinja ima zicer, brani golman Srbije!

46' - Meč je nastavljen, počelo je drugo poluvreme! I to dok je muzika odzvanjala sa zvučnika. Organizatoru je promaklo da je utakmica nastavljena...

Vraćaju se akteri ovog meča na teren. Među onima koji izlaze iz svlačionice je i Aleksandar Mitrović, nastaviće roviti špic "orlova" da igra. Pozdravljaju ga i golman "orlova" i Strahinja Pavlović, a onda mu Sergej Milinković Savić nešto pojašnjava. Nadamo se da će taj kratki dogovor dovesti do, recimo, akcije za vođstvo.

NAVIJAČI BRAZILA U BEOGRADU: Evo kako su prognozirali meč protiv Srbije (FOTO)

OKUPILI SE NIKŠIĆANI: Slavi se Srbija i peva "Bože pravde"

OVO NEMA CENU: Kosovska Mitrovica uz "orlove"! (VIDEO)

"SRCEM UZ SRBIJU, SRCEM UZ ORLOVE": Ministar Miloš Vučević pokazao kako se voli svoja zemlja (VIDEO)

Kraj poluvremena, pogodaka nije bilo, ali uzbuđenja jeste. Brazil je bio bliži golu "orlova" nego reprezentativci Srbije svom pogotku, no protiv ovako snažne ekipe, sa verovatno najjačim napadom na planeti, odličan utisak su ostavili Piksijevi "orlovi". Svi, od golmana Vanje Milinkovića Savića koji je imao jednu odličnu intervenciju, pa do borbenog Mitrovića koji je pomagao u onim desetinama presinga koji su i dovelo do oduzimanja lopta moćnom rivalu. Kratak predah, pa se nastavlja spektakl u Lusailu.

45'+1 - Poslednji trenuci prvog dela utakmice...

45' - Nejmar je opasan kada krene s loptom licem okrenut ka golu Srbije, no ne baš idealno dodavanje preseca Pavlović. Ipak, Brazil je taj koji je opet došao do poseda. Igraće se još jedan minut, Lukić je uzeo loptu "kariokama" i iznudio aut.

43' - Oko minut su sada kontrolisali loptu naši reprezentativci, no ovoga puta nisu uspeli da ugroze gol Alisona. Ipak, presing im omogućava da brzo prekinu prvi naredni nalet "karioka". Drugi je završio Rafinja, koji je pomislio da je predriblao požrtvovanog Pavlovića, a onda izašao s loptom u aut.

Nejmar pokušava da se probije kroz redove Orlova na meču Srbija - Brazil / FOTO: Tanjug/AP

41' - Lepo je proigrao Sergej Milinković Savić Gudelja, ali on je odmah izgubio loptu, posle čega je usledila šansa za Brazil. Milinković je hteo da izbije loptu preko svoje glave, loptu koja je dugačkim dodavanjem bila upućena Vinišijusu. On ju je uzeo, ali se spetljao,  iako je mogao da uputi dobar šut s leve strane.

40' - Statistika kaže: 4:1 u šutevima za Brazil, koji sa 58-42 vodi u procentima kada se radi o vremenu poseda lopte. Prilično impresivna igra Srbije u odbrambenim zadacima, protiv najofanzivnije ekipe na planeti.

39' - Usporili su malo ritam Brazilci. Ali, to deluje kao da žele da "namame" na svoju polovinu igrače Srbije. Oni, za sada, ne nasedaju na to

37' - Lepa akcija Srbije. Živković je na desnom krilu odigrao dupli pas sa kapitenom Tadićem, centrirao ka daljoj statitivi, ali iako je Mladenović bio najviši u skoku, previsoko je letela ta lopta, pa je nije dobro zahvatio. Bio je na desetak metara od gola, a toliko je lopta i otišla od mete.

Nemanja Gudelj na meču Srbija - Brazil u Kataru / FOTO: Tanjug/AP

36' - Posle incijative Brazilaca, probao je Dušan Tadić da se probije, stigao do 30-ak metara od gola rivala, a tandem čuvara ga je tada zaustavio. Na sreću po "orlove", pogrešio je odmah potom i Nejmar, koji je hteo da na levoj strani proigra zvezdu Reala, Vinisijusa Žuniora.

35' - Opasno je bilo... Rafinja s desnog krila ulazi u sredinu, odigrava odličan dupli pas sa Pakvetom, , a onda je Rafinja šutirao iskosa s leve strane prilično slabo, pa je Vanja Milinković Savić, inače odlično postavljen, lako zaustavio loptu.

34' - Veljković dobro interveniše posle centaršuta Brazila. Ali, rival "orlova" lako uzima loptu potom i nastavlja da napada.

33' - PREDSEDNIK OGRNUO ZASTAVU: Vučić prati meč protiv Brazila - Idemo, Srbija! (FOTO)

33' - KADA BOŽE PRAVDE ZAGRMI U KATARU: Piksijevi "orlovi" pevali, svi kao jedan, Japanac oduševio (VIDEO)

32' - I PROLAZNICI GLEDAJU "ORLOVE": Beograd diše u ritmu utakmice Piksijevih izabranika (FOTO)

31' - Nizak centaršut Rafinje na bližu stativu, ka Rišarlisonu... Novi korner. Potom kratka dodavanja Brazilaca, pa nizak centaršut Rafinje, a golman Srbije hvata loptu ispred kapitena rivala, Tijaga Silve, koji je uklizavanjem pokušao da skrene "bubamaru" u mrežu.

Nejmar na meču Srbija - Brazil / FOTO: Tanjug/AP

30' - Nejmar se vratio na svoju polovinu da primi loptu, pokrenuo je napad i otišao brzo napred, no lopta je otišla skroz desno, ka Rafinji, koji je umakao iza leđa Mladenovića, ali je glavom poslao loptu u peterac gde se nalazio Veljković, koju ju je izbacio u korner.

29' - Ori se "Ajmo, ajde, svi u napad!" sa tribina u Lusailu.

27' - Odlična intervencija Vanje Milnkovića Savića! Istrčao je na vreme i sprečio da ga brzonogi Vinisijus savlada sa levog krila. Pobegao je odbrani koja je probala da ga uhvati u ofsajd-zamku, dobro ga je proigrao kapiten Brazila, Tijago Silva, ali je VMS izašao kao pobednik!

26' - Ovako navijači Zvezde u hali "Aleksandar Nikolić" prate uživo prenos meča Srbija - Brazil, nakon što su crveno-beli ostvarili treću uzastopnu pobedu u Evroligi:

 

26' - Brazil ponovo strpljivo gradi akciju, kruži lopta oko dva reda defanzivnog bedema srpske reprezentacije.

26' - Dovikuju se navijači "orlova" sa jedne na drugu tribina - Srbija, Srbija!

25' - Dobar centaršut za Aleksandra Mitrovića sa desne strane, ali je Alison istrčao na vreme i ispružio ruke taman kad treba i gde treba, da na pola metra od glave našeg golgetera uhvati loptu.

23' - Na polovini prvog poluvremena, statistika kaže: Brazil tri šuta (dva u metu), Srbija nijedan. Brazil 56% vremena s loptom u posedu.

22' - Kazemiro sada pokušava, poput Nejmara, sa distance. Pravo u dobro postavljenog golmana, Sergeja Milinkovića Savića. Izvrsno "pokrivanje" brazilskih krila, bar za sada, dovelo je do toga da rival "orlova" promeni taktiku i krene sa udarcima iz daljine.

21' - Šut Nejmara s 25 metara, Veljković dobro postavljen u bloku.

FOTO: Tanjug/AP

20' - Dobro igraju Srbi presing, ali dobri su u tome i Brazilci. Čim izgube loptu,  na oko 30-40 metara od gola Srbije, odmah kao osice kidišu na onog igrača "orlova" koji je ima, i oduzimaju je.

18' - Malo je usporila igra u ova dva minuta, usled nekoliko izbacivanja lopte u aut. U posedu je Brazilaca.

16' - Rišarlison i Nejmar za sada ne uspevaju da nadmudre naše reprezentativce, Gudelj im je oduzima, pa kreće akcija "orlova" i to vraćanjem lopte unazad (pomalo rizično), a onda odigravanjem na levo krilo.

15' - Srbija ponovo u velikom presingu. Sedmorica naših fudbalera je na suparničkoj polovini terena, dok Brazil kreće od sopstvenog gola s loptom.

14' - Pomenuto skidanje dresa Nejmaru usred meča možete pogledati kada kliknete ovde.

13' - Umalo da Nejmar da gol iz kornera! Oprezan je bio Vanja Milinković Savić. Novi korner, a onda VMS hvata loptu.

13' - Izuzetno brz je Vinisijus Žunior, koji je pobegao Živkoviću po levom krilu, ali dobrom intervenicijom naših došlo se do kornera.

Sergej Milinković Savić u akciji na meču Srbija - Brazil / FOTO: Tanjug/AP

12' - Srbija sada malo prepušta sredinu terena Brazilu. Sve duže traju napadi "karioka".

11' - Prekršaj nad Srbima se, izgleda, ne vrednuje isto u sudijskom kriterijumu, kao nad Nejmarom. Ali, da ostavimo kukanje po strani i pored očiglednog prekršaja za žuti karton... Prošlo je desetak uvodnih minuta, sasvim dobrih po Srbiju, ali još bez šanse za vođstvo. 

10' - Prvi duži napad Brazila, dobra lopta za Nejmara u levom delu šesnaesterca Srbije, no posle jednog driblinga - oduzeta mu je

9' - U jednom duelu sa Veljkovićem Nejmar je "ostao bez dresa". Prosto mu je svučen preko glave. Odmah ga je obukao, a loptu uzeli Srbi.

8' - Sergej Milinković Savić se lepo probio po levoj strani, ali to što je prošao Markinjosa, nije mu dalo dovoljno prostora s loptom da nadmudri i sledećeg suparnika.

7' - Rafinja je trenutno najagilniji igrač Brazila, no dodavanje za njega, dijagonalno ka desnom krilu, sada nije bilo precizno.

6' - Nejmar je prvi put fauliran i odmah je sudija dao žuti karton Strahinji Pavloviću?! I to zbog prekršaja na sredini terena...

Detalj sa meča Srbija - Brazil / FOTO: Tanjug/AP

5' - Vrlo borbeno igra Srbija. Brzo oduzima loptu suparniku, pa traži način da ga ugrozi. Tadić je probao s desnog krila, centarirao, ali Danilo je izbacio loptu do centra.

4' - Devet naših igrača, svi sem golmana i Strahinje Pavlovića, nalaze se na polovini Brazila dok "karioke" pokušavaju da iznesu loptu. Ali, treba se čuvati, jer su izuzetno brzi današnji rivali "orlova". To su i dokazali polukontrom koju je centaršutom s desne strane završio Rafinja, a naši uspeli da otklone opasnost.

3' - Veliki presing Srbije, Brazil prinuđen da na svojoj polovini, u svom kaznenom prostoru, dodaje loptu. 

2' - Uvodni napad Brazila nije urodio plodom, ali ni prvi pokušaj "orlova". Lopta za brazilskog golmana. Srbija odmah u presingu, preseca dugo dodavanje, slanjem lopte u aut kod sredine igrališta.

1' - Počela je utakmica!

19.59 - Rivali su se pozdravili, kapiteni Tjago Silva i Dušan Tadić razmenili zastavice, sudija bacio novčić... Izgleda da će Brazilci imati prvi loptu.

19.56 - "Orlovi", svi kao jedan, pevaju "Bože pravde". I hiljade naših navijača. Divna scena. Na klupi su i rezerve zagrljene, kao i prvotimci, svi pevaju! 

19.56 - Srbi se širom sveta okupljaju da bi zajedno gledali "orlove" protiv Brazila. Evo kako to izgleda u Kanadi, gde se okupio hor Sveti Sava:

19.55 - Pogledajte kako je ambasador Brazila u Srbiji, Koto, prognozirao večerašnji meč:

 

19.54 - Izašli su takmaci na teren. Intoniranje himni u toku...

19.50 - Kreće vizuelni spektakl na stadionu u Lusailu. Svetla se gase, pale potom reflektori na posebne načine. Razvlače se velike zastave dve države čije ekipe igraju...

19.45 - Formacijski, ovako izgledaju startne postave.

Flashscore

19.28 - Naši fudbaleri su stigli...

19.22 - Ovo nemojte da propustite: KOMUNALNI HIT IZ SRBIJE: Sjajna podrška iz Niša za Piksijeve "orlove" (VIDEO)

19.10 - Oko sat vremena pred početak meča, ovako je na tribinama stadiona "Lusail":

 

19.05 - Startne postave smo vam javili (ako ih niste videli u ovom našem "blogu uživo", samo bacite pogled malo niže), pripremili smo vam i analizu odabrane jedanaestorke, a evo i preostalih aktera ovog meča:

Na klupi Srbije šansu čekaju golmani Dmitrović i Rajković, te Eraković, MAksimović; Radonjić, Jović, Stefan Mitrović, Babić, Kostić, Vlahović, Račić, Đuričić, Lazović, Ilić, Grujić. Rezerve Brazila su Veberton, Ederson, Fred, Dani Alveš, Eder Militao, Fabinjo, Aleks Telješ, Bruno Gimaraeš, Gabrijel Žezuz, Enoni, Rodrigo, Everton Ribeiro, Bremer, Pedro i Martineli.

19.00 - Sve više naših  navijača stiže na stadion u Lusailu... Podsetimo, vreme početka utakmice je 20 sati po ovdašnjem, srednjnoevropskom vremenu. Još tačno sat.

18.55 - ANALIZA: ZAŠTO JE PIKSI ODABRAO OVAKAVU STARTNU POSTAVU? Srbija - Brazil, jedanaestorica koja počinju meč u dresu "orlova"

18.42 - Za Brazil od prvog minuta igraju: Alison, Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro, Kazermiro, Lukas Pakveta, Rafinja, Vinišijus, Rišarlison, Nejmar. Nestvaran je ofanzivni potencijal ove ekipe... 

18.41 - Evo i sastava! 

Startnu postavu Srbije čine: Vanja Milinković Savić, Milenković, Pavlović, Veljković, Gudelj, Lukić, Živković, Mladenović, Sergej Milinković Savić, Tadić, Mitrović.

Iznenađenje predstavlja Filip Mladenović, koji će biti zadužen za špartanje levom stranom terena. Očekivao se njegov imenjak Kostić, ali, izgleda da nije uspeo da se u potpunosti oporavi.

18.21 - Stiglo je baš mnogo Brazilaca pred stadion "Lusail":

18.17 - Ne može ovo da prođe bez srpske nošnje. Ne, ne... Nikako. Iako je daleki Katar u pitanju:

18.15 - I Brazilci su masovno krenuli na ovaj meč. Već je bučno, a tek će biti...

18.11 - Iz redakcije "Novosti" šaljemo jedan pozdrav brazilskoj devojčici Juliji koja je, učestvujući u anketi koji će biti rezultat večerašnje utakmice, u inat svim drugarima koji su rekli da će biti i 12:0 i 51:0 za Brazil, poručila - Srbija pobeđuje. Evo dokaza:

18.00 - Utakmica Srbija - Brazil će uskoro. Vreme početka: 20 časova, po našem, srednjoevropskom vremenu. U Dohi je to 22 sata. Karte za utakmicu su odavno podeljene, mada postoji mogućnost da se i na licu mesta još pronađe neka, a startne postave... Na njih ćemo još malo pričekati. Očekuju se za oko pola sata. Budite uz portal "Novosti" i prvi saznajte najvažnije i najzanimljivije vesti sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

17.56 - Ovom loptom će se igrati na utakmici Srbija - Brazil:

17.50 - SVETSKI HIT: Brazilska televizija pravila anketu u Beogradu, dečak iz Srbije im očitao lekciju (VIDEO)

Printskrin/Tviter/@soueunacopa

17.45 - Nikako da vas pitamo: Šta vi očekujete od večerašnje utakmice? Javite nam se komentarom!

17.35 - Podršku "orlovima" šalje bivši reprezentativni golman, Vladimir Stojković:

17.27 - Brazilci, inače, i ovako umeju da dođu na utakmicu, kao početkom novembra, a da li će im i večeras biti do pesme, videćemo:

17.23 - Kakve scene... KOSOVO JE SRBIJA, SVE DO KATARA: Patriotske pesme ore se Dohom (VIDEO)

17.05 - Počela je pretposlednja današnja utakmica, a prenos meča Portugal - Gana možete da pratite na portalu "Novosti".

16.59 - Ako ste propustili: PA DA LI JE MOGUĆE?! Evo koga je FIFA odredila da sudi utakmicu Srbija - Brazil na Svetskom prvenstvu u fudbalu

Aleksandar Mitrović i selektor Dragan Stojković Piksi na treningu reprezentacije u Kataru / Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

16.48 - Inače, kada se već spominje Aleksandar Mitrović, on je odradio sva tri poslednja treninga sa ekipom i, ako sve bude kako treba, a svi u Srbiji se nadaju da će biti kako treba, naći će se u startnoj postavi reprezentacije. Kako bi ona trebalo da izgleda danas, možete da pogledate u posebnom tekstu na temu "Koji će sastav Piksi suprotstaviti Brazilcima?"

16.46 - Kad smo kod te pesme, možda znate, a možda i ne, prvi su pomenuti hit "Freed from desire" prepevali navijači Vigana, i to u čast njihovog napadača, Vila Grigsa. A navijač koji je sve to osmislio i pokrenuo svetsku pomamu za ovom muzičkom numerom, u snimku koji je pre sedam godina obišao planetu - spominjao je i Mitrovića. I to kao rivala (navodno, lošijeg) od njegovog ljubimca, Vila Grigsa. Ovako je sve to počelo (uživaćete, poslušajte i pogledajte do kraja)

16.45 - Inače, pesma koju su i navijači Srbije počeli da pevaju najboljem golgeteru naše reprezentacije, Aleksandru Mitroviću ("Mitro's on fire") je postala ne samo evropski, već i globalni hit. Ovako uz nju uživaju navijači Saudijske Arabije:

16:42 - "Orlovi" su na mestu na kome će večeras odmeriti snage sa moćnim Brazilom. Ovako izgleda "pogled odozdo", sa terena stadiona Lusail:

16.32 - Reprezentacija Srbije uputila se na stadion "Lusail":

16.31 - Ako ste, kojim slučajem, propustili neke od najvažnijih vesti na temu današnjeg meča, a on izaziva pravu euforiju (i to toliku da Srbi pevaju pesme po Kataru koje nikome drugom ne bi pale na pamet, a u našim školama se dešava da direktori skraćuju časove da bi i deca stigla da gledaju ovu utakmicu), evo najzanimljivijih materijala koje smo pripremili za vas:

16.30 - Dobar dan i dobro došli na uživo prenos dešavanja sa utakmice Srbija - Brazil, kojom se spušta zavesa na prvo kolo Mundijala, a zapravo, podiže se zavese za nastupe "orlova" na njemu! Budite tokom ovog popodneva, cele večeri, a i noći, uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu, a tek će ga biti jer... igra Srbija!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)