ČUDESNA UTAKMICA U LUSAILU: Saudijska Arabija šokirala Argentinu, Mesi ušao u istoriju, ali uzalud (VIDEO/FOTO)

A. I.

22. 11. 2022. u 13:01 >> 13:12

NEVEROVATAN fudbal doneo je prvi meč grupe C Mundijala u Kataru 2022. godine. Lionel Mesi upisao se u zlatne stranice istorije, ali neće to po dobrom pamtiti s obzirom na to da je Saudijska Arabija slavila 2:1 protiv Argentine u jako uzbudljivom duelu.

ЧУДЕСНА УТАКМИЦА У ЛУСАИЛУ: Саудијска Арабија шокирала Аргентину, Меси ушао у историју, али узалуд (ВИДЕО/ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Argentina se tokom većeg dela meča za sve pitala na terenu, ali nema sumnje da će "gaučosi" proklinjati VAR nakon današnjeg duela. Zanimljivo je da je tim koji je pobedio šutirao samo tri puta u gol, dok je rival uputio čak 15 šuteva, ali ne igra fudbal statistika.

Lionel Mesi se upisao u birano društvo fudbalske istorije. Priključio se četvorici odabranih, kao jedan od retkih igrača koji je na četiri mundijala uspeo da se upiše u strelce. To su do sada uspeli Pele, Uve Žiler, Miroslav Klose i Kristijano Ronaldo.

U 9. minutu dosuđen je penal za Argentinu, izvođač najstrože kazne bio je Lionel Mesi koji je minut kasnije zatresao mrežu rivala.

Moglo je u nastavku da bude daleko ubedljivije, Argentinci su gotovo u svakom napadu koji su imali postizali gol, koji im je bivao poništen, te je do kraja poluvremena ostalo 1:0.

FOTO: Tanjug/AP

Prvo je u 22. minutu gol Lionelu Mesiju poništen zbog ofsajda. Slavko Vinčić pogledao je VAR i presudio da je pogodak postignut iz ofsajda.

Samo šest minuta kasnije, novi gol i novi ofsajd. Ovoga puta postigao ga je Lautaro Martinez. Ponovo je isti igrač bio strelac poništenog gola u 35. minutu.

Do kraja poluvremena mreže su mirovale, a plavo-beli imali su za čime da žale.

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, usledio je šok za Mesija i drugare. Već u 49. minutu kaznili su Saudijci sve promašaje i poništene golove zbog ofsajda. Saleh el Šehri je primio loptu i iskoristio nonšalantnu odbranu za izjednačenje.

Bacio je u 53. minutu u nokdaun Saed el Dasari Argentince, na odbitak je natrčao i snažno plasirao loptu iza leđa Emilijana Martineza - 1:2.

Pripretio je Martinez u 64. minutu sa peterca, svim silama želeli su izjednačenje Argentinci, a odlično brani golman Saudijaca Mohamed el Ovais.

FOTO: Tanjug/AP

Igrao se 84. minut kada je Lionel Mesi imao jednu od ozbiljnijih prilika. Proigrao ga je Anhel di Marija, a omaleni Argentinac bio je najviši u skoku, golman Saudijske Arabije hvata živu loptu.

Divna parada golmana Saudijske Arabije koji hvata živu loptu Alvareza ulepšala je završnicu meča.

Tok duela pročitajte u nastavku:

ARGENTINA - SAUDIJSKA ARABIJA 1:2

(Mesi 10p - Alšehri 49' Aldasari 53')

KRAJ MEČA

90+7' Odahnuo je golman Arabije kada je El Šahrani ustao sa trave, nakon nekoliko minuta nepomičnog ležanja na travi.  Ipak, ne može sam da izađe sa terena, morao je uz pomoć lekarske ekipe.

90+5' Nepomično na travi leži Jaser el Šahrani kog je golman udario kolenom u glavu!

90+3' Sada korner za Saudijsku Arabiju. Jeftino poklonjena lopta rivalu, iz kornera je došao do ofsajda saudijski tim.

90' Igraće se dodatnih osam minuta sudijske nadoknade . Sa gol linije je neko od domaćih igrača sklonio loptu, a El Ovais dobija žuti karton.

FOTO: Tanjug/AP

90' Asiri je napravio faul pred svojim šesnaestercem, pokušao je da pronađe Otamendija, odbranili su se domaći još jednom - korner.

84' Anghel di Marija poslao je neverovatnu loptu ka Mesiju, a Alovais hvata živu loptu.

80' Sve oči bile su uprte u Lionela Mesija koji je jako loše šutirao.

78' Kano je oborio Mesija u blizini šesnaesterca, dobra prilika za belo plave. El Dasari dobio je i žuti karton zbog negodovanja.

FOTO: Tanjug/AP

71' Argentinci pokušavaju sada da probiju, ali ne uspevaju. Molina je uspeo da uputi centaršut ka golu rivala, ali u prazan prostor. U nastavku napada šutirao je Di Marija, ali brani Mohamed el Ovais.

64' Spustio je Mesi za Martineza, nemoguće šta je odbranio golman Saudijaca. Novi korner. Izveo ga je Mesi, uspeli su zeleni da se odbrane.

53' Nestvaran preokret Saudijske Arabije. Neverovatno, na odbitak je natrčao Said el Dasari koji je snažno zahvatio loptu za ludilo na Lusailu. Gol pogledajte ovde

53' GOL SAUDIJSKA ARABIJA 1:2

TANJUG/AP

49' Saleh el Šehri je fantastično zahvatio loptu i kaznio Argentince za sve ofsajde i poništene golove u prvom delu. Pogledajte gol ovde

49' GOL SAUDIJSKA ARABIJA 1:1

46' Nastavljen je meč.

45+6' KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Argentina ima za čime da žali, četiri gola poništena su "gaučosima" dva puta Mesija i dva Martineza, zbog ofsajda. Na terenu je tokom prvog poluvremena postojao samo jedan tim.

TANJUG/AP

45+2' Sada je Paredes odlično proigrao Di Mariju koji je u padu pokušao da šutne, ali nedovoljno jako da ugrozi golmana rivala.

45+1' De Paul je probio po desnoj strani, pokušao da proigra Mesija, ali je dobro reagovala odbrana pre nego što je napadač PSŽ došao do lopte.

45' - Prvo poluvreme biće produženo "samo" pet minuta.

45' Papu Gomez krade loptu na polovini rivala, ali ne uspevaju Argentinci da to kapitalizuju.

FOTO: Tanjug/AP

42' Prekid je izveo Lionel Mesi, poslao je vrhunsku loptu, na odbitak je natrčao Rodrigo de Paul, poslao ju je na tribine nepreciznim udarcem.

40' Pritiska Argentina u to im donosi korner. Papu Gomez nakon toga u pokušaju da odigra pored El Malakija dobija prekršaj i skraćeni korner.

35' Neverovatno, ponovo je Martinez u ofsajdu, poništen mu je novi gol zbog nedozvoljene pozicije.

32' Novi napad Argentine, novi ofsajd. Odlično je postavljena zadnja linija Saudijske Arabije, sada se "upecao" Anhel di Marija.

28' Fantastičnu je loptu dobio Lautaro Martinez, prošao je iza leđa odbrane, postigao gol, ali novi ofsajd kaže VAR.

FOTO: Tanjug/AP

25' Lionel Mesi je tek peti fudbaler koji je uspeo da zatrese mrežu na četiri različita Mundijala. To je pre njega pošlo za rukom samo Peleu, Uve Sileru, Miroslavu Kloseu i Kristijanu Ronaldu.

22' Lionel Mesi je uspeo da zatrese mrežu, ipak, nema gola - ofsajd Argentinca.

21' Argentina se za sve pita za sada, Tri puta šutirali su "gaučosi" ka golu rivala, dok je Saudijska Arabija bez šuta ka golu Emilijana Martineza.

20' Raspalio je Papu Gomez po lopti sa ivice šesnaesterca, bio je neprecizan.

14' Saudijci su nakon primljenog gola podigli presing na polovinu rivala, te za sada "gaučosi" strpljivo igraju na svojoj polovini i čekaju šansu iz kontri za novu priliku.

10' Lionel Mesi strelac je prvog gola za "gaučose". Gol pogledajte ovde

8' PENAL ZA ARGENTINU 1:0

FOTO: Tanjug/AP

7' Vinčić je u sedmom minutu odlučio da reaguje na asistenciju VAR sobe, dosudio je penal za Argentinu.

4'  Slavko Vinčić, glavni sudija na meču, ima dosta posla na startu meča, često gledamo prekide u uvodu.

2' Lautaro Martinez je proigrao Lionela Mesija, a zvezda PSŽ je snažno šutirao, a brani golman Arabije.

Fantastična atmosfera na stadionu Lusail:

1' Utakmica je počela.

10.58 - Ovo ne treba ni da čudi, imajući u vidu scene koje su argentinski navijači priredili na minulom Mundijalu, u Rusiji

10.55 - Neposredno pred početak utakmice, argentinski navijači su pokazali sa koliko strasti prate nacionalni tim:

SASTAVI

FOTO: Sofascore.com

FOTO: Sofascore.com

Saudijsku Arabiju čeka težak posao, za protivnika imaju dvostrukog osvajača Svetskog prvenstva (1978. i 1986), a prethodnih dana navijači Argentine okupirali su Dohu, te nema sumnje da će na Lusailu imati veliku podršku.

Saudijska Arabija uzda se u najboljeg igrača Salema Aldasarija, sa druge strane Argentina ima četu motivisanih igrača koji igraju u najvećim evropskim klubovima - Lionela Mesija, koji igra peti Mundijal, Lautara Martineza, Anhela di Mariju...

Takođe je četa Lionela Skalonija u neverovatnoj seriji od 35 utakmica bez poraza, jedan manje od Italije.

Argentina je pred meč odradila jedan trening u Dohi.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)