"ŠPIJUNSKA AFERA": Buran uvod u meč Srbija - Brazil, "orlovi" pokazali da im je dosta potcenjivanja

Novosti online

21. 11. 2022. u 16:34

FUDBALSKA reprezentacija Srbije igra protiv Brazila u četvrtak, 24. novembra, u okviru prvog kola Svetskog prvenstva čiji je domaćin Katar, a ovog ponedeljka je održana konferencija za štampu "orlova" na kojoj su se javnosti obratili Nikola Milenković i Darko Lazović.

ШПИЈУНСКА АФЕРА: Буран увод у меч Србија - Бразил, орлови показали да им је доста потцењивања

FOTO: Tanjug/AP

Uvodni deo obraćanja na srpskom jeziku Milenković je iskoristio da pohvali narednog suparnika:

- Brazilci imaju na svim pozicijama odlične igrače i moramo biti maksimalno spremni, znamo šta nas očekuje. Da budemo svesni važnosti meča, jer mnogo je bitno kako otvorimo prvenstvo sveta. Sigurno je da neće biti lako, toga smo svesni - rekao je naš defanzivac.

Na pitanje "Novosti" zna li, kao igrač Fiorentine, iz italijanske Serije A, bog čega se Brazil za Mundijal spremao u trening kampu Juventusa, kluba koji daje najviše reprezentativaca Srbije, osmehnuo se.

- Nemam odgovor, ali zaista jeste interesantno što su se Brazilci baš tamo spremali za ovo prvenstvo sveta.

Lazović je, zbog informacija da su brazilski novinari "špijunirali" trening Srbije, upitan da li misli da se to Brazil uplašio Srbije:

- Ne bih ja koristio taj termin, jer možda to (strah Brazila) i nije toliko realno, ali se nadam da će tokom meča postojati stvari na terenu koje će dovesti do toga da Srbija ne bude potcenjivana i da Brazil poštuje Srbiju koja će mu biti rival tog 24. novembra - rekao je Lazović.

 

Nikoli Milenkoviću je ovo drugi Mundijal u karijeri, pa se osvrnuo na to šta se promenilo u odnosu na Rusiju 2018:

- Ništa se nije značajno promenilo, osim što sam četiri godine stariji. Interesantno, tada je poslednja utakmica bila protiv Brazila i neslavno se završila, bilo je dosta nezadovoljstva u ekpii posle tog meča. Taj poraz je značio povratak kući. A sad otvaramo Mundijal protiv Brazila, pa je to prilika da se neke drugačije stvari dese na terenu. Brazilci imaju izvanredan individualni kvalitet, oko Nejmara se vrti dosta toga, ali i ostali fudbaleri imaju kvalitet, a pre svega brzinu, za koje se mi trudimo da skautingom i pripremom neutrališpemo.

Na pitanje kako prekraćuju vreme u hotelskom smeštaju, otkrio je sledeće:

- Igramo onu našu društvenu igru, "Mafiju", sada već i gledamo utakmice, a mnogo nam znači što provodimo vreme zajedno. Za razliku od Rusije, kada su pripreme trajale veoma dugo, ovoga puta ih praktično nije ni bilo, došlo se maltene pravo iz prvenstava, što nam više prija.

 

Na kraju je Darko Lazović upitan da prokomentariše činjenicu da u reprezentaciji igra više na desnom krilu, a u klubu levom, pa je pitanje glasilo "Gde, zapravo, sebe vidi?"

- To je isključivo na selektoru Stojkoviću. Meni je potpuno svejedno na kom delu terena ću biti. Selektor izuzetno dobro zna da pronađe pravu poziciju za svakog igrača - nije ostavio dilemu naš reprezentativac.

Podsetimo, Srbija igra protiv Brazila u četvrtak od 20 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)