AMERIKA GLEDA I NE VERUJE: Dončić "čupao kosu" od besa, način na koji je Jokićev Denver došao do trijumfa je apsolutno neverovatan (VIDEO)

Novosti online

21. 11. 2022. u 20:26

NIKOLA Jokić zbog "koronavirus protokola" nije igrao ni u drugom meču Denver nagetsa na NBA gostovanju u Dalasu, a tu utakmicu Luka Dončić, prva zvezda domaćih maveriksa, pamtiće onako kao i svi koji su je gledali - po neverovatnim momentima, ali i besu slovenačkog asa.

АМЕРИКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Дончић чупао косу од беса, начин на који је Јокићев Денвер дошао до тријумфа је апсолутно невероватан (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, bez Jokića, Džamala Mareja i Arona Gordona, Denver je u drami uspeo da pobedi ekipu Dalasa, ali uz dva momenta koja su Dončića doveli "do ludila".

Najpre se desila nesvakidašnja scena na kraju prvog poluvremena.

Luka Dončić je tada, uz zvuk sirene, proslavio trojku, ali se posle pregledanog snimka ispostavilo da je on petom nagazio aut liniju.

Sudije su donele odluku da dve sekunde koje su se "naprasno" pojavile (jer je poništen ne samo Dončićev pogodak, već i cela sekvenca šuta) - odigraju između već odsviranog kraja prvog poluvremena, a pre početka drugog.

U te dve sekunde desilo se - ovo:

Vlatko Čančar, još jedan reprezentativac Slovenije, samo iz redova Denvera, tada je dobio priliku da izvede ono što radi na svakom treningu, da za malo vremena primi loptu i postigne koš s polovine terena. U toj nameri je i uspeo.

Ali, tu nije bio kraj muka za Dalas.

U poslednjem minutu utakmice, Majkl Porter junior je sa desne strane, dok je Denver gubio sa dva razlike, pogodio trojku.

Dončić ne samo da se bunio kod sudija, tvrdeći da gosti ne treba da preuzmu vođstvo, jer je to, po njemu, bio šut za dva poena...

... već je besneo i na samom kraju meča.

Naime, on je rešio da završi poslednji napad Dalasa i to dalekometnim šutem.

Koš nije postigao, ali je on odmah prišao sudijama i počeo da im objašnjava da "ono (što je "MPJ" dao za Denver) nije bila trojka nego dvojka".

Ono što jeste bilo čudno mnogima u hali, ne samo Luki Dončiću, jeste što sudije nisu pregledale snimak spornog šuta Majkla Portera juniora. Ali, čak i po "novim" pravilima NBA lige o pregledavanju snimka, pomenuta situacija "nije odgovarala opisu" koji je propisan da bi se pribeglo korišćenju TV tehnologije od strane arbitara. Ovo stoga što nije bila u pitanju ni situacija kada je vreme isticalo, niti je u pitanju bio eventualni faul.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Nikola Jokić trenutno prosečno ostvaruje 20,8 poena po NBA meču, uz 9,5 skokova i 8,9 asistencija po odigranoj utakmici. 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića u sredu, u tri sata noću po našem, srednjoevropskom vremenu, dočekuje ekipu Detroita, a onda slede dva gostovanja. Već u četvrtak od 2 sata Denver igra u Oklahomi, a u subotu od 04.30 u Los Anđelesu protiv Klipersa. Takmičarski mesec nagetsi završavaju u utorak, 29. novembra, kod kuće protiv Hjustona (od tri časa iza ponoći).

NBA liga - tabela

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU: Adam Hanga najverovatnije završio sezonu