PROVOKACIJA! Brazilci "upali" na konferenciju Srbije, asovi "orlova" ih iznenadili odgovorima na sramno pitanje

Novosti online

21. 11. 2022. u 16:12

FUDBALSKA reprezentacija Srbije igra protiv Brazila u četvrtak, 24. novembra, u okviru prvog kola Svetskog prvenstva čiji je domaćin Katar, a ovog ponedeljka je održana konferencija za štampu "orlova" koja je iznedrila i jednu vrlo zanimljivu situaciju.

ПРОВОКАЦИЈА! Бразилци упали на конференцију Србије, асови орлова их изненадили одговорима на срамно питање

Foto: N. Iljukić

Naime, mundijalski protokol nalaže da se konferencija za štampu otvori pitanjima na engleskom jeziku, pa tek potom na jeziku koji koristi reprezentacija čiji se članovi obraćaju javnosti.

I, priliku da na engleskom nešto pitaju srpske asove na vrlo lukav način probali su da iskoriste pojedini brazilski novinari.

Dok se, sa jedne strane, na konferencije za štampu Brazilaca maltene ne može ući (u Rusiji je, primera radi, pre četiri godine to bila "nemoguća misija", jer je više stotina novinara, ne samo iz Brazila, pokušavalo da prisustvuje obraćanjima brazilskih fudbalera i njihovog selektora; ništa drugačije se ne očekuje ni u Kataru), ovoga puta su, dok su Nikola Milenković i Darko Lazović sedali za sto pred predstavnike medija, upravo Brazilci "bili najglasniji".

I, kako se kod njih sve "vrti oko Nejmara", od kog stvaraju novo fudbalsko božanstvo, upitali su srpske fudbalere - da li se plaše.

Pitati profesionalnog fudbalera da li se plaši rivala je, u najmanju ruku, nepristojno. Ali, Brazilci su baš, zaigravši na kartu straha, hteli da isprovociraju pomenuti tandem iz ekipe selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Odgovori im se, sigurno, nisu svideli.

 

Naime, Milenković im je jasno stavio do znanja, gospodskim prvim delom odgovora, a zatim optimizmom protkanim nastavkom, kako stvari stoje u našoj nacionalnoj selekciji:

- Brazil ima veoma dobar indvidualni kvalitet, ali, znate, i Srbija se pita za dosta stvari na terenu - "pecnuo" je naš defanzivac brazilske novinare.

Samouveren je bio i njegov kolega iz državnog tima:

- Naše je samo da ispoštujemo sve zamisli selektora Stojkovića i ne sumnjam da i sa takvim rivalom, kao što je Brazil, možemo da se nosimo na premijeri Mundijala - nije ostavio dilemu Darko Lazović.

Brazilci posle toga više nisu imali pitanja za naše reprezentativce, koji su potom odgovarali na znatiželje srpskih novinara.

Podsetimo, Srbija igra protiv Brazila u četvrtak od 20 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)