POTVRDA IZ FIFA: Afrički šamani će biti angažovani da izvedu čudo zbog Mundijala

Novosti online

10. 11. 2022. u 18:12

KAKO se bliži početak Svetskog prvenstva u fudbalu, tako stižu sve neverovatnije vesti vezane za najveći sportski događaj u 2022. godini.

ПОТВРДА ИЗ ФИФА: Афрички шамани ће бити ангажовани да изведу чудо због Мундијала

EPA

Senegalka Fatma Samura, generalni sekretar FIFA, potvrdila je da će afrički šamani biti angažovani ne bi li se desilo medicinsko čudo i njen sunarodnik, Sadio Mane, zaigrao na šampionatu planete koji počinje u Kataru 20. novembra.

Mane, sada fudbaler Bajerna iz Minhena, doživeo je u nedavnoj pobedi nad Verderom (6:1) povredu fibule desne noge i teško da će moći da zaigra na Svetskom prvenstvu, iako se našao na spisku senegalskih putnika.

Ovaj 30-godišnjak, zbog kog je doktor reprezentacije Senegala, Manuel Afonso, hitno otputovao u Minhen, već je bio otpisan od strane nekih svetski pozantih medija (francuski "Ekip" je javio da neće igrati na Mundijalu), ali se u njegovoj zemlji nadaju da će se sve promeniti.

O tome svedoče i reči generalnog sekretara FIFA:

- Ovo su bile snažne, a tužne vesti za nas. Sada ćemo angažovati naše šamane. Ne znam koliko će oni biti delotvorni, ali ćemo ih uključiti u oporavak. Nadamo se čudu, da će Mane moći da zaigra na turniru - istakla je Fatma Samura.

Sadio Mane je, podsetimo, prošlog leta prešao iz Liverpula u Bajern. Proglašen je, drugi put u karijeri, za najboljeg fudbalera Afrike, posle izvrsne sezone 2021/2022 u engleskom klubu. 

Mane je najbolji trelac u istoriji fudbalske reprezentcije Senegala, s kojom je osvojio Afrički kup nacija 2021, a ove godine bio drugi u izboru za dobitnika "Zlatne lopte", nagrade za najboljeg fudbalera sveta.

FUDBALSKA REPREZENTACIJA SRBIJE - RASPORED UTAKMICA NA SVETSKOM PRVENSTVU

Prvi meč će "orlovi" igrati protiv Brazila, 24. novembra. Potom sledi utakmica sa Kamerunom, 28. novembra, a 2. decembra Piksijevi izabranici igraće sa Švajcarskom.

Ako naša selekcija bude među dve najbolje u grupi G, nastaviće takmičenje u osmini finala, u suprotnom - vratiće se kući. Mundijal u Kataru počinje 20. novembra i završava se 10. decembra 2022, a sve utakmice Piksijevih "orlova" i sva najvažnija dešavanja na šampionatu planete možete pratiti uz portal "Novosti".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)