ZVEZDA PORAŽENA U ISTANBULU: Crveno-beli bez rešenja za Motlija, još se čeka na pobedu u gostima

Č. V.

10. 11. 2022. u 16:17 >> 20:06

CRVENA zvezde doživela je još jedan ubedljiv poraz u Evroligi. Ovoga puta Fenerbahče je savladao crveno-bele u Istanbulu sa 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22), pa će Beograđani na nekom drugom terenu morati da traže trijumf u gostima.

ЗВЕЗДА ПОРАЖЕНА У ИСТАНБУЛУ: Црвено-бели без решења за Мотлија, још се чека на победу у гостима

FOTO: ABA liga

Počelo je loše za tim Vladimira Jovanovića i činilo se da će njegovi izabranici pretrpeti katastrofu. Igrači koje predvodi Dimitris Itudis su brzo došli do +11 - 21:10. Ipak, gosti su ulaskom Kuzmića (prvi meč ove sezone) zategli odbranu i preko raspoloženog Nedovića uspeli da se vrate u egal.

Nije Zvezda imala rešenja za Džonatana Motlija. Centar domaćeg tima je ceo meč mučio odbranu rivala. Njegova dominacija se ogleda u tome što je upisao dabl-dabl - 25 poena i 10 skokova.

Ono što navijače Zvezde može da brine je da je ovo drugi vezani meč u kome ekipa prima više od 90 poena. Prošli put se to desilo u neočivanom porazu od Zadra u ABA ligi.

Bilo je i dobrih stvari u igri šampiona Srbije. Ponovo su crveno-beli pokazali borbenost, u četvrtoj četvrtini uspeli da priđu na minus dva - 66:64, no onda je napad zatajio, što je rival kaznio i prelomio utakmicu.

Odličan meč za Fener odigrao je i Melih Mahmutoglu koji je postigao 20 poena, Marko Gudurić je meč okončao sa 17. Kod Zvezde je najbolji bio Nemanja Nedović sa 17, dok je Luka Vildoza dodao 13.

Tim iz Istanubla nakon još jedne pobede ima učinak 6-1, crveno-beli su na 1-6.

Fenerbahče - C. zvezda: 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22)

Dvorana: "Ulker arena". Gledalaca: oko 4.000. Sudije: Migel Angel Perez, Leandro Lezkano, Ugo Tepenije.

Fenerbahče: Motli 25, Birsen, Hazer, Vilbekin 1, Edvards, Mahmutoglu 20, Hejs-Dejvis 10, Pjer 10, Džekiri 2, Gudurić 17, Buker, Kalates 8.

C. zvezda: Holand, Vildoza 13, Lazarević 6, Lazić 5, Martin 3, Ivanović 6, Ilić, Nedović 17, Kuzmić 9, Petrušev 8, Bentil 12.

 

Četvrta četvrtina: Fener - C. zvezda 93:79

40' - Gudurić je pogodio sa penala i tako definitivno stavio tačku na ovaj susret 7. kola Evrolige.

39' - Poentirao je Bentil, ali gotova je utakmica u Istanbulu i Zvezda će morati negde drugo da potraži pobedu u gostima.

38' - Motli pogađa, ali Vildoza je precizan van linije 6,75. Dobar solo prodor Gudurića i lagano zakucavanje.

37' - Ulogu heroja odlučio je da igra Mahmutoglu koji je ponovo pogodio trojku i došao do 20 poena, iako mu je dosadašnji prosek 3,7.

36' - Sjajan napad Fenera završen je trojkom Mahmutoglua. Nedović je promašio daleku trojku, ali Kuzmić je pogodio posle ofanzivnog skoka.

35' - Odlična utakmica Nedovića. Probio je Kalatesa i postigao 17. poen na utakmici. Na drugoj strani Kuzmić je napravio faul na Mahmutogluom koji bacanja retko promašuje - 78:69.

34' - Za tili čas Fener ide na +9. Nedović je promašio flouter, a onda Kalates kažnjava sporo vraćanje u odbranu Zvezdnih igrača trojkom. To je nateralo Jovanovića da zatraži tajm-aut.

34' - Napravio je Nedović višak, proigrao Lazića koji je pogodio trojkuiz desnog kornera, ali na drugoj strani je vratio istom merom Gudurić.

33'- Izvukao je Fener napad. Pjer je ni on ne zna kako proigrao Motlija koji nastavlja da propisno muči odbranu Crvene zvezde. U naredom napadu domaćeg tima sjajni centar Fenera se izborio za dva bacanja koja je uspeo da pogodi.

32' - Kao na poligonu Nemanja Nedović. Pretrčao je odbranu rivala i lako došao do poena - 66:64.

31' - Petrušev je iskoristo nepažnju Motlija i izdudio je fual za dva bacanja. Oba puta je bio precizan bivši igrač Efesa. On je potom naparavio faul i to je bio njegov peti, pa je meč za njega gotov.

31' - Dobar napad Zvezde na startu poslednjeg kvartala. Nedović je uposlio Martina koji je pogodio uz faul Gudurića. Centar crveno-belih je pogodio i penal.

Treća četvrtina: Fener - C. zvezda 66:57

30' - Ivanović je uspeo da se izbori za dva slobodna bacanja, ali bio je polovično precizan - 63:57. Treći period je okončan trojkom Mahmutoglua.

30' - Još jedan loš napad gostiju. Bentil je pokušao iz teške pozicije da dođe do poena, no nije bio precizan.

29' - Lepo je Hejs iskoristio činjenicu da je šampion Srbije u bonusu i iznudio je dva slobodna bacanja koja će izvesti posle tajm-auta koji je zatražio Vladimir Jovanović. Bivši igrač Barselone bio je oba puta precizan.

28' - Nije bio dobar napad Beograđana, ali Bentil je što se kaže izmislio poena. Motli na drugoj strani ne prestaje da poentira.

27' - Dosta problema Zvezdi zadaje Motli. Sudije su mu oprostile grešku u koracima, a ovaj je pogodio uz faul. Realizovao je i bacanje.

26' - Seriju domaćih je prekinuo Kuzmić pogotkom sa poludistance što je atipično za njega. Došao je do šest poena. Potom je i Nedović došao do poena, tako što je pogodio težak šut - 56:54.

26' - Loš napad gostiju, Vildoza je ishitreno šutnuo trojku i promašio. To je na drugoj strani kaznio Hejs-Dejvis poenima uz faul. Fener znalački koristi pad Zvezde. Opet se ovo dešava crveno-belima da padaju i imaju dosta praznih minuta.

25' - Tehničku je dobio Branko Lazić zbog toga što je navodno simulirao faul u napadu. Čini se da sudije nisu donele ispravnu odluku. U nastavku akcije Motli je atraktivno zakucao za seriju 7:0.

25' - Strpljiv napad domaće ekipe. Pjer je proigrao Motlija, potom je Kalatis u narednom napadu alej-up dodavanjem omogućio Pjeru da zakuca. U ovim trenicima crveno-beli ne uspevaju da ralizuju napade.

23' - Pjer je odlučio da igra protiv Lazarevića leđima i uspeo je da pogodi. Istom merom je uzvratio igrač Zvezde, ali samo što je on pokupio promašaj i pogodio posle ofanzivskog skoka - 46:50.

22' - Rupu u odbrani Fenera koristi Nedović da lako poentira. Prvi koš za domaće postigao je Motli i to tako što mu se lopta srećno odbila u ruke.

21' - Prvi napad u drugom poluvremenu Fener nije iskoristio, ali jeste Vildoza pogođenom trojkom - 42:44. Nastavlja Vildoza, pobegao je Kalatesu i poentirao posle prodora. Odlično otvaranje drugog poluvremena argentinskog košarkaša.

Druga četvrtina: Fener - C. zvezda 42:41

Kvalitetno prvo poluvreme gostiju, osim uvodnih nekoliko minuta susreta. Zvezda na krilima Nemanja Nedovića i Bena Bentila, uz dobru partiju Ognjena Kuzmića na oba kraja terena pravila je dosta problema Fenerbahčeu.

20' - Prvo poluvreme okončao je tako što je Gududrić bio polovičan sa linije penala.

20' - Loš potez Bukera u odbrani, spustio pod koš na dve sekunde do kraja napada kako bi pomogao Guduriću protiv Kuzmića, koji je to iskoristio proigrao Vildozu, a ovaj je pogodio trojku.

19' - Seriju domaćeg tima od 7:0 prekinuo je Bentil koji je se dobro snašao pod košem rivala. Itudis nije bio zadovoljan odbranom i zatražio je tajm-aut.

19' - Dobar napad Fenera, kretala se lopta sjajno i Mahmutoglu je poentirao iz prodora, a onda je bio precizan i van linije 6,75 - 41:36.

18' - Upisao se u strelce i Vildoza. Probio je Vilbekina i uspeo da prebaci Motlija i pogodi. Motli je na drugoj strani pogodio oba puta sa linije penala.

17' - Nije baš dobar napad odigrala Zvezda nakon odmora, Petrušev je promašio trojku koja nije bila otvorena.

17' - Promašio je Nedović posle prodora, Fener je to iskoristio da kreira brz napad koji je trojkom završio Gudurić. Odmah je Jovanović reagoavo tajm-autom.

16' - Ostao je Ivanovića u mis meču sa Džekirijem, podigao se na šut van linije 6,75 i pogodio. Na drugoj strani Džekiri je iskoristio visinsku prednost u odnosu na Lazića.

15' - Opet je Nedović promešao odbranu rivala, uposlio je Petruševa koji je snažno zakucao i naterao Itudisa da zatraži tajm-aut - 29:31.

14' - Nije ovaj napad domaćina obećavao, no Gudurić je uspeo da se spusti pod koš i dođe do poena. Nedović opet posle prodora poentira.

13' - Dobar napad Fenera trojkom je završio Mahmutoglu. Na drugoj strani sjajnim prodrom je do poena došao i Nikola Ivanović.

12' - Zvezda je mašila, ali i kupila ofanzivne skokove. Na kraju je napad okončan poenima Kuzmića koji je doneo gostima novo vođstvo - 24:25.

11' - Prvi napad drugog perioda počeo je faulom u napadu koji je napravio Tonje Džekiri. Isto se desilo i na drugoj strani.

Prva četvrtina: Fenerb - C. zvezda 24:23

10' - Uzeo je Nedović stvari u svoje ruke i dalekometnom trojkom okončao prvu četvrtinu koja je na kraju dobro završena po goste.

10' - U strelce se upisao i Lazić, pa je Zvezda napravila seriju 8:0. To će moći da prekine Pjer sa linije penala. Uradio je to, ali je bio polovičan.

10' - Sjajan prodor Nedovića. Iskoristio je to što ga je čuvao Motli i poentirao posle solo akcije.

9' - Zvezda u ovim trenucima bazira igru na Bantilu koji je uspeo da se izbroi za dva slobodna bacanja koja je pogodio - 23:14. Napad Fenera bio je neuspešan, Gudurić je izgubio loptu, a onda i napravio bespotreban faul. Taj poklon u poene sa linije penala je pretvorio Bentil.

8' - Dobru odbrani odigrali su gosti, ali Kalates je pogodio težak šut na isteku napada. Na drugoj strani Bentil je uspeo da dođe do poena preciznim šutem sa poludistance.

7' - Seriju Fenera prekinuo je Nemanja Nedović pogocima sa linije penala. Trenutni odnos u skoku je 9:3, iako su gosti u vrhu kada je taj segment u pitanju.

7' - Loše Zvezda gradi skok. Motli je pokupio promašaj i postigao nove poene. Vladimir Jovanović je odmah reagovao minutom odmora.

6' - Dobra akcija domaćeg tima okončana je poenima Motlija uz faul. Amerikanac će dodatno slobodno bacanje izvesti nakon televizijskog tajm-auta. Nije realizovao bacanje, ali je u nastavku akcije Pjer bio precizan van linije 6,75.

4' - Sjajan potez Pjera. Napao je Holanda dobro se okrenuo i lako došao do poena. Napad Zvezde je brzo završen, a Hejs opet kažnjava goste. Nekoliko ne baš toliko dobrih napada crveno-belih - 11:6.

3' - Sam na šutu za tri poena ostao je Hejs-Dejvis i kazno je lošu odbranu gostiju. Za sada Petrušev u napadu zadaje dosta problema rivalu.

2' - Vildoza je uzvratio izgubljenom loptom i to je lakim poenima kaznio Nik Kalates. Na drugoj strani u strelce se upisao i Petrušev koji je lepo izgradio poziciju protiv Motlija.

1' - Prve poene na utakmici postiže Lazarević posle dobre kontre gostiju, a domaćin je prvi izgubio loptu.

Gosti će utakmicu početi u petroci Luka Vildoza, Džon Holand, Stefan Lazarević, Ben Bentil i Filip Petrušev, dok je Dimitris Itudis od starta na parket poslao Skotija Vilbekina, Nika Kalatesa, Najdžela Hejsa-Dejvisa, Dajšona Pjera i Džonatana Motlija.

Uoči meča:

Nikada crveno-beli nisu savladali turski klub na njegovom parketu, ali u dva od poslednja tri gostovanja su bili blizu. Šampion Srbije i ABA lige je prošle sezone poražen 61:57, a u sezoni 2019/2020 rezultat je bio 66:63.

Ipak, današnja utakmica je totalno drugačija. Timovi u različitim raspoloženjima ulaze u meč. Zvezda je neočekivano izgubila od Zadra u ABA ligi i to u Beogradu, još je put Istanbula krenula nekompletna. Sa reprezentacijom Srbije su Ognjen Dobrić i Luka Mitrović, u sastavu neće biti ni Miroslava Raduljice, dok su pod znakom pitanja Branko Lazić i Stefan Marković. Turski velikan sa druge strane igra odlično na oba fronta i ima poraz samo od Barselone.

Dimiris Itudis nema problema oko tima, jedino je van stroja Nemanja Bjelica koji još uvek nije imao povratnički debi u Feneru.

Ipak, u posednjem odmeravanju snaga ovih tima slavili su Beograđnjani u dvorani "Aleksandar Nikolić" (74:69).

Fenerbahče u ovaj meč ulazi sa učinkom 5-1, a Crvena zvezda 1-5.

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024