PARTIZAN IZGUBIO U HUMSKOJ: Spartak stigao do trijumfa u samoj završnici

Александар Илић
Aleksandar Ilić

10. 11. 2022. u 18:25 >> 18:25

FUDBALERI Partizana poraženi su u odloženom meču 7. kola Mocart bet Superlige Srbije od Spartaka 1:0.

ПАРТИЗАН ИЗГУБИО У ХУМСКОЈ: Спартак стигао до тријумфа у самој завршници

FOTO: FK Partizan/M. Todorović

Partizan i Spartak odigrali su jednu nekarakterističnu prvenstvenu utakmicu. Posebno ako se uzme u obzir da je prethodni duel ovih timova u Humskoj završeno pobedom domaćina 5:0. 

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja. Napadao je Partizan i veći deo vremena kontrolisao igru. U nekoliko prilika polušanse imao je Rikardo Gomeš, pretio je iz daljine i Samed Baždar.

Najbolju priliku nakon 45 minuta igre priredio je Aleksandar Lutovac koji je u 38. minutu nakon kornera i odbitka snažno raspalio po lopti, a defanzivac crno-belih pogodio je stativu.

FOTO: FK Partizan/M. Todorović

Uzbudljivo je počelo drugo poluvreme. Srđan Hrstić je u 50. minutu imao veliku priliku za Spartak. Izbio je sam pred Aleksandra Popovića, koji je pri šutu zakačio loptu, a ona potom pogodila prečku. Lopta se odbila ponovo do fudbalera gostiju, koji je glavom šutirao, ali preko gola.

Pripretio je i Partizan iz korenera. Bibras Natho izveo je korner u 61. minutu, Svetozar Marković je bio najviši u skoku, pokušao je glavom, pogodio je pravo u golmana gostiju.

Ponovo je Marković bio u prilici pet minuta kasnije, odlično je reagovao na centaršut iz slobodnog udarca, ali nije najbolje zahvatio loptu, koja je još jednom proletela kraj gola gostiju.

FOTO: FK Partizan/M. Todorović

Domaći su imali novi korner u 73. minutu, treći put Natho je spojio Markovića sa loptom, glavom je raspalio sa peterca, ali preko gola. Igrao se 84. minut, viđena je totalna konfuznija. Saničanin je umalo poslao loptu u mrežu, Popović je ipak bio lucidan i stigao je pre nego što je prešla mrežu.

Stigao ju je golman domaćih. Ipak, dva minuta kasnije Luka Bijelović šokirao je domaće igrače i navijače, šutirao je po zemlji za vođstvo gostiju. .

Pripretio je u 90. minutu i Rikardo Gomeš, a potom i Natho, odbranili su se crno-beli. Ponovo je Belović u 91. minutu imao kontru, ovog puta odbranio mu je Popović.

PARTIZAN - SPARTAK 0:1

(86' Bjelović)

DRUGO POLUVREME

89' Natho je šutirao, odbranio se gostujući tim. Nije Krstić iskoristio potom kontru.

86' Čekali su gosti svoju priliku i iskoristili je. Luka Bjelović je zatresao mrežu Popovića.

84' Totalna konfuzija u odbrani Partizana. Saničanin je neoprezno poslao loptu ka Popoviću, a ona je umalo završila u golu domaćina. Krajnjim naporima stigao je pre linije da je ukroti Popović.

79' Ponovo je iz prekida Dobru loptu poslao Natho, a ovoga puta Saničanin je pokušao, no ni on nije najbolje zahvatio loptu.

73' Novi odličan korner Natha, spojio je ponovo Markovića sa loptom, defanzivac domaćeg tima tukao je još jednom preko gola.

FOTO: FK Partizan/M. Todorović

Tekst potpisa

66' Ponovo je Marković bio u prilici, odlično je reagovao na centaršut iz slobodnog udarca, ali nije najbolje zahvatio loptu, koja je još jednom proletela kraj gola gostiju.

61' Najbolja prilika za Partizan u nastavku. Izveo je Natho korner, Svetozar Marković je skočio, ali je pogodio golmana gostiju.

50' Kakva šansa za goste. Hrstić je izbio sam pred Popovića, golman Partizana je zakačio loptu i odbio je u prečku. Lopta se vratila Hrstiću, koji je glavom šalje preko gola.

46' Nastavljen je meč u Humskoj.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Najbolje prilike u prvih 45 minuta utakmice ispratite u nastavku.

45' Produženo je prvo poluvreme jedan minut.

41 - Ponovo je Lutovac bio glavni akter napada, nije ovog puta pogodio okvir gola.

38' STATIVA! - Aleksandar Lutovac je na odbitak natrčao nakon kornera fantastično je šutirao, a stativa je bila saveznik gostiju.

37' Samed Baždar je odlično iskoristio prostor, pokušao da dođe do gola, a odlično ga je blokirao Bogićević.

29' - Zalomio je iskosa Rikardo u srcu šesnaesterca, a lopta je prošla kraj gola Manojlovića.

FOTO: FK Partizan/M. Todorović

24' Traore i Pavlović su kombinovani, drugi je pokušao petom da otvori prostor za Rikarda koji je bio dosta udaljen od lopte.

21 ' Imao je Natho lepu priliku, previše je čekao i izgubio loptu, potom je Baždar šutirao, pogodio je Miloša Ostojića koji je završio na travi.

17' Nameštao se predugo Urošević, bio je blokiran.

16' Pavlović je pokušao da proigra Natha, a on je šutirao, visoko preko gola.

FOTO: FK Partizan/M. Todorović

14' Dobro je Spartak zatvorio šesnaesterac, pokušava da probije Partizan po bokovima, ali za sada to ne uspeva.

10' Rikardo je pripretio, ali ne dovoljno dobro, Spartak se brzo transformiše iz odbrane u napad, preti Srećković, šutirao je iskosa.

3' - Jako dobro Spartak izgleda na terenu na startu meča. Pritiskaju nebesko plavi domaćina koji se dobro brani.

1' - Pripretio je gost odmah na startu, dobro je reagovao Popović, a Radaković je pokazao da je igrač Spartaka bio u ofsajdu.

UOČI MEČA

PARTIZAN - SPARTAK

Stadion: Partizana

Sudija: Nikola Radaković

PARTIZAN (4-4-2): Popović – Lutovac, Marković, Saničanin, Urošević – Traore, Natho, Pantić, Baždar – Pavlović, Rikardo.

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović – Tanasin, Ostojić, Bogićević, Vitorović – Đurasović, Tumbasević – Bijelović, Stanić, Srećković - Hrstić.

Partizan je trenutno na drugom mestu tabele Superlige Srbije, za Zvezdom zaostaje sedam bodova, te se crno-beli nadaju da će u slučaju pobede i eventualni kiks rivala uspeti da pred poslednje kolo, koje se igra za vikend, dodatno smanje zaostatak.

Partizan dominira u međusobnim duelima ovih ekipa na svom terenu, u prethodnih šest obračuna na stadionu Partizana upisali su pet pobeda, dok je Spartak sva tri boda odneo u Suboticu 2019. U prošlom susretu "parni valjak" je slavio sa 5:0.

Spartak se nalazi u jako lošem ritmu nakon odličnog otvaranja prvenstva. U uvodna četiri kola zabeležili su dve pobede i dva remija, ali od tada imaju samo jednu pobedu, protiv Kolubare u 15. kolu. Za vikend su u derbiju protiv Vojvodine poveli golom Nikole Srećkovića u 49. minutu, ali je Čumić poravnao rezultat i ostalo je 1:1.

Reč trenera Partizana - Gordan Petrić: "Spartak se još traži, meč protiv Subotičana nam znači mnogo"

- Spartak je ekipa koja se još traži, menjali su trenera, nije ista forma kao prošle godine, malo su uspavani. Sutrašnja utakmica za nas znači mnogo, pričamo da smo umorni, postoji objektivan razlog za pad forme u nekim utakmicama. Trener Reala Ančeloti je nedavno potencirao da su igrači emotivno i fizički umorni, kad oni na tom nivou daju takve izjave, možete da shvatite nas. Ponekad su igrači preumorni za ove utakmice, ali nadam se da će se odmoriti. Nadam se da ćemo sutra odraditi tu utakmicu, kao i još jednu u nedelju, pa da se lepo odmorimo i spremamo. Gosti u svakom trenutku imaju kvalitet da odigraju dobro. Ponovo dolaze rasterećeno, jer ih čeka teška utakmica u nedelju sa Voždovcem. Moramo da se koncentrišemo, da izvučemo ove dve utakmice. Posle TSC-a sam rekao da se divim igračima kako nalaze energiju, bio sam u njihovoj koži, nemam nijednu primedbu na zalaganje, nekad su tehničke stvari slabije, ali popravićemo i to. Nama je svaka kao kup utakmica, u takvoj smo situaciji. Neko može da kaže da smo prethodni susret dobili na mišiće, ali to je individualno kvalitet kod slobodnog udarca. TSC je igrao dobro, zaslužio je bod, ali raduje me atmosfera na stadionu i igra obe ekipe. Mi smo to na mišiće dobili, ali smo već zaboravili. Da smo izgubili bilo bi komplikovanije za nas, ali idemo dalje, utakmica je već sutra, rekao je Petrić.

Reč trenera Spartaka - Ljubiša Dunđerski: "Ne treba da se plašimo"

- Ne bih trošio previše reči o igračkom kadru Partizana i treneru Partizana Gordanu Petriću koji je uspeo da podigne ekipu na fenomenalan nivo. Imamo nekoliko povređenih igrača i nekoliko njih koji imaju problem sa kartonima i koji, ako dobiju još jedan, neće moći da nastupe u narednom susretu. Još nismo odlučili ko će biti u sastavu za sutrašnji meč. Ja sam već rekao da na spisku imam 30 igrača i za mene su svi isti, tako da ne treba niko da se plaši da će kadrovski problemi oslabiti ekipu. Mogu samo da je ojačaju jer svi ovi momci čekaju neku svoju šansu, a što se tiče atmosfere koja se primeti na utakmicama, to je sve zahvaljujući njima, oni su počeli da shvataju da jedan bez drugog ne mogu. Daćemo sve od sebe da odigramo jednu dobru takmičarsku utakmicu, svaki bod nam je bitan, jer smo u situaciji kakvoj jesmo, rekao je Dunđerski.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije