SANJA NJERGEŠ USPEŠNA NA VIŠE SPORTSKIH POLJA: Lopta oduvek omiljena igračka

Bogoljub Grujić

30. 06. 2022. u 19:50

FINA sportska priča, nekako po pravilu, sama od sebe pronađe put do srca, a ovoj je malo doprinela Anja Laslo, ukazujući na predivan primer vredne i talentovane devojke, Sanje NJergeš (21), iz Banatskog Dvora, koja upornošću i željom da uspe pleni pažnju brojnih ljubitelja sporta.

САЊА ЊЕРГЕШ  УСПЕШНА НА ВИШЕ СПОРТСКИХ ПОЉА: Лопта одувек омиљена играчка

FOTO: Privatna arhiva

Nizom uspešnih sekvenci u različitim sportskim disciplinama, fudbalu, odbojci, atletici, bič-voleju, malom fudbalu, Sanja krupnim koracima, jezdi ka pijedestalu vrhunske sportistkinje i mlade dame koja zna šta hoće.

- Fudbal treniram otkako sam prohodala i lopta je oduvek bila moja omiljena igračka - iskrena je Sanja.


Napominje da je njen otac Nandor bio profesionalni fudbalski golman i dugo godina je branio za prvoligašku ekipu Budućnost iz Banatskog Dvora.

- Tata na treningu, ja pored aut linije sa loptom i onda kada završi svoj trening, trenira sa mnom. Imala sam zaista sjajnog učitelja, koji me je osim tehnike, uveo u sve tajne sporta - ističe Sanja, uz podatak da je kroz celu osnovnu školu u Banatskom Dvoru, igrala fudbal sa dečacima, s obzirom na to da u selu nije bilo ženskog kluba.

Uporedo sa pikanjem popularne bubamare, kao osmogodišnja devojčica počela je da trenira i odbojku u lokalnom odbojkaškom klubu Budućnost iz Banatskog Dvora. Igrala je na poziciji primača servisa i srednjeg blokera i vrlo brzo postala jedna od najboljih odbojkašica u timu.

Kao gimnazijalka, uz svakodnevno putovanje do Zrenjanina, nastavila je da uporedo trenira fudbal i odbojku. Pojačala je redove drugoligaške ekipe ŽFK Proleter iz Karađorđevog parka, ali se bavila i atletikom u istom klubu, jer su je zapazili treneri, a svoj talenat iskazala je u disciplini trčanje na 600 metara.

- Igram na poziciji levog beka i veznog fudbalera, obožavam da trčim i takmičim se, a ove sezone zamalo nam je izmakao plasman u Prvu žensku fudbalsku ligu - nastavlja Sanja NJergeš, koja je nakon završene Zrenjaninske gimnazije, upisala Fakultet u Novom Sadu.
- Pravi je primer požrtvovane, ali i veoma odgovorne mlade osobe, koja zna šta su prave vrednosti i teži ka njima - uz silne pohvale za Sanjine nastupe na fudbalskom terenu, ističe predsednik ŽFK Proleter iz Zrenjanina Aleksandar Antanasijević.

Školovanje u Zrenjaninskoj gimnaziji okončala je kao odličan učenik. Nakon maturiranja, Sanja je u Novom Sadu upisala Fakultet za fizičko vaspitanje i tako ostvarila želju da profesionalno ostane u sportu i jednog dana, kao profesor fizičkog radi sa mladima u nekoj školi. Isto tako, ostvarila je nameru i da stekne licencu profesionalnog fudbalskog trenera.

Na kraju ovogodišnje uspešne sezone, kao kruna samopregornog rada i velikih napora, stigao je poziv da u narednoj pojača redove fudbalske ekipe novosadske Moskve iz Novog Sada, koja se plasirala u Prvu žensku ligu Srbije.

- Ponuda je primamljiva, lepo zvuči rang takmičenja iznad, mada sjajno mi je bilo u Proleteru. Leto je dugo, ima vremena, odlučiću - dodaje Sanja, koja sa sportskom torbom prepunom razne opreme, iz dana u dan putuje od terena do terena, igra mali fudbal, sudi, trenira odbojku i atletiku, ali ne zapostavlja ni folklor u rodnom selu.

- Trudim se da ne izostajem sa proba lokalnog Kulturno-umetničkog društva u Banatskom Dvoru. Nastupe ne propuštam. E sad, ako poneku probu propustim, gledaju mi kroz prste - uz osmeh kaže Sanja, trudeći se da ne izostane sa mnogobrojnih studentskih turnira i takmičenja za svoj fakultet, kao što su tradicionalna Difovijada i Evropsko takmičenje studenata fakulteta za fizičko vaspitanje, na kojem je ove godine igrala mali fudbal za ekipu svog fakulteta.

Kako sama kaže, nakon završetka aktivnog bavljenja sportom, sebe vidi kao profesorku fizičkog vaspitanja, ali samo za decu nižih razreda osnovne škole, zbog toga što mališane želi da na vreme nauči koliko je fizička aktivnost važna za razvoj i život uopšte.

Odbojku igra za Beočin

ZBOG svakodnevnih obaveza na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Novom Sadu, u septembru prošle godine, pojačala je redove odbojkaškog kluba Beočin iz ovog grada, koja se takmiči u Prvoj ligi Vojvodine. Veoma je uspešna na poziciji srednjeg blokera.

Uz sestru vladarka bič-voleja

ZAJEDNO sa sestrom, koja je uspešna odbojkašica, Sanja se takmiči u bič-voleju, odbojci na pesku, u kojoj je od 2018. godine neprikosnovena u Vojvodini.

Vodila 60 utakmica


ČINJENICA da je nakon uspešno završene škole za fudbalske sudije, već u prvoj sezoni sudila 60 utakmica, kao glavni i pomoćni arbitar, dovoljno govori o volji mlade Dvorčanke, da se ostvari i u ovom segmentu sportske karijere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

FIFA IZGUBILA KOMPAS: Zbog Katara pomeraju početak Mundijala