FUDBALSKA REPRIZA PESME EVROVIZIJE: Mogu li Ukrajinci u finalu baraža da "iznenade" Velšane i ceo svet

N. I.

02. 06. 2022. u 18:20

MUZIČKA Evropa je sjajno odglumila oduševljenje kada je Ukrajina odnela pobedu na nedavno održanoj "Pesmi Evrovizije" u Torinu. Žuto-plavi su pogurani, izgurani i proglašeni pobednicima iz više centara: televizijskih i centara moći!

ФУДБАЛСКА РЕПРИЗА ПЕСМЕ ЕВРОВИЗИЈЕ: Могу ли Украјинци у финалу баража да изненаде Велшане и цео свет

FOTO: AP

Uspelo je u Torinu, a na fudbalskom terenu su žuto-plavi sinoć uspeli i na "Hempden parku" u Glazgovu, pošto su u polufinalu baraža za odlazak na Mundijal u Katar, više nego lako preslišali domaćina - 3:1 (1:0).

Zbog specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, nacionalni fudbalski tim se spremao van svoje zemlje, dugo je utakmica sa Škotskom bila odlagana zbog više sile, a sinoć su se izabranici Oleksandra Petrakova pojavili u Glazgovu i lako savladali domaćina golovima Jarmolenka u 33, Jaremčuka u 49. i Dovbika u 95. minutu. Utehu Škotima doneo je Mek Gregor u 79. minutu, mada onaj politički ostrašćeni deo fudbalskog sveta kaže da je prava uteha upravo plasman Ukrajinaca u finale baraža.

Tako ih već u nedelju u Kardifu čeka Vels. I Vels hoće na Mundijal u Katar, ali nekome drugom se izgleda više sviđa da tamo ode Ukrajina. Da i na ovom gostovanju "iznenadi" svojim kvalitetom sebe, Velšane, Evropu i svet. Baš kao na nedavnom natpevavanju u Torinu.

BONUS VIDEO - Andrea Pirlo u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)