PELE VRŠI PRITISAK NA PUTINA: Poruka fudbalske legende o kojoj bruji planeta

Novosti online

02. 06. 2022. u 14:57 >> 14:57

LEGENDARNI brazilski fudbaler Pele pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da prekine rat u Ukrajini.

ПЕЛЕ ВРШИ ПРИТИСАК НА ПУТИНА: Порука фудбалске легенде о којој бруји планета

FOTO:PRINTSKRIN/EPA

Pele je putem svog zvaničnog Instagram profila poslao poruku Putinu u sredu uveče, uoči meča baraža za Svetsko prvenstvo između Ukrajine i Škotske.


- Ukrajina pokušava da zaboravi, makar na 90 minuta, tragediju koja je zahvatila njihovu zemlju. Boriti se za mesto na Svetskom prvenstvu je već sam po sebi težak zadatak - napisao je legendarni brazilski fudbaler.

Pele se sreo sa Putinom tokom Kupa konfederacija 2017. godine u Rusiji.

- Zaustavite invaziju. Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovo kontinuirano nasilje. U prošlosti smo se sreli, razmenjivali osmehe i rukovali, ali tada nisam mogao da zamislim da ćemo jednog dana biti na suprotnim stranama. Moć da zaustavite ovaj sukob je u vašim rukama. U istim onim koje sam držao na našem poslednjem susretu u Moskvi 2017. godine - rekao je Pele.

Podsetimo, FIFA, kao međunarodno upravljačko telo za fudbalski sport, nametnula je Rusiji neograničenu zabranu učešća u svim takmičenjima, ubrzo nakon invazije krajem februara.

Rusija je trebalo da igra sa Poljskom u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo. FIFA je odložila kvalifikacioni meč Ukrajine za dva meseca zbog toga što je ova zemlja zahvaćena ratom. Fudbalska reprezentacija Ukrajine otputovala je u Glazgov, gde je juče savladala Škotsku rezultatom 3:1.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)