ŠVAJCARCI NA ŽREBU UMIRIVALI SRBE: "DŽaka i Šaćiri su naučili lekciju!"

Novosti online

01. 04. 2022. u 22:57

PONOVO će Srbija odmeriti snage sa Švajcarskom na Svetskom prvenstvu. Svi dobro znamo šta se dešavalo pre četiri godine u Kalinjingradu. Ipak, selektor "sajdžija" ističe da je lekcija naučena.

ШВАЈЦАРЦИ НА ЖРЕБУ УМИРИВАЛИ СРБЕ: Џака и Шаћири су научили лекцију!

Foto arhiva VN

Te 2018. godine na Mundijalu u Rusiji reprezentacija Švajcarske je slavila sa 2:1, a Džerdan Šaćiri i Granit Džaka su pogotke proslavljali pokazujući rukama dvoglavog orla i na taj način su isprovocirali Srbiju.

Novinaru su posle žreba u Dohi odmah krenuli sa pitanjima vezanim za fudbalere Čikago Fajera i Arsenala i njihovo radovanje na utakmici protiv "orlova" na prethodnom Mundijalu.

- Ovoga puta ćemo da uživamo. Prijatelji smo sa Fudbalskim savezom Srbije. Imamo dobre odnose i ne želimo da ih kvarimo. Ne želim nikakvu polemiku oko ovog meča. Znamo šta se desilo pre četiri godine u Rusiji. Ovo je sada drugačije i biće drugačije. Ovo su tri protivnika koji su nam prijatelji u svetu fudbala. Ne želim više da se bavim tim stvarima - rekao je posle žreba predsednik FS Švajcarske Dominik Blan.

Selektor ove selekcije Murat Jakin se nada da će sve proći sportski i u duhu fer-pleja i bez političkih provokacija.

- Nadam se da će taj meč protiv Srbije proći samo u znaku sporta. Granit Džaka i Džerdan Šaćiri su naučili svoje lekcije pre četiri godine u Kalinjingradu. Sada će mortati da se ponašaju kao i svi ostali. Igrači i mediji moraju da ohlade glave kako bi sve prošlo u najbolje redu - naveo je Jakin.

Murat Jakin / FOTO: AP

Pored Švajcarske i Srbije u grupi G se nalaze i reprezentacije Brazila i Kameruna.

Prvi meč će "orlovi" igrati protiv Brazila, 24. novembra. Potom sledi utakmica sa Kamerunom, 28. novembra, a 2. decembra Piksijevi izabranici igraće sa Švajcarskom.

BONUS VIDEO: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spaktakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)