KAKAV ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO? NEVEROVATAN! Srbija dobila rivale na Mundijalu, i to kakve!

D. N.

01. 04. 2022. u 19:19 >> 19:19

U Dohi je obavljen žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu čiji je domaćin ove, 2022. Katar, a reprezentacija Srbije je saznala tri rivala u preliminarnoj, grupnoj fazi.

КАКАВ ЖРЕБ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО? НЕВЕРОВАТАН! Србија добила ривале на Мундијалу, и то какве!

Ilustracija

Voljom žreba, "orlovi" su svrstani u grupu G, u kojoj su još i Brazil i Švajcarska (s kojima smo, pomalo neverovatno, bili i u grupi na prošlom šampionatu planete), te Kamerun!

Mundijal u Kataru počinje 21. novembra i završava se 18. decembra 2022.

KRAJ: Rezultat žreba za Mundijal - Katar 2022.


Grupa A: Katar, Ekvador, Senegal, Holandija
Grupa B: Engleska, Iran, SAD, pobednik evropskog baraža (Vels - Škotska/Ukrajina)
Grupa C: Argentina, Saudijska Arabija, Meksiko, Poljska
Grupa D: Francuska, pobednik meča Peru - Australija/UAE, Danska, Tunis
Grupa E: Španija, pobednik meča Kostarika - Novi Zeland, Nemačka, Japan
Grupa F: Belgija, Kanada, Maroko, Hrvatska
Grupa G: Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun
Grupa H: Portugal, Gana, Urugvaj, Južna Koreja 

19.18 - Auh, kakav je ovo žreb bio... neverovatno, zar ne! Ostanite uz "Novosti sport", sledi mnogo zanimljivih informacija!

19.00 - Obavljeno je žrebanje ekipa i iz drugog šešira (interesantno, u istoj grupi, kao u onoj "našoj" u Rusiji, opet su Brazil i Švajcarska). Sada ćemo saznati s kim će igrati Srbija!

18.52 - Izvučeni su svi timovi iz prvog šešira, prelazi se na drugi. A potom, ono što nas najviše zanima - gde će završiti reprezentacija Srbije...

Ilustracija

18.46 - Da podsetimo ko je u kom šeširu:

Prvi šeširKatar (domaćin, automatski svrstan među najjače selekcije, iako to po igračkom kvalitetu nije, ali tradicija nalaže da domaća reprezentacija bude tu gde i jeste), Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija ili Portugal.

Drugi šešir: Meksiko, Holandija, Danska, Nemačka, Urugvaj, Švajcarska, SAD, Hrvatska

Treći šešir: Srbija, Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis

Četvrti šešir: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador i pobednici preostala tri baraža (sastaće se pobednik meča Australija - Ujedinjeni Arapski Emirati protiv Perua; zatim na Mundijal ide pobednik meča Kostarika - Novi Zelend, kao i najbolji tim preostale "staze" evropskog doigravanja, u kojoj prvo treba da se sastanu Škotska i Ukrajina, a pobednik da o putniku na Svetsko prvenstvo odlučuje utakmicom protiv Velsa).

18.45 - Do završetka žreba nećemo vam pisati ovakve kraće poruke, već ćemo sada objaviti spisak grupa i, čim neka reprezentacija bude izvučena, "popunjavaćemo" grupu kojoj ona pripada. Pravila su prilično jednostavna: 1) izvlače se prvo ekipe iz prvog, najjačeg šešira, pa iz drugog, onda iz trećeg (u kome je Srbija) i, konačno, iz četvrtog; 2) u jednoj grupi ne mogu da budu više od dve evropske selekcije. Pa, da krenemo!

18.44 - Bora Milutnović je odveo pet različitih reprezentacija na svetska prvenstva, i sa pravom se našao na ovom žrebu. A žreb - samo što ne počne, sve je spremno!

18.40 - U žrebu će učestvovati i: najpoznatiji igrač Katara svih vremena Adel-Ahmed Malala, čuveni australijski as Tim Kejhil, a i trenerski čarobnjak iz Srbije, Bora Milutinović. Njima se pridružio i nekadašnji as alžirske selekcije, Rabah Mađer... Za one mlađe, Mađer je strelac jednog od najatraktivnijih golova u finalu koje odlučuje o klupskom prvaku evrope, a te 1987. na "Prateru" je ovako obradovao navijače Porta tokom utakmice sa Bajernom:

18.37 - Njima se na bini sada pridružuju i velikani fudbala, koji će i biti zaduženi za sam žreb - Brazilac Kafu, Nigerijac čudesnih driblinga Džej-Džej Okoča, bivši trener Partizana, nemačka legenda Lotar Mateus, dugogodišnji rekorder po broju golova za reprezentaciju, Iranac Ali Daei, ali to nije sve... biće ih još.

18.35 - Umesto Idrisa i Rešmin, na bini su sada Džermejn Dženas, Samanta Džonson i Karli Lojd, dvostruka šampionka sveta sa selekcijom SAD.

18.34 - Posle iznošenja trofeja na binu, a u društvu Dešana je bio i mladi francuski navijač koji je, kao dečkić, vrlo emotivno sa tribina pratio poslednje finale Mundijala (4:2 protiv Hrvatske za "trikolore" u Rusiji), na red je došla nova emotivna video-priča o igranju fudbala u siromašnim zemljama. A potom - na binu su postavljeni "pehari" iz kojih će se izvlačiti grupe!

18.30 - Pehar namenjen prvaku sveta na binu sada iznosi selektor aktuelnih šampiona planete, Francuza, Didije Dešan.

18.28 - Uskoro će početi izvlačenje grupa...

18.26 - Trenutno, na velikom platnu, podsećanje na legende fudbala koji su napustili ovaj svet od prethodnog Mundijala do ovog koji sledi - Dijego Maradona (preminuo 2020.), Paolo Rosi (2020.), Gerd Miler (2021.), Gordon Benks (2019)...

18.25 - Vrlo kratko se obratio emir Katara, pa su na bini opet Idris Elba i Rešmin Čouduri.

18.24 - A sada se sa bine, svetskoj javnosti (ali možda pre svega svojoj, jer govori na maternjem jeziku) obraća emir Katara, šeik Tamim bin Hamad al-Tani. 

18.20 - Infantino je čestitao svim ekipama koje su prošle na Mundijal, uputio lepe želje učesnicima baraža koji će u junu odlučiti o preostala tri mesta na Svetskom prvenstvu, pa polako privodi govor kraju... rečima "Lideri sveta, zaustavite sve ratove i sve konflikte".

18.19 - Muzika je (nadamo se poslednji put na ovoj ceremoniji) ustupila mesto voditeljima. Idris Elba i Rešmin Čouduri su ponovo na bini, a oni su najavili obraćanje predsednika FIFA, Đanija Infantina.

18.18 - Uz pesmu koja se izvodi trenutno na bini, u pozadini se smenjuju nazivi svih zemalja-učesnica Mundijala...

18.16 - Ipak ćemo još malo sačekati na žrebanje. Na red je došla - nova muzička numera...

18.15 - I, evo voditelja na sceni, konačno. U pitanju su čuveni glumac Idris Elba i TV voditeljka Rešmin Čouduri.

18.13 - A dok čekamo da se na sceni pojave voditelji žreba, evo i kako izgleda maskota Mundijala u Kataru, "dobri duh Laeb":

18.10 - Muzički program je (nadamo se) završen za danas... Nadamo se da uskoro počinje i onaj, ljubiteljima sporta, zanimljiviji deo.

18.05 - Na bini, za početak, posle uvodnog govora i pomenutog spota, jedna muzička numera...

18.00 - Svečana ceremonija žreba je počela! Na početku, u dvorani u Dohi, emituje se promotivni video-spot, a voditelj programa će potom na kratko predstaviti i sistem takmičenja (32 reprezentacije biće podeljene u osam grupa, iz kojih po dve najbolje selekcije, posle tri odigrane utakice, nastavljaju takmičenje kroz nokaut fazu), biće predstavljena i lopta kojom će se igrati na Mundijalu, a onda... onda će početi i žrebanje. Podsetimo, jedno od pravila je da u grupi ne može da bude više od dve evropske selekcije. Zato će Srbija, koja je u trećem šeširu, ako bude "pridružena" nekoj evropskoj ekipi iz prva dva šešira (a velika je verovatnoća da će biti tako, jer u prvom šeširu su od "neevropskih" ekipa samo Brazil i Argentina tu, a u drugom Meksiko, Uruvaj i SAD), neće moći iz četvrtog šešira da dobije pobednika preostalog evropskog baraža (u kome Vels čeka pobednika duela Škotska - Ukrajina). No, o tom, potom...

17.55 - Možda deluje pre više optimistično, ali... što ne bismo maštali? Tema je... slobodna, a povod:

Dragan Stojković Piksi pored čuvenog pehara koji će 18. decembra 2022. podići prvak sveta u fudbalu.

17.30 - Delegacija Fudbalskog saveza Srbije čeka početak žreba za Svetsko prvenstvo.

17.15 - Prijatelji iz marseljskih dana, jer su obojica nosili dres Olimpika, Dragan Stojković i Didije Dešan, selektor aktuelnog prvaka sveta, Francuza, sreli su se u Dohi posle mnogo godina.

16.55 - NAJPOZNATIJE CREVO U KATARU: Prilaziće mu Ronaldo, Mesi, nadamo se i Tadić... (VIDEO)

16.10 - Ako ste propustili juče, nemojte danas: ŽREB ZA MUNDIJAL SAMO ŠTO NIJE: Velika anketa "Novosti" - koga biste voleli za rivale Srbije na Svetskom prvenstvu? (Možemo da vam otkrijemo da u ovoj anketi želje naših čitalaca su takve da, kada je o prvom šeširu reč, Portugalci su na trećem mestu, a kada je o drugom šeširu reč... Hrvati nisu uspeli baš da budu na samom vrhu liste želja ovdašnjih ljubitelja fudbala, mada nisu ni daleko od tog vrha. Glasajte i vi!)

Novosti

15.50 - OVO NISMO OČEKIVALI... Posetili smo mundijalski stadion u Kataru, a tamo - nesvakidašnja soba (VIDEO) (ali, baš nesvakidašnja soba).

15.45 - Najnovija vest: "I ONI SE PLAŠE SRBIJE": Posle Hrvata još jedna reprezentacija ne želi "orlove"

15.20 - "SAMO NE MINI ŠIPTARI": Legenda srpskog fudbala ima jednu želju pred žreb za Mundijal

15.10 - OGLASIO SE I PIKSI PRED ŽREB: Selektorove reči će oduševiti Srbiju

Uoči žreba

Podsetimo, Srbija je kao 25. na najnovijoj FIFA rang listi svrstana u treći šešir na ovom izvlačenju grupa, a kako su u "istom sosu" još i Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis, pomenute selekcije ne mogu da budu rivali izabranicima selektora Dragana Stojkovića Piksija u grupi.

Iz prvog šešira, "orlovi" će za rivala dobiti jednu od sledećih reprezentacija:

Katar (domaćin, automatski svrstan među najjače selekcije, iako to po igračkom kvalitetu nije, ali tradicija nalaže da domaća reprezentacija bude tu gde i jeste), zatim Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija ili Portugal.

Iz drugog šešira, potencijalni rivali Srbije su:

Meksiko, Holandija, Danska, Nemačka, Urugvaj, Švajcarska, SAD ili Hrvatska.

Što se tiče četvrtog šešira, iz kog bi "orlovi" trebalo da dobiju najlakšeg suparnika, u njemu su:

Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador i pobednici preostala tri baraža (sastaće se pobednik meča Australija - Ujedinjeni Arapski Emirati protiv Perua; zatim na Mundijal ide pobednik meča Kostarika - Novi Zelend, kao i najbolji tim preostale "staze" evropskog doigravanja, u kojoj prvo treba da se sastanu Škotska i Ukrajina, a pobednik da o putniku na Svetsko prvenstvo odlučuje utakmicom protiv Velsa).

 

 

Prirodno inteligentna voda uz inteligentnu igru


На ливадама, по улицама и сокацима, међу кућама и зградама, одувек се на овим просторима од малих ногу пикала лопта. То нам је у природи. А фудбал је одувек имао посебно место у срцима сваког од нас. Када је на лисабонском „Стадиону светлости“ чувени италијански судија Данијеле Орсато означио крај утакмице са Португалом, сан генерација претворио у стварност. Сан о моћној фудбалској репрезентацији Србије која игра у складу са својом природом. Ми из ВОДАВОДЕ смо поручили - Веруј интелигенцији природе, природа зна најбоље - буди као орао, рашири крила и играј срцем, јер тада су сви врхови твоји. Лети високо, јер када верујеш да можеш ниједан циљ није недостижан. ВОДАВОДА је званична вода фудбалске репрезентације Србије на путу на светско првенство у Катару. 

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spaktakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)