IZBORI U ZVEZDI: Kandidovao se Grof Božović, a rival mu Marinko Rokvić

Novosti online

17. 05. 2021. u 14:16

CRVENA zvezda se priprema za izbore za najviše klupsko telo, Skupštinu, gde će biti izabrano 36 novih kandidata.

ИЗБОРИ У ЗВЕЗДИ:  Кандидовао се Гроф Божовић, а ривал му Маринко Роквић

Foto: Jutjub printskrin

Izbori će biti održani od 22. do 24. maja, a danas je zaključen spisak kandidata, gde je i mnogo poznatih imena.

Među kandidatima ima legendi kluba, bivših igrača, trenera i rukovodilaca Zvezde, predstavnika navijača, ali i poznatih zvezdaša iz sveta estrade i glume.

Interesantno je da se kao kandidat prijavio i bivši trener Zvezde, Miodrag Grof Božović.

Od bivših igrača Zvezde tu su i Zdravko Borovnica, Ratomir Dujković, Stanislav Karasi, Vojin Lazarević, Vladimir Petrović Pižon, Zoran Filipović, Dragan DŽajić Boško Đurovski i Miloš Šestić.

Od poznatih ličnosti, kao kandidati su se prijavili glumci Viktor Savić, Aleksandar Radojičić i Miloš Petrović Tropejc, kao i pevači Marinko Rokvić i Zoran Kiki Lesendrić.

Foto: Instagram/marinkorokvicofficial

 

Ukupno je prijavljeno 59 kandidata, a biće izabrana 36 članova, pa će biti interesantno videti ko će od kandidata biti izabran, a za koga neće biti mesta u Skupštini.

Skupština Crvene zvezde ima ukupno 70 članova, 36 se biraju na izborima, a preostala 34 člana delegiraju SD Crvena zvezda (3), Sekcija veterana (8), Zaposleni u Klubu (3), Predstavnici sponzora (2), Udruženja navijača (15), Srpska akademija nauka i umetnosti (1), Srpska pravoslavna crkva (1), Beogradski univerzitet (1).

Pravo glasa na ovim izborima imaju svi punoletni članovi sa aktivnim članstvom na dan raspisivanja izbora, 29. aprila 2021. To su članovi rođeni 29. aprila 2003. ili ranije koji imaju plaćenu članarinu za ovu sezonu.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Svaki član koji se nalazi na biračkom spisku glasa lično, jednom, za određeni broj kandidata za izborne članove Skupštine u zavisnosti od svog članskog staža. Članski staž predstavlja broj godina u kojima je član imao aktivno članstvo u Zvezdi.

Članovi kluba sa pet ili više godina članskog staža kao i počasni članovi kluba mogu glasati za maksimalno 36 kandidata. Članovi kluba sa četiri ili manje godina članskog staža mogu glasati za maksimalno 18 kandidata.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)