MAGIČNA "STOTKA": Katai protiv Bačke došao do 100 utakmica u dresu Zvezde

Z. ĆOROVIĆ

16. 05. 2021. u 22:14

ZLATNI jubilej za Zvezdinog "Magika". Šmeker u kopačkama Aleksandar Katai (30) nedavno je na gostovanju u Bačkoj odigrao stoti meč u crveno-belom dresu.

МАГИЧНА СТОТКА: Катаи против Бачке дошао до 100 утакмица у дресу Звезде

FOTO: M. Vukadinović

Da nije bilo povreda i zdravstvenih problema, sigurno je da bi do ove brojke stigao mnogo ranije, ali ona i sada ima posebnu draž i težinu, pogotovo kada u tom zbiru stoji i to da je postigao 48 pogodaka i zabeležio 23 asistencije.

- Veoma mi je drago zbog ovog jubileja, zaista mi znači svaki minut koji provedem na terenu u crveno-belom dresu. Žao mi je što nema navijača na tribinama da podele sa nama igračima ovako velike uspehe. Jedan dug period iza nas, uspešna sezona, mnogo vezanih pobeda i utakmica bez poraza. Takođe mi je veoma bitno što iz utakmice u utakmicu nastavljamo ka našem cilju, koji smo zacrtali na početku sezone. To je dupla kruna, nadam se da ćemo je uskoro i osvojiti - istakao je Katai.

ZVEZDIN KLUB 100

1. Milan Borjan *179

2. Marko Gobeljić 145
3. Milan Rodić 143
4. Slavoljub Srnić 143
5. El Fardu Ben 127
6. Miloš Degenek 116
7. Milan Pavkov 101
8. Aleksandar Katai 100
* broj odigranih utakmica      

Do stotke je krilni napadač iz Srbobrana stigao je iz dva mandata na "Marakani". Debitovao je 20. septembra 2014. protiv Novog Pazara kod trenera Nenada Lalatovića, a tada je u Zvezdu došao kao pozajmljeni igrač Olimpijakosa. Posle toga, klub ga je otkupio i on je eksplodirao pod palicom Grofa Božovića i bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule 2016. godine. U tom, prvom "cugu", Katai je odigrao 68 utakmica, postigao 31 gol, uz 15 asistencija.

Nakon četiri godine igranja u inostranstvu, za Alaves, Čikago i Los Anđeles Galaksi, u julu 2020. Katai se vratio se u redove Crvene zvezde. Kod Dejana Stankovića nastavio je tamo gde je stao i novim majstorijama oduševljava ne samo Zvezdine navijače već i sve prave ljubitelje fudbala, pošto se smatra najvećim virtuozom u srpskoj Superligi.

Briljirao je ove sezone i u Ligi Evrope, njegovi golovi protiv Genta i Libereca bili su mala remek-dela.

SLEDEĆI IVANIĆ I KANGA

CRVENA zvezda ima čak osmoricu igrača koji su u njenom dresu odigrali preko sto mečeva. Vrlo brzo bi ovoj grupi mogli da se priključe Mirko Ivanić, koji je do sada odigrao 95 utakmica za Zvezdu, kao i Gelor Kanga (94), i to će se sigurno desiti ukoliko ostanu i sledeće sezone na "Marakani".

Ostale su još dve utakmice do kraja sezone, već u sredu u poslednjem kolu, protiv Metalca, Zvezda je u prilici da obori nekoliko rekorda, ali Katai ne pridaje tome preveliku pažnju.

- Sa jedne strane, to stvarno lepo zvuči, a sa druge, smatram da nama fudbalerima to i nije toliko bitno. Važno je da ispunimo naše ciljeve, nastavimo da osvajamo titule, kao i da igramo na evropskim takmičenjima. Veoma je lepo obarati rekorde, ali nije primarno - naglasio je Katai, koji je ove sezone postigao 13 pogodaka u Superligi i upisao sedam asistencija.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri