IRAC KOME ĆE LATINO TEMPERAMENT DOĆI GLAVE: Poznati komentator morao da izvinjava zbog izjave tokom prenosa, preti mu otkaz?

Novosti online

09. 05. 2021. u 08:55

NE stišava se bura posle polufinalnih okršaja Lige šampiona, a u centru pažnje sada su nefudbalske stvari. Na tapetu je poznati irski komentator, nekadašnji fudbaler Liverpula Džim Beglin.

ИРАЦ КОМЕ ЋЕ ЛАТИНО ТЕМПЕРАМЕНТ ДОЋИ ГЛАВЕ: Познати коментатор морао да извињава због изјаве током преноса, прети му отказ?

FOTO: Tviter

Irac je izazvao bes na društvenim mrežama pošto je crveni karton Anhela di Marije prepisao njegovom "latino temperamentu".

Usledile su kritike kolega, raznih udruženja i savesnih građana, na šta je Beglin  reagovao izvinjenjem na društvenim mrežama.

- Izvinjavam se što sam upotrebio kulturno osetljive reči tokom polufinala Lige šampiona. Pogrešno sam upotrebio rasistički stereotip. Ovo je bilo neprimereno i neprihvatljivo, reči imaju snažan uticaj i u potpunosti razumem težinu onoga što sam izrekao posle isključenja Di Marije. Ovo će mi biti lekcija za ubuduće - poručio je Džim Beglin.

Mnogi pripadnici zajednice koju je Irac uvredio prihvatili su izvinjenje, ali bilo je i onih drugih, zagriženih pristalica takozvane kensl kulture u SAD koji su zahtevali da Beglin dobije momentalni otkaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri