UEFA UZVRAĆA UDARAC: Drastična kazna za tri kluba

Novosti online

25. 04. 2021. u 09:47

UEFA je preživela udarac najbogatijih klubova. Pokazala je zube, za 48 sati razbila ideju o Superligi, a sada se sprema da uzvrati udarac.

УЕФА УЗВРАЋА УДАРАЦ: Драстична казна за три клуба

Aleksandar Čeferin foto: N. P.

Kako izgleda, više će da zaboli klubove. Posebno Real Madrid, Barselonu i Juventus.

U intervjuu za Dejli Mejl, predsednik evropske kuće fudbala Aleksander Čeferin je najavio kažnjavanje klubova.

– Svako mora da snosi posledice onoga što je uradio. Ne možete tako nešto da uradite i da kažete: “Kaznili su me zato što me svi mrze”. Oni nemaju problem ni sa kim, osim sa sobom. Ono što su oni uradili nije u redu i videćemo u narednih nekoliko dana šta ćemo da uradimo – reao je Čeferin.

Naravno, neće svi da budu istovetno kažnjeni. Neko će da prođe bolje, a neko gore…

– Za mene postoje tri grupe u tih 12 klubova: Englezi, koji su se oglasili prvi, zatim sledeća trojka i onda oni što veruju da je Zemlja ravna i da Superliga i dalje postoji. Velika je razlika među njima, ali svi će da budu odgovorni. Videćemo na koji način.

Jedno od pitanja je bilo kako se osećao kad je čuo da se osniva Superliga.

– Osećao sam se kao da sam stavljen u veš mašinu. U subotu sam iz Slovenije otišao u Švajcarsku, osam sati automobilom. U svom govoru imao sam sve spremno da razgovaram o reformama, čak i da se zahvalim Anjeliju. Od tada sam četiri puta promenio govor. Pripremali su stvari koje mi nisu rekli, Anjeli me je lagao govoreći: “Nije istina, nije istina.” Na kraju se to dogodilo i ja sam morao javno da kažem šta se zaista desilo – ispričao je Čeferin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista