ČEFERIN: Superliga projekat pohlepnih ljudi, to su lažljivci i zmije

Novosti online

19. 04. 2021. u 15:44 >> 16:19

FUDBALSKI svet i Evropska fudbalska unija (UEFA) ujedinjeni su protiv užasne odluke o formiranju Superlige koju je donelo nekoliko klubova vodeći se pohlepom, izjavio je danas predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

ЧЕФЕРИН: Суперлига пројекат похлепних људи, то су лажљивци и змије

Foto: Tanjug/David Ramos/Pool via AP

- Fudbaleri koji budu nastupali u Superligi neće moći da učestvuju na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Neće moći da igraju za svoje zemlje - rekao je Čeferin, a preneo Rojters.

UEFA je danas zvanično donela odluku o reformi Lige šampiona od 2024. godine i proširenju takmičenja sa 32 na 36 klubova.

Ipak, ova odluka je u senci formiranja Superlige.

Predsednik UEFA nije štedeo reči kritike na račun 12 klubova i odgovornih lica za formiranje Evropske Super lige (ESL), koja bi trebalo da bude rival Ligi šampiona.

Obraćajući se javnosti posle sednice Izvršnog odbora evropske kuće fudbala, na kojoj je usvojen predlog o potpuno novom formatu Lige šampiona od 2024. godine, on je "opleo" po odgovornima za fudbalski haos.

Nije štedeo ni prvog čoveka Juventusa, sada i potpredsednika ESL Andreu Anjelija, čijoj ćerki je bio kum na krštenju.

- UEFA distribuira 90 odsto zarade fudbalskoj zajednici. Za nas fudbal nije samo pitanje novca, za Superligu jeste. Ovo je interes desetak "prljavih" ljudi. Za njih ne postoji fudbal, već samo novac. Ova ideja je šamar svima koji vole fudbal. Nećemo im dozvoliti da unište naš sport - poručio je Čeferin.

- Počeo bih prvo sa Edom Vudvordom (izvršnim potpredsednikom Mančester junajteda) koji me je u četvrtak zvao da kaže da je veoma zadovoljan reformom Lige šampiona. Jedina stvar oko koje je hteo da pričamo je Finansijski fer-plej, a pritom je već, bar je to sada očigledno, potpisao nešto sasvim drugo. Ali, Andrea Anjeli je najveće razočaranje", počeo je Čeferin.

O kumu je rekao sledeće:

- Nikada nisam video osobu koja tolko puta laže, tako konstantno kao on. Neverovatno! Nismo znali da imamo zmije među nama, ali sada znamo - nije se ustručavao predsednik UEFA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)