OGLASIO SE GRADONAČELNIK LIVORNA: Da li bivši predsednik Partizana kupuje italijanski tim?

Novosti online

18. 04. 2021. u 13:32

VAŽIO je nekad Livorno za respektabilan klub, a poslednjih godina tone sve dublje. Dubioze bi mogao da ga spasi jedan Srbin.

ОГЛАСИО СЕ ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛИВОРНА: Да ли бивши председник Партизана купује италијански тим?

Foto: N.Paraušić

Mediji u Livornu najavili su da je Popović u subotu boravio u gradu, da je obišao stadion i trening centar, upoznao se sa sadašnjim čelnicima kluba, a da bi večeras od 18.30 trebalo da bude u loži stadiona „Armano Piči“ kako bi posmatrao meč sa Komom.

Bivši predsednik Partizana, Zoran Popović. Biznismena iz Šapca, potencijalni je kupac sadašnjeg člana serije C. 

- Popović je voljan da dostavi ponudu za kupovinu Livorna i u vestima je naznačeno da će se sastati sa mnom. S tim u vezim, ranije sam govorio da me ne zanima da sedam za pregovarački sto sa navodnim kupcima sve dok pregovori ne budu podignuti na zvanični nivo, potvrđeno delima i potpisivanjem predugovora. Raduje me, ipak, što je gospodin Popović došao u Livorno da vidi stadion i prateće objekte. Samim tim je dobrodošao, ali na zvanične sastanke potrebno je nešto više od izraza interesovanja, navepo je Luka Salveti, gradonačelnik Livorna, očigledno dobro upućen u vlasničku strukturu i ovlašćen da komunicira sa zainteresovanim stranama.

Salveti navodi da ga interesuje samo ozbiljan kupac, koji će dostaviti predugovor, mada u ovom trenutku niko ne može sa sigurnošću da kaže kakvi su planovi samog Popovića.

Situacija bi mogla da bude jasnija u ponedeljak, za kad je zakazana Skupština akcionara Livorna. Svi prispeli predlozi će se naći na stolu, pa će ljudi koji sad vode klubu znati ko im i šta nudi. Ujedno i da se proceni da li oni žele da prodaju klub.

A Livorno je trenutno poslednji u konkurenciji italijanskih trećeligaša, sa negomilanim dugovima i maglovitom budućnošću.

Podsetimo, Zoran Popović je bio predsednik Partizana od decembra 2014. do decembra 2015.

(Mozzart sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)