ALEKSANDAR STANKOVIĆ SEO NA KLUPU RADNIČKOG: Možda su igrači izgubili predstavu čiji dres nose

Novosti online

12. 04. 2021. u 15:55

ALEKSANDAR Stanković danas je predstavljen kao novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Radnički.

АЛЕКСАНДАР СТАНКОВИЋ СЕО НА КЛУПУ РАДНИЧКОГ: Можда су играчи изгубили представу чији дрес носе

FOTO: FK Radnički/Marko Aleksovski

Mladi stručnjak ekipu preuzima na sedam kola pre kraja Superlige Srbije. Radnički je trenutno na 12. mestu na tabeli sa 38 osvojenih bodova.

Stanković je odlučio da promeni i sastav svog stručnog štaba, pa će njegovi pomoćnici biti Nikola Stanković i Milan Ćirić, koji su mu dugogodišnji saradnici. Na mestu trenera golmana ostaje Miroslav Stanković.

On je pre Radničkog bio trener Bežanije i Metalca iz Gornjeg Milanovca.

- Da je momenat u kojem preuzimam mesto glavnog trenera dobar, ja sigurno ne bih bio ovde. Ne sumnjam da je u prethodnom periodu ovde bio dobar rad, ali prosto se neke stvari nisu poklopile, pa je došlo do ove rezultatske krize. To je sasvim normalna stvar u fudbalu, jer je kriza sastavni deo ove igre. To što ekipu uzimam u finišu sezone ne menja ništa. Tako je bilo u Metalcu, pa smo na kraju ostvarili visoke ciljeve koji su pred nas bili postavljeni - rekao je Stanković.

Dobro je upoznat sa kvalitetima njegovih igrača.

- Jako brzo se sve ovo desilo. Iskreno, ja do leta nisam planirao da radim zbog nekih porodičnih stvari. Ipak, poziv kluba kao što je Radnički je onaj koji se ne odbija. Ovo je mnogo veliki klub i ogroman izazov za mene. Smatram da sam svojim dosadašnjim radom zaslužio da radim u Superligi Srbije i verujem da mogu da doprinesem ovoj ekipi. Ja sam pre vadesetak godina igrao u Radničkom i jako dobro mi je poznata njegova tradicija, kao i njegova veličina. Znam šta Radnički predstavlja i znam kakvi su sve fudbaleri igrali u njemu. Možda su ovi današnji igrači izgubili predstavu o tome u kakvom klubu igraju i moj zadatak je da oni što pre ponovo shvate čiji dres nose - jasan je Stanković.

Aleksandar Stanković je odgovorio na pitanje i kakvom fudbalu stremi kao trener.

- Formaciju ćemo prilagoditi karakteristikama igrača u postojećem kadru. Ja sam sinoć pogledao utakmicu protiv Partizana, pošto sam zbog Kovid protokola bio u karantinu, jer sam u petak uveče došao iz inostranstva i morao sam da se testiram. Mnogi su objavili da sam ja vodio trening u subotu, ali to nije tačno, jer nisam mogao da izađem dok nisam dobio negativan test. Imam jasan uvid u kvalitet ovog tima. Imamo mnogo rovitih igrača, ali nećemo kukati. Moramo što pre da se saberemo i da se okrenemo ovim utakmicama koje su nam preostale. Ne treba da se vraćamo na period koji je iza, samo ćemo gledati napred. Radnički će u svakoj utakmici ići na pobedu. Ja znam šta želim, ali to što ja želim svakako neće moći da dođe odmah. Tražiću brzu reakciju i verujem da ćemo u hodu doći do onoga čemu stremimo - završio je Stanković.

Promociji novog trenera prisustvovao je i sportski direktor Radničkog Ivan Ivović.

- Situacija na tabeli nije sjajna, u padu smo forme i ovo je trenutak kada treba napraviti brz preokret. U klub je došao perspektivni stručnjak i od njega očekujem da, pre svega, izazove jaku reakciju kod igrača i donese šok terapiju. Mislim da je on odlično rešenje. Mlad je trener, a imao je veoma uspešan početak karijere, kada je Metalac prošle godine uveo u Superligu. Mi mu čvrsto verujemo i smatram da ćemo sezonu uspešno privesti kraju. A onda nas sve zajedno čeka težak prelazni rok i pokušaj da sastavimo tim koji će se vratiti u vrh srpskog fudbala. Vizija rukovodstva je da okosnicu čine mladi igrači, a na nama je da to i uradimo. Mnogim igračima iz aktuelnog sastava ističu ugovori i biće velikih promena. Paralelno ćemo razvijati školu fudbala i u nju privlačiti najveće talente iz ovog dela Srbije. No, otom potom. Najpre da uspešno završimo aktuelnu sezonu, a onda nas čeka veliki posao - izjavio je Ivović. 

Stanković će na klupi Radničkog debitovati u nedelju od 19 časova, kada niški tim dočekuje Javor, u sklopu 32. kola Superlige Srbije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati