CENA? SITNICA! Zagrebački Dinamo gradi novi velelepni stadion vredan 60 miliona evra

Novosti online

10. 04. 2021. u 11:36

DINAMO iz Zagreba je na društvenim mrežama predstavio ideju i viziju izgleda novog stadiona.

ЦЕНА? СИТНИЦА! Загребачки Динамо гради нови велелепни стадион вредан 60 милиона евра

FOTO: Fejsbuk/Dinamo Zagreb

Vizuelni izgled stadiona u Maksimiru izradio je zagrebački arhitekta Oto Barić, a Dinamo je objavio i osnovne podatke, kao i fotografije koje prikazuju kako bi taj stadion trebalo da izgleda.

Stadion bi, piše Dinamo, mogao biti gotov za tri godine. Cena je oko 60 miliona eura.

- U trenucima kada naši igrači pišu nova večna poglavlja slavnog Dinama, prvi put iznosimo ideju i viziju kako mislimo da treba da izgleda naš dom! Na osnovu materijala koje je izradio klub, a u skladu sa UEFA standardima, vizuelni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekta Oto Barić sa svojim partnerima iz specijalizovane kompanije Polimašin koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Novi Dinamov stadion uključuje:

- 34.000 natkrivenih mesta

- 3000 VIP mesta
- vrhunsko gostoprimstvo
- Medija centar
- obezbeđen smeštaj za gledaoce sa invaliditetom

i još mnogo toga. Dinamov dom kakav Dinamo zaslužuje je investicija vredna oko 60 miliona evra i može se realizovati u roku od 3 godine. Želimo da učestvujemo u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu - Gradom Zagrebom. Pozivamo sve navijače Dinama da podrže našu težnju da pokrenemo aktivnosti koje će klub sigurno podići na viši nivo i učiniti ga još boljim kroz arhitektonski konkurs, odabir idejnog rešenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela finansiranja i konačno izgradnju moderan dom Dinama. Ponos hrvatskog fudbala! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači su to zaslužili  - piše u objavi na zvaničnoj fejsbuk stranici "modrih".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković