STANOJEVIĆ HLADNE GLAVE O DERBIJU: Poraženi jesmo, nadigrani nismo

M. Blažić

08. 04. 2021. u 20:42

DVA lica Partizana, kao i Crvene zvezde, nisu bila dovoljna gostima da posle dve godine izbegnu poraz u duelu sa najvećim rivalom.

СТАНОЈЕВИЋ ХЛАДНЕ ГЛАВЕ О ДЕРБИЈУ:  Поражени јесмо, надиграни нисмо

Foto: M.Vukadinović

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević je vruće glave, neposredno posle utakmice, najavio da će u četvrtak posle odrađene analize moći konkretnije da priča o dešavanjima na 164. večitom derbiju. Danas je u razgovoru za "Novosti" otkrio da se njegova razmišljanja nisu značajnije promenila.

- Slični su utisci kao i posle utakmice. Kontrolisali smo je u prvom poluvremenu, bili opasni, sve je bilo kako je trebalo osim realizacije. Ono što najviše zameram igračima je što nismo bili opasni posle primljenog gola, ako izuzmemo Suminu šansu u finišu utakmice, izostala je reakcija. Zvezda nas nije ugrožavala u drugom poluvremenu, samo nas je primirila i bila dobra u polju. Derbiji su utakmice u kojima ne može da se očekuje mnogo prilika, Zvezda je dobra ekipa. Sveukupno, normalno je da utisak ne može da bude pozitivan kada izgubiš utakmicu.

Strateg "valjka" je čestitao večitom rivalu titulu, a i dalje je pri stavu da bi obrnuti ishod značajno uticao na finiš prvenstvene trke.

- Nisam od onih koji razmišljaju da bi bilo isto i da smo pobedili. Promenila bi se u tom slučaju svest na obe strane. Verujem da to možemo da menjamo kod nas, i to ćemo menjati ukoliko svi budemo razmišljali na taj način. Ništa ne znači da samo pojedinci misle tako, ako smo pravi u svakom smislu naravno da možemo da menjamo i da uvek verujemo u uspeh.

Osvrnuo se Stanojević i na učinak igrača od kojih se najviše očekivalo.

- Ne bih se u potpunosti složio sa kritikama na račun Natha jer smo igrali dobro dok je Izraelac igrao. Bilo je tu brzih razmena pasova i transformacija, a to je delom i njegova zasluga. Kasnije je ušao Suma, imao je tu jednu šansu, ali se slažem sa ocenama da stranci tog kvaliteta moraju da pruže više. Isto tako je i Lazar Marković bio na terenu u momentima kada smo igrali lošije. Niti je šutirao, niti asistirao, jednostavno nije bio na nivou, kao i cela ekipa u tom periodu utakmice.

Crveno-beli, po rečima trenera Partizana, nisu priredili taktička iznenađenja.

- Zvezda nas je iznenadila utoliko što utakmicu nije počeo Gavrić i bila je dilema Falčineli ili Ben. Znalo se već u 20. minutu da će odmah početkom drugog poluvremena doći do zamene oba bonusa, to je nekako bilo prirodno i logično na osnovu razvoja situacije. Ponoviću, oni nas i u takvoj situaciji nisu mnogo ugrožavali, ali je problem što mi nismo pokazali reakciju posle gola.

Gubitak titule ne znači i gubitak motiva.

- Te priče su zabranjene. Kako možeš da nemaš motiv kada si u Partizanu, svakog dana je novo dokazivanje, meni je svaki novi radni dan u "Zemunelu" nova radost i motiv. Niko nema pravo da razmišlja na drugačiji način dok je u Partizanu. Svaka utakmica daje smernice za leto. Tako je bilo u derbiju, ali i u ostalim prvenstvenim utakmicama, slika je mnogo jasnija - zaključio je Stanojević.

LIČNI UČINAK NAJMANjE BITAN

STANOJEVIĆ je pretrpeo prvi poraz na klupi Partizana u prvenstvenim derbijima i tvrdi da mu to ne stvara glavobolju.

- Nemam problem sa tim uopšte. Moj lični učinak je najmanje bitan, čak i taj niz pobeda koji smo imali. Derbi je uvek specifična utakmica, prestiž i emocija su iznad svega i zato mi je poraz teško pao, a ne zbog nekih ličnih ostvarenja ili rekorda - rekao je trener Partizana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna