STVARANJE NOVE TRADICIJE: Najmlađi fudbaleri sa Kosova i Metohije gostovali kraljevačkom Kikeru

G.Ćirović

08. 04. 2021. u 16:23

NAJMLAĐI fudbaleri Kosova i Metohiije, uzrasta petlića i pionira, gostovali su kraljevačkom Kikeru protiv kojeg su odigrali dve prijateljske utakmice.

СТВАРАЊЕ НОВЕ ТРАДИЦИЈЕ: Најмлађи фудбалери са Косова и Метохије гостовали краљевачком Кикеру

FOTO: FK Kiker

Po rečima Igora Ugljarevića, predsednika Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, ova dva meča mogu da ponesu i epitet istorijskih jer je Savez posle tačno 23 godine uspeo da oformi ove dve reprezentativne selekcije.

- Uz pomoć instruktora Fudbalskog saveza Srbije selektirali smo decu iz svih krajeva Kosova i Metohije, gde god postoji fudbalski klub ili škola fudbala. Ovo je način da ovi dečaci budu na oku fudbalskoj struci u Srbiji i da u dogledno vreme neko od njih se izbori za najdraži dres reprezentacije Srbije – rekao je ovom prilikom Ugljarević.

Utakmice nisu imale rezultatski značaj, ali su bile lepa prilika da se dečaci iz Kraljeva i sa Kosova i Metohije upoznaju, druže, sklope nova prijateljstva i demonstriraju svoju fudbalsku veštinu na travnatom terenu.

- Oduševljeni smo i za nas je posebna čast što smo ugostili talentovane mlade fudbalere sa Kosova i Metohije. Želimo da na ovaj način stvorimo novu, lepu tradiciju, uspostavimo još jedno neraskidivo prijateljstvo. U naš klub dolaze igrači iz južne pokrajine, a neki od njih već su u Partizanu, Crvenoj Zvezdi i Čukaričkom – istakao je Rade Todorović iz kraljevačkog FK Kiker.

FOTO: FK Kiker

Utakmice u Kraljevu protekle su i pod budnim okom Igora Matića, koordinatora mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

- Privilegija je što sam tu da ispratim ove dečake, neke nove nade i nove talente – naglasio je Matić. - Obostrani je inters da napravimo što bolju saradnju sa našim ljudima koji su na čelu FS Kosova i Metohije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja