U SRBIJI SE NE BI PRIMILO: Brazilci predlažu revolucionarnu promenu u fudbalu, a tiče se trenera

Novosti online

25. 03. 2021. u 17:18

U novijoj eri fudbala gotovo svakodnevno stižu predlozi za promene pravila same fudbalske igre.

У СРБИЈИ СЕ НЕ БИ ПРИМИЛО: Бразилци предлажу револуционарну промену у фудбалу, а тиче се тренера

FOTO: Printskrin

Brazilci, koji se smatraju "najfudbalskijom zemljom", otišli su korak dalje i donose revolucionarnu promenu u vezi sa trenerima.

Naime, tamošnji klubovi izglasali su predlog Fudbalskog saveza Brazila kojim se klubovima ograničava broj trenera koje smeju da promene u toku jedne sezone.

Prema njemu, brazilski timovi mogli bi da otpuste samo jednog trenera u toku prvenstva, a i treneri imaju samo jednom pravo da daju otkaz.

U praksi to izgleda ovako: ako klub otpusti trenera, do kraja sezone ekipu će moći da vodi samo zaposleni član stručnog štaba koji je u njemu najmanje šest meseci.

Ukoliko sam trenera podnese ostavku, klub ima pravo da dovede zamenu, dok odlazeći trener više nema pravo da preuzima neki drugi tim.

Za ovaj predlog je glasalo 11 klubova, a protiv je bilo njih devet.

- Na ovaj način želimo da zaštitimo trenere i uvedemo mir u naš fudbal. Trenerima će se na ovaj način omogućiti da u miru rade svoj posao i nešto naprave u klubovima koje vode i smatramo da će to pomoći brazilskom fudbalu, rekao je predsednik Brazilskog fudbalskog Saveza Rožerio Kaboklo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)