STOJKOVIĆ: Tandem Jović-Mitrović lepo zvuči! Biću vrlo rigorozan u pogledu discipline!

A. Ilić

19. 03. 2021. u 12:25

NOVI selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković obratio se javnosti na virtuelnoj pres konferenciji.

СТОЈКОВИЋ: Тандем Јовић-Митровић лепо звучи! Бићу врло ригорозан у погледу дисциплине!

FOTO: Printskrin/Jutjub/FSS

Stojković je odgovarao na pitanja novinara pred naredne duele SP u Kataru. 

Pojavila se pre nekoliko dana informacija da "Orlovi" neće biti kompletni zbog odluke francuskih vlasti da ne pusti igrače koji igraju u tamošnjem šampionatu na reprezentativni prozor. 

- Informacije koje imamo, a u svakodnevnom smo kontaktu, za sada očekujem da neće biti problema. Postoji naznaka da bi moglo da bude problema, ali verujem da do toga neće doći i da će svi igrači sa spiska se odazvati u našem kampu, rekao je Stojković na početku. 

On je potom najavio meč sa  Republikom Irskom. 

- Mi smo naravnokao ozbiljan tim i stručni štab, analizirali sve protivnike, akcenat na Republici Irskoj , u pitanju je kvalitetan tim, mi moramo da budemom fokusirani na našu igru i naravno daočekujem da pobedimo. 

Dotakao se Stojković i taktike pred naredne duele. 

- Imam u glavi formaciju, ali sistem nije važan, nego principi ofanzivnog i defanzivnog fudbala. Najbolje utakmice smo igrali sa trojicom u liniji, protiv Rusije i Norveške, zašto bi onda bežali od toga.

Govorio je novi selektor i forme napadača, posebno Aleksandra Mitrovića koji je najbolji strelac tima u prethodnom periodu. 

- Mitrović mora da povrati samopouzdanje, malo je igrao zadnjih par meseci,ali sam ga ipak stavio na spisak. Pitali su me ljudi zašto ga zovem, kad ne igrau nokdaunu je, još je promašio penal protiv Škotske, ali ja verujem u njega.

Otkrio je i možemo li očekivati tandem Jović - Mitrović.

- Moguće lepo zvuči, probaćemo verovatno tu kombinaciju". A možda i Vlahović sa njima, to bi bilo fenomenalno, javnost bi bila oduševljena.

Upitan je i o nedisciplini i problematičnim igračima. 

- Samo mi dajte imena i fakat da je to što rade na pogrešan način. Obećavam vam da će odmah sa torbom da se vrate kući. Ima puno neistina i tračeva. Svi koji su bili ranije i koji su sada sigurno poseduju taj patriotski duh u sebi. Ne verujem da ima u njima kalkulacija da hoće ili neće da igraju. Bilo je nekih stvari i pitanje je da li su neki stvarno bili povređeni ili su se čuvali za klub. To neće smeti da rade. Tu ću biti vrlo rigorozan. Ako neko i pokuša to da uradi, u svoju korist, a na uštrb reprezentacije. Ali, računam na njihovu inteligenciju. A nedisciplina se neće tolerisati i može da se zove kako god hoće. Voleo bih da mi date ime i održaću svoju reč, odvešću ga sam do aerodroma. 

Podsetimo Srbija se 24. marta sastaje sa Irskom u Beogradu,  prvi favorit grupe Portugal stiže tri dana kasnije 27. marta, dok 30. marta " Orlovi" gostuju u Azerbejdžanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere