TOŠIĆ O DOLASKU STOJKOVIĆA NA KLUPU SRBIJE: Piksi je pravo rešenje, odbio je ponude iz Kine i Dubaija da bi preuzeo "orlove"

Novosti online

04. 03. 2021. u 11:58

NEKADAŠNjI fudbalski reprezentativac Srbije Duško Tošić nije krio oduševljenje što je legendarni Dragan Stojković Piksi preuzeo naš nacionalni tim.

ТОШИЋ О ДОЛАСКУ СТОЈКОВИЋА НА КЛУПУ СРБИЈЕ: Пикси је право решење, одбио је понуде из Кине и Дубаија да би преузео орлове

Foto: Instagram

Tošić je imao priliku da sarađuje sa novim selektorom u kineskom Gvangdžou R&F i ima samo reči hvale za bivšeg trenera i velikog prijatelja.

"Promenio sam dosta trenera od Srbije, preko Francuske, Engleske, Nemačke, Španije do turske i mogu samo da kažem da sam mnogo naučio od njega i što se tiče životnih i što se tiče fudbalskih stvari", rekao je za Mocartsport Tošić.

Fudbaler turske Kasimpaše otkriva da su reprezentativci Srbije oduševljeni izborom novog selektora.

"Čuo sam se u prethodnom periodu sa mnogo naših iskusnijih igrača iz reprezentacije, pitali su me za Stojkovića, da li će doći, jedva su čekali da postane selektor. Cela javnost, fudbaleri, novinari, svi su čekali Piksija, on je pravo rešenje, veliko ime, autoritet i takav neko nam je potreban u ovom trenutku".

Tošić tvrdi da je Piksi zbog Srbije odbio bogate ponude iz Dubaija i Kine.

"Oduvek je imao veliku želju da bude selektor. Često smo pričali o tome dok smo bili u Kini, jer kad god se tražio novi strateg reprezentacije, njegovo ime je bilo u opticaju. A Piksi bi uvek govorio da će doći pravi trenutak. Sedeli smo u decembru, januaru, pričali i znam da je imao četiri-pet ponuda iz Kine i iz Dubaija, ali da nije želeo o njima ni da razmišlja, samo ga je zanimalo da preuzme reprezentaciju", kaže Tošić.

Bivši reprezentativac naše zemlje otkrio je i šta čeka igrače sa novim selektorom.

"Nije babaroga, ali traži od svakog maksimum i izvući će od svakog maksimum. Fudbaleri se kod Stojkovića osećaju komotno, znaju u svakom trenutku šta treba da rade na terenu. Piksi mnogo poznaje fudbala, njemu nisu potrebne neke velike analize protivnika, okrenut je više svojoj ekipi i uvek sve ima u glavi, svaki detalj".

Tošić je uveren da je Piksi najbolje moguće rešenje za reprezentaciju i da je Srbija dobila za selektora fenomenalnog i čoveka i trenera.

"Dobili smo za selektora fenomenalnog i čoveka i trenera. Došao je u svoju zemlju, da vodi naš državni tim i nijedan Srbin neće želeti više od njega da napravi dobar rezultat i da odvede Orlove na Mundijal u Katar".

Piksi će dobitovati na klupi Srbije 24. marta, kada na stadion "Rajko Mitić" stiže Republika Irska.

(Mocartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024