RASTEMO SEDAM GODINA I TU NIJE KRAJ: Zvezdan Terzić poručuje - cilj je Liga šampiona!

Novosti online

26. 02. 2021. u 16:49

Šampion naše zemlje završio je evropsku odiseju u 1/16 finala Lige Evrope pošto je Milan prošao dalje zahvaljući pravilu o golu u gostima (2:2 Beograd, 1:1 Milano).

РАСТЕМО СЕДАМ ГОДИНА И ТУ НИЈЕ КРАЈ: Звездан Терзић поручује - циљ је Лига шампиона!

FOTO: AP

Bez obzira na sve navijači su ponosni i spremili su doček svojim ljubimcima, a prezadovoljan je i Zvezdan Terzić.

Generalni direktor Zvezde je u razgovoru sa novinarima kazao da je najbolji dokaz kako je rukovodstvo Milana videlo utakmicu "vriska od sreće" kada je sudija svirao kraj.

- To pokazuje koliko su strepeli. Čestitam im na prolazu, imali su više sreće i to je to - rekao je on.

- Sinoć sam bio srećan i zadovoljan, ponosan, ali jutros tužan. Osećam žal zbog velike šanse da se prođe dalje. Crvena zvezda je veliki klub, ali ne smemo da propuštamo ovakve šanse da bacimo skroz na kolena sedmostrukog šampiona Evrope", dodao je generalni direktor Crvene zvezde i osvrnuo se na sve ono što se desilo u 180 minuta fudbala.

- Mislim da smo ukupno u ovom dvomeču bili bolji. Ne želim da tražim alibi u dva penala, dva crvena kartona i svim problemima sa kojima smo se suočavali, ali mislim da smo više zaslužili prolaz. Ponosan sam na ovaj dvomeč, kao i na sve što smo uradili u ovih sedam godina. Crvena zvezda je strahovito porasla kao klub, porastao joj je ugled kluba u evropskim okvirima. Porasli su nam koeficijenti, nadam se da ćemo od leta biti 39. klub na UEFA listi, sada smo 50, što nam omogućava lakši ulaz u grupnu fazu Lige šampiona, a automatski i veće prihode... Vratilo se poverenje u Zvezdu.

Terzić je rekao da su se potvrdile njegove reči da Zvezda 25 godina nije imala ovako dobar tim, a da mu je posebno drago što se "Mister" pokazao u ulozi trenera.

"Dejan Stanković strašno brzo raste kao trener i verujem da će nastaviti i napraviti grandioznu karijeru, kao što mu je bila igračka. Doneo je novu energiju i hrabrost Crvenoj zvezdi. Videlo se to u načinu na koji smo nadigrali Milan", poručio je direktor Zvezde.

Crveno-beli su već četiri godine redovni učesnici evropskih takmičenja, a Terzić poručuje da se nada da će iduće kvalifikacije okončati plasmanom u Ligi šampiona

- Mislim da nikad u ovih sedam godina nismo ušli u kvalifikacije za Ligu šampiona s toliko samopouzdanja kao što će to biti idućeg leta. Ako možemo ovako kvalitetno da se sudarimo sa liderom Serije A, ne vidim da ćemo imati problem u kvalifikacijama. Moramo da nastavimo da rastemo iz dana u dan. Ne smemo se zadovoljavati.

- Naš zadatak i obaveza je da iz sezone u sezonu imamo bolji i jači tim. Cilje je Liga šampiona, tu nema dvojbe - naglasio je direktor Zvezde i za kraj poručio:

- Mislim da je Zvezda porasla i da može da se izbori sa tim klubovima koji nas čekaju u četvrtoj rundi kvalifikacija. Biće to teški mečevi, uvek u kvalifikacijama ima iznenađenja, ali nadam se da se na nama neće slomiti kola. Sada u kvalifikacijama nastupamo kao favorit - rekao je Terzić. 

(Mondo) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)