MATIĆ JE GAZDA U SVLAČIONICI JUNAJTEDA: Nemanja sve kažnjava, čak i samog sebe

Novosti online

25. 02. 2021. u 17:06

SRPSKI fudbaler Nemanja Matić bitna je karika u timu Ole Gunara Solskjera, ne samo na terenu već i u svlačionici.

МАТИЋ ЈЕ ГАЗДА У СВЛАЧИОНИЦИ ЈУНАЈТЕДА: Немања све кажњава, чак и самог себе

EPA

Kakva pravila vladaju u svlačionici "crvenih đavola" za klupski sajt su govorila kapiten Hari Megvajer i srpski vezista.

Matić je zadužen za disciplinu i ima ulogu blagajnika koji sakuplja novac od kazni zbog sitnih disciplinskih prekrašaja saigrača.

- Kažnjen sam samo jednom o čemu bi se dalo diskutovati. Ipak, pustio sam Nemanju da to uradi. Stavio sam novac u zajedničku blagajnu. Nisam doneo telefon u teretanu već sam posle vežbi otišao da obujem kopačke i tada sam pokupio telefon i slučajno ga uneo u teretanu. Nisam ga uopšte palio jer sam krenuo na masažu, ali očigedno da bi bilo bolje da ga nisam nikako ni uzimao. Nemanja je striktan što se toga tiče - rekao je Megvajer.

Srbin ističe da nije bilo dileme za njega da li je kapiten trebalo da plati kaznu.

- Istina je, kažnjen je i on. Doneo je telefon u teretanu. Rekao sam mu: ’Hari, izvini ali...’ Problem je što ja i on određujemo visinu kazni. Disciplina je veoma važna u našem timu i zato smo doneli neka osnovna pravila. Ne sme da se kasni na treninge i sastanke, nema telefona u teretani... Momci su to teško prihvatali na početku pa smo sakupili lepe pare.

Zanimljivo u celoj priči je to da je Matić kaznio samog sebe.

- Moram da vam otkrijem da sam kaznio samog sebe pre meča sa Njukaslom. Zakasnio sam dve sekunde na sastanak, a pravila važe za sve. Morao sam da se kaznim inače bi me saigrači ’uhvatili’. Kasnio sam... Ispred prostorije u kojoj se održavao sastanak sam se zadržao u razgovoru sa Polom Pogbom tako da ću mu tražiti da plati pola kazne. Videćemo da li će da prihvati - istakao je Matić.

Podsetimo, Junajted večeras od 21 sat igra revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Real Sosijedada na "Old Trafordu". "Crveni đavoli" su u prvom meču bili ubedljivi i slavili su sa 4:0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzarsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA IGRA? Mančester junajted desetkovan pred polufinale FA Kupa