SUDIJSKI EKSPERT: Partizanov penal čist, Zvezdin ne

Novosti online

13. 02. 2021. u 19:35

SUDIJSKI ekspert Zdravko Jokić gostovao je na TV Arena Sport i analizirao sporne situacije sa mečeva Superlige, a bilo ih je i ovog vikenda!

СУДИЈСКИ ЕКСПЕРТ: Партизанов пенал чист, Звездин не

FOTO: M. Vukadinović

Jokić se prvo osvrnuo sa situaciju sa meča Partizan - Novi Pazar (4:1) u kojoj su crno-beli do drugog gola došli nakon udarca sa "kreča". Ocenio je da je sve bilo regularno, odnosno da je postojao osnov da se dosudi jedanaesterac koji je Natho pretvorio u gol.

"Sudija je bio dijagonalno, imamo povlačenje koje je trajalo kratko, igrač je pušten, a sudija je tu jedini da proceni da li je to povlačenje bilo takvo da je fudbaler Partizana morao da odustane od igre. Bilo je u vidokrugu sudije. Deluje da je kratko trajalo, međutim vidi se da je dres odvojen od tela i to može da doprinese da je sudija bio u pravu", rekao je Jokić na TV Arena Sport.

"Opravdana odluka", potvrdio je sudijski ekspert.

Zdravko Jokić potvrdio je da je i na meču Radničkog i Crvene zvezde (0:1) sve bilo regularno, iako su se u više navrati i jedni i drugi žalili kod glavnog sudije Novaka Simovića.

Da li je Zvezda oštećena za penal protiv Radničkog? Nikola Stevanović je zahvatio loptu rukom u kaznenom prostoru...

"Ne bih rekao, telo je bilo prvo, pa ruka", rekao je Zdravko Jokić.

Da li je golman Ristić fauliran pre gola Ivanića, kada je bio u duelu sa Pavkovim?

"Pa... Mislim da je golman odigrao, pa uleteo u igrača. Po meni je sudija dobro procenio".

Ipak, pogrešnih odluka bilo je u najluđem duelu 21. kola. Čukarički i Vojvodina su remizirali (3:3), a prema mišljenju Zdravka Jokića - "stara dama" je oštećena.

Krajem poluvremena, Vojvodini nije priznat gol jer je lopta Miljana Vukadinovića napustila igralište.

"Pomoćni sudija je trebalo da bude kod zastavice da bi bio 100 odsto siguran da je lopta napustila teren. Ako je lopta i pola centimetra dodirivala liniju, ona je i dalje u igri. Moj je utisak da je gol i da nije trebalo da bude poništen. Sudija nije u liniji, baš me interesuje kako je mogao da vidi...", rekao je Zdravko Jokić i konstatovao da su ostale odluke Miloša Milanovića bile na mestu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a