JOVIĆ PREPOROĐEN U AJNTRAHTU: Lisica sam pred golom protivnika

V. N.

08. 02. 2021. u 20:00

ЈОВИЋ ПРЕПОРОЂЕН У АЈНТРАХТУ: Лисица сам пред голом противника

FOTO: AP

LUKA Jović (23) na novom početku. Igre u dresu Ajntrahta su bile najbolja preporuka za rekordni transfer u istoriji srpskog fudbala u trenutku kada je Real Madrid u leto 2019. pokazao prstom na ovom talentovanog napadača.

Ipak, Jović se nije nagledao pozornice na "Santjago Bernabeuu". Što zbog pehova sa povredama, što zbog veličine pozornice najvećeg kluba na svetu, na kraju i zbog renoviranja ovog stadiona od starta prošle sezone.

FALKAO, ZLATAN, RONALDO

SRPSKI internacionalac je otkrio i ko su mu bili uzori u karijeri.

- Bilo ih je dosta. Ronaldo, pa Zlatan Ibrahimović, ali najviše sam gledao kako igra Radamel Falkao. Mislim da imamo isti stil igre i voleo bih da jednog dana budem uspešan kao on - zaključio je Jović.

Jovića je Real pozajmio Ajntrahtu i pod svetlima Bundeslige se Jović očigledno oseća i snalazi najbolje. Reprezentativac Srbije je za oficijelni sajt Bundeslige otvorio dušu i pričao o tome kako je za novih 122 minuta na terenu u dresu Ajntrahta podsetio sebe i sve ostale u Nemačkoj na dane koji su ga preporučili za kraljevski klub.

- Vratio sam se u Ajntraht kako bih opet stekao samopouzdanje, da se vratim na prethodni nivo, ne da me gledaju kao zvezdu. Vratio sam se jer je to bila najbolja opcija za mene u ovom trenutku - kaže Jović.

Na potpitanje, šta je, ako nije fudbalska zvezda, Jović je bio još slikovitiji:

- Nije na meni da kažem, to bi drugi trebalo da procene, ali mogu da kažem da sam lisica u kaznenom prostoru, i da sam uvek dobro postavljen.

NAJLEPŠE USPOMENE IZ ZVEZDE

NE krije Luka Jović dve stvari vezane za rad u Srbiji.

- Najlepše uspomene me vezuju za Crvenu zvezdu. To je klub u kome sam proveo deset godina. Oni koji nisu bili u klubu, ne mogu da razumeju te emocije. Uvek se prisetim trenera Tome Milićevića koji me je doveo u Crvenu zvezdu. Posle sam promenio nekoliko trenera, ali morao bih da istaknem Bratislava Živkovića, on je najviše uticao na moj razvoj - prisetio se Jović.

Real Madrid je očigledno bio krupan zalogaj u karijeri mladog napadača.

- Nesumnjivo je da sam napredovao i sazreo u Madridu. Čast je igrati za najveći klub na svetu, a sreća deliti teren sa najboljim igračima na planeti. Bilo mi je teško na početku, jer sam još bio mlad, imao sam 21 godinu. Trebalo mi je vremena da saberem misli i shvatim da sam među najboljim igračima sveta u poslednjoj deceniji - dodao je Jović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)