JOVIĆ PREPOROĐEN U AJNTRAHTU: Lisica sam pred golom protivnika

V. N.

08. 02. 2021. u 20:00

LUKA Jović (23) na novom početku. Igre u dresu Ajntrahta su bile najbolja preporuka za rekordni transfer u istoriji srpskog fudbala u trenutku kada je Real Madrid u leto 2019. pokazao prstom na ovom talentovanog napadača.

ЈОВИЋ ПРЕПОРОЂЕН У АЈНТРАХТУ: Лисица сам пред голом противника

FOTO: AP

Ipak, Jović se nije nagledao pozornice na "Santjago Bernabeuu". Što zbog pehova sa povredama, što zbog veličine pozornice najvećeg kluba na svetu, na kraju i zbog renoviranja ovog stadiona od starta prošle sezone.

FALKAO, ZLATAN, RONALDO

SRPSKI internacionalac je otkrio i ko su mu bili uzori u karijeri.

- Bilo ih je dosta. Ronaldo, pa Zlatan Ibrahimović, ali najviše sam gledao kako igra Radamel Falkao. Mislim da imamo isti stil igre i voleo bih da jednog dana budem uspešan kao on - zaključio je Jović.

Jovića je Real pozajmio Ajntrahtu i pod svetlima Bundeslige se Jović očigledno oseća i snalazi najbolje. Reprezentativac Srbije je za oficijelni sajt Bundeslige otvorio dušu i pričao o tome kako je za novih 122 minuta na terenu u dresu Ajntrahta podsetio sebe i sve ostale u Nemačkoj na dane koji su ga preporučili za kraljevski klub.

- Vratio sam se u Ajntraht kako bih opet stekao samopouzdanje, da se vratim na prethodni nivo, ne da me gledaju kao zvezdu. Vratio sam se jer je to bila najbolja opcija za mene u ovom trenutku - kaže Jović.

Na potpitanje, šta je, ako nije fudbalska zvezda, Jović je bio još slikovitiji:

- Nije na meni da kažem, to bi drugi trebalo da procene, ali mogu da kažem da sam lisica u kaznenom prostoru, i da sam uvek dobro postavljen.

NAJLEPŠE USPOMENE IZ ZVEZDE

NE krije Luka Jović dve stvari vezane za rad u Srbiji.

- Najlepše uspomene me vezuju za Crvenu zvezdu. To je klub u kome sam proveo deset godina. Oni koji nisu bili u klubu, ne mogu da razumeju te emocije. Uvek se prisetim trenera Tome Milićevića koji me je doveo u Crvenu zvezdu. Posle sam promenio nekoliko trenera, ali morao bih da istaknem Bratislava Živkovića, on je najviše uticao na moj razvoj - prisetio se Jović.

Real Madrid je očigledno bio krupan zalogaj u karijeri mladog napadača.

- Nesumnjivo je da sam napredovao i sazreo u Madridu. Čast je igrati za najveći klub na svetu, a sreća deliti teren sa najboljim igračima na planeti. Bilo mi je teško na početku, jer sam još bio mlad, imao sam 21 godinu. Trebalo mi je vremena da saberem misli i shvatim da sam među najboljim igračima sveta u poslednjoj deceniji - dodao je Jović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna