MOTIV VIŠE ZA STANOJEVIĆA I PARTIZAN: Crno-beli jurišaju ka "baksuznih 13"

M. BLAŽIĆ

08. 02. 2021. u 19:27

LAKA trojka protiv kruševačkog Napretka (3:0) koji je godinama predstavljao "kost u grlu" Partizanu kako u Beogradu, tako i u Kruševcu, "popela" je niz trijumfa u Superligi na osam.

МОТИВ ВИШЕ ЗА СТАНОЈЕВИЋА И ПАРТИЗАН: Црно-бели јуришају ка баксузних 13

FOTO: M. Vukadinović

Ekipa Aleksandra Stanojevića je još jednom potvrdila autoritativnost i kvalitet u utakmici gde je pobeda bila imperativ, a ono što posebno može da raduje sve kojima je crno-belo na srcu je činjenica da je sedam od osam uzastopnih pobeda ostvareno bez primljenog gola.

DRULOVIĆ SPOJIO SAMO DVE

Ljubinko Drulović/FOTO: N. Paraušić

SVI ostali treneri koji su sedeli na klupi u periodu između dva mandata Stanojevića, osim Granta, Vermezovića i Nikolića, nisu nikako uspevali da prebace brojku od šest uzastopnih pobeda. Takav, identičan učinak imaju Savo Milošević, Miroslav Đukić, Ivan Tomić i Vuk Rašović. Pet pobeda u nizu je sa svojim pulenima ostvario Zoran Mirković, a "najtanji" učinak su imali Zoran Milinković sa četiri i Ljubinko Drulović (na slici) sa svega dve pobede, ali u kratkoročnom boravku koji je trajao manje od dva meseca.

Ekipa momaka u crno-belim dresovima pod komandom Aleksandra Stanojevića je još daleko od njegovog rekorda iz prvog mandata, u periodu od 2010. do 2012. (13 trijumfa), ali prvenstveni raspored u narednih šest kola ukazuje na to da trener Partizana ima realne izglede da preskoči i baksuznu brojku. Pri pogledu na nizove koje su imali stručnjaci na klupi kluba iz Humske između dva mandata primetna je zanimljivost da je upravo pomenuti broj 13 bio baksuzan i Marku Nikoliću i to u dva navrata.

Strateg koji je poslednji doneo šampionski pehar u klupske vitrine u sezoni 2016/2017. je tada u drugom delu sezone posle remija u večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić" nanizao 13 pobeda i stigao do trofeja ubedljivom pobedom nad lučanskom Mladosti.

NAJDUŽI NIZOVI

Aleksandar Stanojević 8

Savo Milošević 6
Zoran Mirković 5
Miroslav Đukić 6
Marko Nikolić 13
Ivan Tomić 6
Ljubinko Drulović 2
Zoran Milinković 4
Marko Nikolić 13
Vuk Rašović 6
Vladimir Vermezović 10
Avram Grant 10
Aleksandar Stanojević 13
lSerije pobeda u Superligi.

Na taj način Nikolić je izjednačio lični rekord iz sezona 2013/2014. i 2014/2015. kada je u šestomesečnom periodu od 26. aprila do 26. oktobra njegov tim takođe iz 13 uzastopnih utakmica izlazio kao pobednik.

PUT DO LIČNOG REKORDA

Partizan - Novi Pazar

Javor - Partizan
Partizan - Radnik
Inđija - Partizan
Partizan - Vojvodina
Rad - Partizan
Narednih šest kola.

Stanojević je na baksuznom broju 13 stao u jesenjem delu sezone 2011/2012., a da ne ode makar korak dalje, postarala se tadašnja uprava, koja mu je u zimskoj pauzi uručila otkaz i angažovala Izraelca Avrama Granta. Upravo je on, uz Vladimira Vermezovića, vlasnik drugog najdužeg niza u poslednjoj deceniji sa deset vezanih trijumfa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!