SVI DETALJI FALKOVOG TRANSFERA: Postaje jedan od najplaćenijih, Zvezda angažovala italijanskog skauta!

Novosti online

29. 01. 2021. u 16:27

CRVENA zvezda je angažovala Felipea Falka.

СВИ ДЕТАЉИ ФАЛКОВОГ ТРАНСФЕРА: Постаје један од најплаћенијих, Звезда ангажовала италијанског скаута!

FOTO: EPA

Nekoliko imena bila su u opticaju u srpskim medijima u poslednjih nekoliko nedelja, a Crvena zvezda je na kraju uz dosta pažnje odlučila da Falko zaduži opremu srpskog šampiona. 

Kako piše "Mocart Sport" Falko će postati jedna od najskupljih investicija Crvene zvezde, postaće jedan od retkih za koje je Crvena zvezda izdvojila milionsko obeštećenje. Mali broj njih je opravdao uloženo. Nadaju se navijači da doskorašnji fudbaler Lećea neće na kraju da se pridruži neuspešnom pulu koji čine Ričmond Boaći. Radživ Van La Para, kao i Mateo Garsija. 

Nije imao impresivnu polusezonu u Seriji B nekadašnji mladi reprezentativac Italije. Postigao je samo dva gola u dresu Lečea, ali je već od novembra bio na izlaznim vratima. Pokazivao je nameru da napusti Leče još u oktobru, pa je otuda imao redukovanu minutažu.

Portal navodi da su crveno-beli Falka pratili godinu dana. Filipo Falko je intenzivno praćen prethodne sezone kada je sa Lečeom igrao u Seriji A. I bio više nego zapažen. 

Postigao je četiri gola i upisao šest asistencija. Novi fudbaler Crvene zvezde je tada imao odličnu statistiku i kada je reč o procentu uspešnih driblinga, broju driblinga i ključnim dodavanjima. 

foto: FK Crvena zvezda

Međutim, na "Marakani" su imali i pomoć prijatelja. Sportski direktor Crvene zvezde je angažovao poznatog italijanskog skauta Paola Gretija kako bi svakodnevno pratio pojedine igrače sa italijanskog tržišta, među kojima je bio i Filipo Falko. 

Predlog o potencijalnom angažovanju Filipa Falka stigao je i do članova stručnog štaba. Svi su, počev od šefa Dejana Stankovića savršeno upućenog u italijanske prilike, bili za to da se krene u realizaciju posla.

Lečeu je predložena šestomesečna pozajmica uz opciju obavezne kupovine u junu od 1.000.000 evra. Italijani su glatko odbili taj predlog. I od tada je počela igra živaca. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Menadžer Ivica Pavlović bio je spona između dva rukovodstva. Crveno-beli su ozbiljnog saveznika imali u Falku koji je želeo da napusti Leče. Bio je izrazito nezadovoljan, pa je na kraju srpski šampion uspeo da umanji zahteve finansijskog kluba i rok isplate prolongira do 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!