NENAD LALATOVIĆ SELEKTOR SRBIJE? Pitajte igrače...

Novosti online

20. 01. 2021. u 19:06

Nenad Lalatović se nalazi na pripremama sa Vojvodinom.

НЕНАД ЛАЛАТОВИЋ СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ? Питајте играче...

FOTO: AP

On je razgovarao sa novinarima, a za Telegraf je odgovorio na pitanje da li bi mogao da postane selektor.

- Zvaničnih ponuda nisam imao, nisam nešto puno ni čitao o tome, ali se, eto, pominje u tim nekim fudbalskim krugovima. Ja mislim da, kada se traži selektor, za nešto bi trebalo da se pitaju i reprezentativci. I oni bi trebalo da kažu svoje mišljenje, koga bi voleli da vide na poziciji selektora. Biti dobar selektor znači napraviti dobru atmosferu. Svaki selektor ne može više ili manje da zna. Onaj ko zna da napravi dobru atmosferu, onaj ko od igrača zna da izvuče maksimum, da natera igrača da je državni grb za njega svetinja, i kada izađe na teren da se bori za taj grb... e, to je važno. Da se saoseća sa reprezentacijom, našim narodom, navijačima Srbije - počeo je Lalatović razgovor za Telegraf, te nastavio:

- E, kada to selektor uspe da objedini i da njima u glavu postavi da moraju da se bore za reprezentaciju kao što su se borili nekada u srpskom fudbalu pre nekog što su otišli u Mančester, Liverpul, Ajaks i velike klubove... onda je veliki posao napravljen. Da znaju da su otišli iz Srbije i kada se bore za te klubove. A kada dođu da znaju da je ta Srbija svetinja i da ti je ona sve to omogućila.

- Taj bolji život koji danas imaš nije ti omogućio ni London ni Engleska, Holandija, Italija, Belgija - već Srbija! I kada dođeš da igraš za tu Srbiju, moraš da se saosećaš sa njom i da se boriš kao za svoje dete i ženu. Da ih nikom ne daš. Tako moraš da se boriš za državni grb naše Srbije. Koji seletor to uspe da vrati i naravno da ima dobru filozofiju i viziju, on će odvesti Orlove na Svetsko prvenstvo.

Na pitanje šta bi rekao kada bi u trenutku razgovora zazvonio telefon, a sa druge žice bi bila ponuda za mest selektora, Lalatović je rekao:

- Ne bih sad sebe ja da namećem na sve to. Oni se bore za Piksija, za Miloševića i Milojevića, koliko čitam, i neka to tako ostane. Nenad Lalatović se nikome neće dodvoravati, Nenad Lalatović se nikome neće nuditi, Nenad Lalatović zna koliko vredi i koliko može, a to znaju i igrači koje ja treniram. Pretpostavljam da to znaju i naši reprezentativci. Čitam po novinama da Marko Pantelić traži selektora, ali ja mislim da bi naši reprezentativci trebalo da nađu selektora jer oni najbolje znaju koga bi trebalo da izaberu.

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

(Telegraf) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni