VUČELIĆ PRED PRIPREME PARTIZANA: Ista lopta i vama i nama, pa kome sreća junačka!

Novosti online

08. 01. 2021. u 11:26

FUDBALERI Partizana počeli su pripreme za prolećni deo sezone, a treneru Aleksandru Stanojeviću javilo se 36 igrača.

ВУЧЕЛИЋ ПРЕД ПРИПРЕМЕ ПАРТИЗАНА: Иста лопта и вама и нама, па коме срећа јуначка!

Milorad Vučelić

Na prozivci je bio i povratnik iz Voždovca Marko Živković, a strani igrači će se priključiti u ponedeljak, osim Makija Banjaka, koji je već stigao u Beograd i Žana Kristofa Bajbeka, koji sa pripremama počinje sutra.

Na spisku su: Vladimir Stojković, Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Filip Holender, Nikola Štulić, Žan Kristof Bajbek, Miloš Jojić, Nikola Jović, Filip Stevanović, Bibras Natho, Sejduba Suma, Denis Stojković, Takuma Asano, Lazar Marković, Nikola Čolić, Aleksandar Ščekić, Milan Smiljanić, Saša Zđelar, Lazar Pavlović, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Rajko Brežančić, Igor Vujačić, Bojan Ostojić, Svetozar Marković, Maki Banjak, Aleksandar Miljkovic, Aleksandar Lutovac, Marko Živković, Mihajlo Petković, Vanja Vlahović, Marko Milovanović, Samed Baždar, Lazar Savković i Periša Pešukić.

Prvi čovek crno-belih Milorad Vučelić na početku priprema za prolećni deo sezone fudbalerima i stručnom štabu poželeo je da očuvaju i unaprede pobednički duh crno-belih.

- Dragi Partizanovci, igrači, treneri, stručnjaci, simpatizeri, uposlenici i navijači, srećan vam Božić. Posebno ga čestitam tek stasalim omladincima, poniklim u našoj školi, kojih je danas ovde veliki broj i koji će se svojim kvalitetom i zalaganjem boriti za mesto u prvom timu i želim im da u tome uspeju. Oni su dokaz i potvrda sistema vrednosti koji Partizan neguje i zbog čega je, po stvaranju najkvalitetnijih igrača, već decenijama na vrhu evropskog fudbala, a minule godine ponovo prvi u Evropi", rekao je Vučelić u saopštenju dostavljenom medijima.

U sistemu vrednosti koji krasi Partizan, viteška igra i pravi sportski duh zauzimaju najviše mesto, kaže Vučelić.

- I zaslužene pobede, pobede izborene na zelenom terenu. To u 75 godina postojanja krasi Partizan. Ista lopta i vama i nama, pa kome sreća junačka! Tako smo osvajali bogatu riznicu trofeja koji krase Partizanov muzej. U godini koja je za nama ostali smo bez trofeja, po zasluzi rekao bih. Ostali smo to dužni i istoriji i veličini Partizana, ali najviše onim desetinama hiljada malih i najmlađih navijača koji su pritekli u pomoć svom voljenom klubu kada je bilo najteže", istakao je Vučelić.

U Partizanovu trofejnu salu treba da uđe slika 25.000 dečaka i devojčica koji su ispunili tribine Partizanovog stadiona.

- Uveren sam da ćemo im se u godinama koje dolaze valjano odužiti i odazvati se na veliku iskazanu ljubav. Vama, fudbalerima i stručnom štabu, želim da očuvate i unaprede pobednički duh Partizana. Da nastavite pobedonosni niz započet na isteku prošle godine. Morate se takmičiti sa svešću i uverenjem da sve samo od vas zavisi i da ne tražite unapred opravdanje za neuspeh - rekao je Vučelić.

- Fatalizam rađa malodušnost. Prilike će se popraviti tako da ćemo imati veliku podršku naših vernih i jedinstvenih navijača, Grobara. Impresivan je način na koji su oni obeležili svoju godišnjicu, svoj petodecenijski jubilej. Hvala im na tome. Razne druge okolnosti su takve kakve su i ni ovlaš ih kritički ne opisujem, jer u dane Božića treba imati i negovati samo bogougodne misli - istakao je Vučelić i svima poželeo srećan Božić i uspešnu takmičarsku godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)