BREGZIT KOČI DOLAZAK: Biser svetskog fudbala pred vratima Mančester junajteda

Novosti online

22. 12. 2020. u 17:04

EKVADORSKI fudbaler Mojzes Kaisedo pojačaće redove Mančester junajteda, ali pitanje je kada će talentovani ekvadorsk ifudbaler obući dres giganta sa old Traforda.

БРЕГЗИТ КОЧИ ДОЛАЗАК: Бисер светског фудбала пред вратима Манчестер јунајтеда

EPA-EFE/JOSE JACOME

Problem je napravio Bregzit - izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, zbog koga na snagu stupaju nova pravila o radnim dozvolama na Ostrvu.

Kaisedov klub Independiente Del Vale prihvatio je ponudu Mančester junajteda, vrednu pet miliona dolara, ali britanska viza će se od januara dobijati po mnogo strožim uslovima nego do sada.

Transfer je ugovoren i Kaisedo će, nema sumnje, postati igrač Junajteda, ali ga po svemu sudeći čeka selidba na pozajmicu dok ne stekne uslove u broju utakmcia za nacionalni tim.

No, ne bi trebalo mnogo da čeka na to, sudeći bar po njegovom učinku na početku reprezentativne karijere. Kaisedo je, naime, postao prvi tinejdžer koji se upisao u strelce u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u ovom veku.

Ovaj 18-godišnjak debitovao je devetog oktobra protiv Argentine, a već četiri dana kasnije postigao je gol za ekvador protiv Urugvaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!