ZEMLJOTRES TRESE FUDBALSKI SVET: Španske vlasti neće dozvoliti "furiji" da igra protiv tzv. Kosova?!

Novosti online

09. 12. 2020. u 10:02

ЗЕМЉОТРЕС ТРЕСЕ ФУДБАЛСКИ СВЕТ: Шпанске власти неће дозволити фурији да игра против тзв. Косова?!

FOTO: EPA

NAKON što su žrebom u Cirihu u ponedeljak oformljene grupe evropskih kvalifikacija za naredno Svetsko prvenstvo, koje će se održati u Kataru 2022. godine, desio se i jedan priličan problem.

Španija, prema pisanju pojedinih nemačkih medija, ne namerava da da dozvolu svojim reprezentativcima da igraju protiv samoproglašene Republike Kosovo.

Podsetimo, tokom žreba kvalifikacija, kojim je odlučeno da se Srbija takmiči u A grupi, dogodilo se da su kuglice "uparile našu i kosovsku selekciju", da bi onda na snagu stupila ranija odluka UEFA i ta ekipa je "premeštena" iz grupe u kojoj je Srbija - u prvu narednu slobodnu. A "upala" je kod Španaca. Što je tek posebna priča.

Naime, u grupi B pored moćne "furije" i tzv. Kosova, žrebom su svrstani i Šveđani, Grci i Gruzini. I, dok je čuveni španski list "Marka" podsećao da "Furija nikada prethodno nije igrala sa tom selekcijom, a da Španija nije prizana samoproglašenu nezavisnost Kosova, baš kao što to nisu uradili ni Grčka, ni Gruzija, za razliku od Švedske", u Nemačkoj se pojavila informacija da Španci neće ni izaći na teren protiv pomenutog spornog rivala.

Nemački "Sport1.de" naglašava sledeće:

"Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španska Vlada zapravo ne dozvoljava svojoj reprezentaciji da se takmiči protiv tzv. Kosova. Ova zabrana je na snazi jer postoje brojne paralele sa onim što se u Španiji dešava sa zahtevima za nezavisnost Katalonije, a Španija već dugo stoji na strani Srbije, koja je svojevremeno i ratovala zbog istih tendencija na Kosovu", piše pomenuti nemački portal.

(Blic) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Aleksandar

09.12.2020. 13:03

@Sve je jasno - Prava stvar bi bila kada bi spaniji sledila Grcka i Gruzija i da smeste siptare kod nas u grupi vucic bi zarad mira i stabilnosti rekao da se utakmica ofigra

Pera

09.12.2020. 13:04

Časna španija a tek ce vreme pokazati kakvu su gresku napravile drzave koje su priznale kim ne samo zbog srbije vec zbog zasrasujuce istine koja aĺbance identifikuje kao jevrejsku istorisku tvorevinu od 1912 jevrei su im mentori i preko njih komanduju al kaidom isis i globalnom trgovinom drogom. Oficiri kfor videli su bin ladena i njegov stab kod učk u decanima u stabu haradinaja a zamenik el bagdadija je albanac iz kačanika i glavni odred isis čine albanci....

kekec

09.12.2020. 14:05

melo je verovatno da spanija nece da igra sa kosovom! u tom slucaju gubi sa 3:0! kosovo je punopravni clan FIFE i UEFE sa svim pravima i obavezama kao npr.severna irska ili wales! tesko da politicke odluke spanske vlade mogu da vaze za svetsku i europsku fudbalsku federaciju.