ZEMLJOTRES TRESE FUDBALSKI SVET: Španske vlasti neće dozvoliti "furiji" da igra protiv tzv. Kosova?!

Novosti online

09. 12. 2020. u 10:02

NAKON što su žrebom u Cirihu u ponedeljak oformljene grupe evropskih kvalifikacija za naredno Svetsko prvenstvo, koje će se održati u Kataru 2022. godine, desio se i jedan priličan problem.

ЗЕМЉОТРЕС ТРЕСЕ ФУДБАЛСКИ СВЕТ: Шпанске власти неће дозволити фурији да игра против тзв. Косова?!

FOTO: EPA

Španija, prema pisanju pojedinih nemačkih medija, ne namerava da da dozvolu svojim reprezentativcima da igraju protiv samoproglašene Republike Kosovo.

Podsetimo, tokom žreba kvalifikacija, kojim je odlučeno da se Srbija takmiči u A grupi, dogodilo se da su kuglice "uparile našu i kosovsku selekciju", da bi onda na snagu stupila ranija odluka UEFA i ta ekipa je "premeštena" iz grupe u kojoj je Srbija - u prvu narednu slobodnu. A "upala" je kod Španaca. Što je tek posebna priča.

Naime, u grupi B pored moćne "furije" i tzv. Kosova, žrebom su svrstani i Šveđani, Grci i Gruzini. I, dok je čuveni španski list "Marka" podsećao da "Furija nikada prethodno nije igrala sa tom selekcijom, a da Španija nije prizana samoproglašenu nezavisnost Kosova, baš kao što to nisu uradili ni Grčka, ni Gruzija, za razliku od Švedske", u Nemačkoj se pojavila informacija da Španci neće ni izaći na teren protiv pomenutog spornog rivala.

Nemački "Sport1.de" naglašava sledeće:

"Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španska Vlada zapravo ne dozvoljava svojoj reprezentaciji da se takmiči protiv tzv. Kosova. Ova zabrana je na snazi jer postoje brojne paralele sa onim što se u Španiji dešava sa zahtevima za nezavisnost Katalonije, a Španija već dugo stoji na strani Srbije, koja je svojevremeno i ratovala zbog istih tendencija na Kosovu", piše pomenuti nemački portal.

(Blic) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri