MBAPEOVA STOTKA: Lep jubilej mladog napadača PSŽ-a

G. ČVOROVIĆ

06. 12. 2020. u 19:42

GOLOM u 91. minutu prvenstvenog meča protiv Monpeljea, Kilijan Mbape je postigao stoti pogodak u dresu Pari Sen Žermena.

МБАПЕОВА СТОТКА: Леп јубилеј младог нападача ПСЖ-а

EPA

 Utakmica je, inače, završena pobedom "svetaca" sa 3:1.

- Veoma sam ponosan što sam postigao stoti gol. Veliko hvala svima, navijačima, onima koji prate tim, mojim saigračima, porodici i zaposlenima u klubu. Ovo je veliki dan. Veoma sam ponosan što pripadam istoriji ovog velikog kluba - izjavio je Mbape posle postignutog jubilarnog gola u subotu uveče.

Momak rođen u obližnjem Bondiju, ovaj uspeh postigao je posle 135 odigranih mečeva u svim takmičenjima. Na ovaj način se izjednačio sa Domnikom Rošetoom na četvrtom mestu najboljih strelaca Parižana. Najbliži mu je sada Pedro Miguel Pauleta (109), a slede Zlatan Ibrahimović (156) i Edinson Kavani (200).

Ovaj podvig Mbape je postigao pred meč poslednjeg kola grupnog dela Lige šampiona, u kojem se PSŽ nada da će izvaditi kartu za osminu finala. Posle pobede nad Mančester junajtedom u prethodnom kolu, "svecima" je dovoljan i bod u Istanbulu protiv već otpisanog Bašakšehira. PSŽ, Mančester i Lajpcig imaju po devet bodova, s tim što pariski tim ima bolji skor od oba tima.

Ovogodišnji učesnik finala Lige šampiona, s fantastičnim timom u kome Mbape s Nejmarom predstavlja udarnu snagu, sanja da konačno osvoji ovo prestižno evropsko takmičenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a