PROLETER TRAŽI "ANDRIANU" ŠIROM SRBIJE: Sve je počelo zbog Brazilca, a tražiće je i u Evropi (VIDEO)

A. Ilić

02. 12. 2020. u 16:07

NE prođe jedan meč u kome Proleter slavi u domaćem prvenstvu ili Kupu Srbije, a da nakon meča igrači novosadskog kluba ne potraže Andrijanu.

ПРОЛЕТЕР ТРАЖИ АНДРИАНУ ШИРОМ СРБИЈЕ: Све је почело због Бразилца, а тражиће је и у Европи (ВИДЕО)

FOTO: M: Vukadinović

Tražili su je u Slanoj Bari, u Beogradu, Nišu, Surdulici, u Subotici, Šapcu... nisu je još pronašli, šuška se da je Andriana negde u Evropi. 

Potražiće je Novosađani i tamo. Kažu da neće stati sve dok je ne pronađu - odnosno dok Dado Glišić popularni hit ne zapeva igračima u svlačionici. Sve je počelo krivicom Brazilca Leandra Pinta. Sportski direktor Proletera Emir Bislimi objašnjava fenomen "Andrijana"...

"Počeli smo da je pevamo pre godinu dana. Kada je Brazilac Leandro došao kod nas. Dobro je naučio srpski jezik. On je u svlačionici zadužen za muziku.  Gledao je proslave, jedna od pesama koju je stalno puštao u svlačionici bila je "Andriana". Prvi snimci iz svlačionice krenuli su tako što on pusti pesmu, potom se popne na sto i zapeva", počeo je Bislimi. 

Veoma brzo pesma Dade Glišića postala je nezvanična himna nakon pobede crveno-belih.

"Potom smo svi prisvojili kao nezvaničnu himnu kada pobedimo. Slušamo mi dosta pesama, a ta je bila simpatična zato što je potekla od našeg Brazilca koji sluša našu narodnu muziku. Iako je prevashodno veliki ljubitelj rep muzike voli da sluša tu pesmu". 

Nižu se pobede u Novom sadu, malo ko je očekivao da će se ova pesma slušati gotovo svake nedelje. Kako "Andrianu" nisu pronašli u Srbiji pokušaće da je pronađu van granica naše zemlje. Klub ima ambiciju da ovog leta zadrži poziciju i izbori mesto u Evropi.

"Pevamo je stalno, postalo je tradicija. Niko nije očekivao da ćemo vezati toliko pobeda i da budemo tri meseca bez izgubljene utakmice. Sada imamo tu tradiciju traženja "Andriane" po Srbiji. Jer je nismo našli u Subotici, na Banovom brdu, Ivanjici, Kruševcu... Sada je vreme da je tražimo i u Evropi. Ne znam hoće li evropskim trenerima smetati ta pesma, ali mislim da ćemo je narednog leta pevati u van granica Srbije... Naša želja je da tražimo Andrianu u Holandiji protiv AZ Alkmara". 

Proleter ima dosta mlad tim, ali su igrači koji su nastupali u Brodarcu, a koji sada nose dres kluba već navikli na te evropske bitke koje su vojevali u omladinskoj ligi šampiona. Oni dobro znaju šta ih očekuje i gde da pronađu "Andrianu".

"Imamo dosta mlad tim, dosta igrača nosilo je dres našeg mlađeg brata Brodarca, igrali su u Ligi šampiona i znaju kako se pobeđuju veliki timovi. Njima to nije novo, jeste Slanoj Bari, ali većini naših igrača ništa nije to strano. Vrlo lako mogli bi da zapevaju tu pesmu i u Evropi", rekao je Amid Bislimi, sportki direktor Proletera za "Novosti". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna