BJEKOVIĆ PODRŽAVA KOKEZU: Lako je napadati i soliti pamet, ovo je najbolje rukovodstvo koje smo imali

Tanjug

02. 12. 2020. u 12:58

POTPREDSEDNIK fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković ističe da i dalje pati i proklinje penale koji su mu drugi put u karijeri zagorčali život.

БЈЕКОВИЋ ПОДРЖАВА КОКЕЗУ: Лако је нападати и солити памет, ово је најбоље руководство које смо имали

Foto: N.Paraušić

- Posle Artmedije, dogodila se Škotska i to su mi dva najveća šoka u više od pola veka koliko se profesionalno bavim fudbalom - kaže Bjeković.

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije jugoslavije, kasnije trener, pa direktor crno-belih teško je doživeo eliminaciju orlova sa Evropskog prvenstva.

- Teško, naročito posle utiska koji su naši reprezentativci ostavili na utakmici sa Norveškom. Ali kao što tada nismo bili vanzemaljci, tako ni sada ne smatram da smo niko i ništa. Naša reprezentacija ima kvalitet i ne može jedna loša predstava sve to da poništi. Nismo mi ni protiv Škotske bili toliko inferiorni. To su takve utakmice, važnost okuje noge, ne uđeš kako treba, ništa te neće, a oni daju gol iz jedne jedine polušanse. Realno, za 120 minuta igre nisu imali ništa osim tog šuta koji je završio u našoj mreži. Posle Jovićevog izjednačenja, bio sam ubeđen da ćemo ih slomiti u produžecima i lagano dobiti utakmicu - ističe Bjeković.

Ali, došlo se do "penal ruleta" koji se ponovo posrećio Škotskoj, kao i u polufinalu sa Izraelom.

- Neverovatno je koliko su dobro šutirali sa bele tačke u obe utakmice. Razume se, neko je morao da promaši, na našu veliku žalost, to je bio Mitrović, ali ja ga nikako ne bih proglasio za tragičara. Dešava se… Da se ne vraćamo u prošlost i da nabrajamo imena velikih svetskih asova koji su promašivali penale u još važnijim utakmicama. Mitrović je poklonio srce ovoj reprezentaciji i na svakoj utakmici bio među najboljima na terenu. Pred njim je još mnogo kvalifikacionih ciklusa, velikih izazova, Svetskih i Evropskih prvenstava. Očekujemo da nastavi golgetersku seriju i da bude udarna igla našeg nacionalnog tima.

Dugogodišnji fudbalski funkcioner smatra da su napadi na FSS i predsednika Slavišu Kokezu neosnovani.

- Ne samo da su neosnovani, nego ne vode ničemu. Ja sam tu najstariji u rukovodstvu Saveza, imam mnogo iskustva i znam da se neargumentovanim kritikama nikada nisu rešavali gorući fudbalski problemi. I dok sam radio u Partizanu, vrata bivšim asovima su bila širom otvorena. Ali su svi oni morali dobro da se informišu i da budu dobronamerni. Šta znači napadati i kritikovati, a nisi 100 odsto upućen šta se radi i kako se radi. Dakle, prvo sagledaj stvari, proceni da li možeš da pomogneš i onda slobodno dođi i zasuci rukave. I pre svega toga proceni kakvi su ti afiniteti, čime hoćeš da se baviš. Ne može svako da bude trener, ali isto tako ne može svako na predsedničku ili direktorsku funkciju. Najlakše je biti po strani i drugima soliti pamet - zaključuje Bjeković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri