TADIĆ I AJAKS SPREMNI ZA LIVERPUL: Napad, pa šta bude

N. ILjUKIĆ

21. 10. 2020. u 08:06

U TIŠINI "Johan Krojf arene" fudbaleri Ajaksa večeras (21.00) počinju put u novoj sezoni Lige šampiona.

ТАДИЋ И АЈАКС СПРЕМНИ ЗА ЛИВЕРПУЛ: Напад, па шта буде

FOTO: EPA

Žreb je hteo da im prvo u goste dođe Liverpul, aktuelni i dugo čekani šampion Engleske.

Kapiten "kopljanika" i zamenik kapitena reprezentacije Srbije Dušan Tadić je u razgovoru za "Novosti" najavio početak nove etape u svojoj i karijerama saigrača.

Istina, većina njih bi da zaboravi etapu i epizodu od pre dve sezone kada su šokantno zaustavljeni u polufinalu od Totenhema. Večerašnji duel protiv Liverpula je možda prilika da se drugom slavnom engleskom klubu naplate i dug i kamata.

- Radujemo se svi u Ajaksu početku evropske sezone. Dobro nam je krenulo u domaćem prvenstvu gde imamo četiri pobede i jedan poraz. S druge strane, Liga šampiona je poseban izazov, a nažalost i dalje ne možemo da računamo na podršku naše publike. Želimo da dobrim rezultatima i igrama popravimo raspoloženje i dignemo nivo kvaliteta naše igre - kaže Tadić.

Prvo pa Liverpul. Mane, Salah i društvo dolaze u Amsterdam da pokažu da su šokantni poraz od Aston Vile (2:7) i poslednji remi sa Evertonom (2:2) samo rezultat činjenice da i kod Jirgena Klopa igraju "živi ljudi". Istina, mnogi ovo ne smeju da tvrde za ekipu Bajerna iz Minhena...

- Liverpul je, bez ikakve sumnje, i ove sezone jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona. Žreb je hteo da već u prvom kolu igramo sa ovim timom, ali mi ćemo da forsiramo naš stil igre i pokušamo da dođemo do pobede. Tri boda na startu Lige šampiona bi nam mnogo značila - dodaje Tadić, koji će sa kapitenskom trakom da izvede ekipu na teren.

PONOVNI SUSRET SA BRIHOM

FOTO: AP

DUEL sa Liverpulom biće prilika da se prvi put posle SP u Rusiji 2018. sretnu Tadić i nemački sudija Feliks Brih.

Tada je Brih ojadio "orlove" u meču drugog kola sa Švajcarskom (1:2) kada nije svirao očigledan penal nad Mitrovićem.

Liverpul je, bar na papiru, favorit, iako gostuje u Amsterdamu.

- Ponavljam, nećemo odustati od napadačkog stila igre, pa ćemo da vidimo na kraju utakmice ko je bio bolji i da li su prognoze bile tačne - optimista je Tadić.

Naš sjajni vezista će biti glavni adut "kopljanika", kao i obično. U prilog tome ide i podatak da je u 103 meča za Ajaks postigao 57 golova uz 46 asistencija, što znači da je u proseku na svakom susretu bio kreator jednog pogotka holandskog velikana.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju