ARTETA PRECRTAO OZILA: Sjajni vezista nije registrovan za Premijer ligu

Novosti online

20. 10. 2020. u 19:26

BILO je jasno i ranije, ali sada je zvanično. Arsenal nije registrovao Mesuta Ozila ni za Premijer ligu.

АРТЕТА ПРЕЦРТАО ОЗИЛА: Сјајни везиста није регистрован за Премијер лигу

Foto: EPA

Nemački vezista se nije našao na spisku od 25 igrača koji mogu da nastupaju u najjačem rangu engleskog fudbala. To znači da on neće moći da igra za "tobdžije" u Premijer ligi do februara. Prethodno je izsotavljen sa spiska za Ligu Evrope.

Ozil će tako četiri meseca biti bez utakmice u nogama. Ipak, možda mu to neće pasti toliko teško, s obzirom na to da je najplaćeniji fudbaler Arsenala, pošto zarađuje 350.000 funit nedeljno.

Trener kluba sa "Emirejtsa" Mikel Arteta morao je pre slanja konačnog spiska igrača na koje računa u Premijer ligi da se odrekne dvojice seniora. Izbor je pao na Ozila i Sokratisa.

- Hteo sam da im kažem to u oči. Objasnio sam razloge i stvarno mi je bilo teško da im to kažem, ali to su restrikcije i pravila i oni moraju da poštuju odluku i probaju da treniraju na najbolji mogući način, pomognu timu kako mogu u tom trenutku i onda ćemo videti šta će se desiti - rekao je Arteta.

Nemac je poslednji put za Arsenal igrao u martu protiv Vest Hema. Nakon tog meča je usledio prekid sezone zbog pandemije virusa korona.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!