NAJVEĆA NEISPRIČANA PRIČA: Kako je Murinjo ubedio Mesija da dođe u Čelsi i ko je sve stopirao

Novosti online

16. 10. 2020. u 20:19

НАЈВЕЋА НЕИСПРИЧАНА ПРИЧА: Како је Мурињо убедио Месија да дође у Челси и ко је све стопирао

Foto: EPA-EFE/Alberto Estevez

"NAJVEĆA neispričana priča fudbalskog tržišta" - tako je poglavlje u svojoj knjizi "Grand Hotel Calciomercato" nazvao italijanski novinar Đanluka di Marcio.

Di Marcio je novinar italijanskog "Skaja" i poznati transfer-guru, čovek, koji je izgradio jake veze u tom svetu i koji objavama u mediju u kome radi, te na društvenim mrežama, najavljuje najveće poslove u fudbalskoj industriji.

A koja je njegova najveća tajna - neostvareni transfer Lea Mesija iz Barselone u Čelsi, kod Žozea Murinja.

Bilo je to, piše Di Marcio, 2014. godije, kada je Mesi imao otkupnu klauzulu u visini od 250 miliona evra koju je Čelsi bio spreman da plati.

To se događalo u periodu kada je Mesi imao ozbiljne probleme sa zakonom u Španiji, gde je bio optužen za utaju poreza.

Mesi je tada poslao poruku Murinju da je spreman da dođe u London.

- Kako si, šampione? Rekli su mi za tvoju želju. Ti ne znaš koliko puta nisam mogao da spavam zbog tebe jer sam pokušavao da nađem način kako da te zaustavim. Ti si najbolji. Tačka", rekao je Murinjo Mesiju u telefonskom razgovoru. 

Onda se, međutim, dogodilo nešto neobično.

- Znaš šta ću ti reći? Ti trebaš da ostaneš tu gde jesi. Ne napuštaj Barselonu. Oni će ti izgraditi spomenik. To je najbolje mesto za igrača tebe. Ali, ako jednog dana ustaneš i ako kafa u trening-centru ne bude istog ukusa, ako nebo postane sivo, ako se budeš osećao tužno pri povratku kući, ako ne budeš srećan, ako tvoja porodica ne bude srećna, ponovo otvori vrata sreće. A iza tih vrata, pronaći ćeš mene, koji te čeka.", kazao je Murinjo Mesiju, tvrdi Di Marcio.

Ovakve Murinjove reči su izazvale efekat koji je Žoze i očekivao.

"On je pobednik. Pripremite ugovor",  kazao je Mes svojim predstavnicima.

Sve je, tvrdi Di Marcio, pokvario - Sesk Fabregas, koji je preneo Deku da je čuo da Mesi dolazi u Čelsi, a Deko to javio Mesijevom ocu.

Horhe Mesi je tada zaustavio sve...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)