OCENE: Majstor Sergej, gladijator Lazović i umetnik Đuričić

Č. V.

09. 10. 2020. u 00:36

FUDBALERI Srbije pobedili Norvešku sa 2:1 posle produžetaka i domogli se finala baraža Lige nacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

ОЦЕНЕ: Мајстор Сергеј, гладијатор Лазовић и уметник Ђуричић

FOTO: FSS

Predrag Rajković 7 - Nije imao mnogo posla naš čuvar mreže. Kod gola Norveške nije mogao ništa. Nije najbolje video loptu, ono što je mogao da odbrani uspešno je uradio.

Nikola Milenković 7,5 - Morao je 120 minuta da se rve sa opasnim Halandom i Serlotom. Uradio je to sjajno, samo jednu dobru priliku i to posle kornera je imao napadač Dortmunda. Nije mu popularni "Bleki" dao mogućnost da pokaže svoj potencijal na travi "Ulevala". Odlična utakmica bivšeg štopera Partizana.

Stefan Mitrović 7 - Dobio je priliku u stratnoj u prvoj postavi pre mladog Strahinje Pavlovića i to se pokazalo kao dobar izbor. Baš kao i Milenković stalno je bio oko napadačkog dvojca skandinavske selekcije.

Aleksandar Kolarov 7 - Nije uvek bio siguran, ali je posao odradio kapitenski. Otvarao je kontre, imao i dva projektila koja je Jarstajn zaustavio. Sve u svemu dobar meč za novog igrača Intera, pokazao je od kolike je važnosti za reprezentaciju.

Darko Lazović 8 - Kao pravi gladijator. Tako se ukratko može opistati igra brzonogog Čačanina. Neumoran po desnoj strani. Imao je pregršt ponavljanja, odličnih centaršuteva. Uvek ga je bilo u igri i saigrači su to znali da primete i davali su mu loptu. Jedan od junaka pobede.

Darko Lazović je odigrao sjajan meč/FOTO: FSS

Nemanja Maksimović 7 - Može mnogo bolje tu nema dileme. Najvažniji njegov potez na utakmici je bio kada je izvadio loptu sa gol linije prilikom pokušaja Halanda.

Nemanja Gudelj 7,5 - Bolji deo tandema defanzivnih veznih igrača. Obavljao je takozvane prljave poslove. Pravio je gužvu na sredini terena i tako sprečio Norvežane da igraju više sa loptom u nogama i probaju da uposle napadački dvojac.

Mihajlo Ristić 7 - Debi u nacionalnom timu za igrača Monpeljea. Ušao je malo stegnuto i meč. Bilo je tu grešaka, ali kako je utakmica odmicala tako je i on bio sve bolji. Deluje da je pred kraj meča izgubio snagu, no uspeo je da odigra svih 120 minuta. Srbija je dobila još jednog važnog aduta.

Filip Đuričić 8 - Doktorska partija kreativnog vezste. Radio je šta je hteo sa protivnicima. Imao jednu idelanu priliku i dodavanje koje Mitrović nije pretvorio u gol. Ali mnogo upadljivije od toga je sa kojom lakoćom je plesao po terenu. Ako ovakve partije bude ponavljao "orlovi" će biti svakoj reprezentaciji opasan takmac.

Igrao se sa protivnikom - Filip Đuričić/FOTO: FSS

Dušan Tadić 7,5 - Asistent kod pobedonosnog gola. O njemu ne mora posebno da se priča. Igrao je odlično, mnogo mu je bilo lakše, kad je uz sebe imao savršenog Đuričića. Izvodio je sve prekide i uvek je bio opasan po gol Norvežana kada god bi mu lopta došla u magične noge u poslednjoj trećini terena.

Aleksandar Mitrović 7 - Ulazio je popularni "Mitrogol" u šanse. Nije bilo sreće da nastavi golgetersku seriju u nacionalnom dresu. Ipak, često je na leđima nosio štopere rivala. Dobra utakmica, falio je samo pogodak.

Izmene:

Luka Milivojević od 80. 6,5 - Mogao je možda malo bolje da reaguje kod gola Norvežana. Lopta mu je prošla kroz noge. Dobio i žuti karton. 

Sergej Milinković Savić od 80. 8,5 - Savršeno! Kakva utakmica veziste Lacija. Postigao je oba gola, s tim što je onaj drugi umetnost i pozavideli bi mu najveći umetnici sveta, ali i fudbaleri. Konačno je pokazao kakav talenat leži u njegovim nogama. Često smo to gledali vikednom u Kalču, bilo je vreme da nam to dokaže i u reprezentaciji. Još jednom partija za fudbalske knjige iz kojih će nove mlade snage moći da uče.

Junak, Sergej i Luka Milivojević proslavljaju pogodak/Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Mijat Gaćinović od 105. - Malo vremena da bi bio ocenjen.

Saša Lukić od 119. - Malo vremena da bi bio ocenjen. Ušao da sačuva vreme.

Selektor Ljubiša Tumbaković 8,5 - Pogodio je sa prvom postavom, izmenama, taktikom. Sve je uradio kako treba. Ne može da mu se nađe nijedna zamerka kada je ovaj meč u pitanju. Uspeo je da nađe način da zaustavi tandem norveških napadača koji je prošle sezone dao 77 golova. Sada ima ogromnu šansu da Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo, na koje se čeka 20 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere