OBRADOVIĆ PREZADOVOLJAN: Bićemo pravi Partizan

V. N.

08. 10. 2020. u 20:43

NIJE uspelo u nekoliko navrata, delovalo je da ni ovog leta neće biti ništa od povratka Ivana Obradovića (32) u Partizan, ali je ipak dva dana pre završetka letnje fudbalske pijace stavljen potpis na jednogodišnji ugovor.

ОБРАДОВИЋ ПРЕЗАДОВОЉАН: Бићемо прави Партизан

Ivan Obradović Foto FK Partizan

"Kam-bek" iskusnog defanzivca posle punih 11 godina došao je u trenutku kada crno-beli zaostaju osam koraka za najvećim rivalom, a upravo pred prvi ovosezonski derbi koji se 18. oktobra igra na stadionu u Humskoj.

- Prvi kontakt je ostvaren pre godinu i po dana. Tada se promenio trener u Anderlehtu i sve se okrenulo za nekoliko dana, zaigrao sam. Ovog leta sam došao početkom jula kod Save Miloševića i ta neka prva priča nije prošla kako bi trebalo. Onda je malo kasnije došao poziv od Ivice Ilieva. Odložili smo sve za finiš prelaznog roka i eto sada sam tu - iznosi prve utiske o povratku u klub u kojem je igrački stasao praktično kao golobradi momak.

Tokom 11 godina ino-karijere Obradović je svašta preturio preko leđa.

- Borio sam se, išao od zvezda do dna i vraćao se. Mentalno sam se trudio da ojačam. Uvek sam spreman za nove izazove, za mene ne postoji kraj. Najlepši period mi je bio u Španiji. Dobra liga, mnogo sam napredovao u svakom smislu, Belgija mi je više legla. U Anderlehtu igrao Ligu šampiona, osvojio dva trofeja. Tamo sam više uživao fudbalski. Ipak, ta Španija mi je dala neku neophodnu energiju za dalje.

Uz čitav niz povreda koje su ga s vremena na vreme vraćale nekoliko koraka unazad, kao "crna tačka" je ostala i epizoda u varšavskoj Legiji.

- Bilo je to baš loše iskustvo u Poljskoj. Stvari nisu legle, imao sam i mnogo privatnih problema. Glava nije bila usklađena sa telom, sve to je uticalo da ne igram i da mi Legija ostane u lošem sećanju. I neke vanfudbalske stvari su uticale, imao sam privatnih problema u Španiji, to mi nije dozvoljavalo da budem fokusiran. Uvek sam kasnio, ipak, neću zbog ta četiri meseca da odem u depresiju.

Period aklimatizacije po njegovim rečima neće ni biti neophodan.

- Osećam ovaj klub, dete sam Partizana. Nemam nikakav problem sa pritiskom. Drago mi je što ima mnogo igrača koji su odrasli u crno-belom, to me raduje. Verujem da ćemo uskoro biti pravi Partizan, napadački orijentisan, da sve pršti na terenu. Drago mi je što sam tu, možda sam morao i ranije da se odlučim. Želim da uživam u fudbalu i da budem onaj Obra kako su me zvali po Evropi, od pre 11 godina. Znam dobro i Brežančića i Uroševića, možemo jedni druge da učinimo boljim. Samo tako tim može i da napreduje, kad ti neko duva za vratom - zaključio je Obradović.

STRPLjIVO U DERBIJU

PRILIKU za "povratnički debi" Ivan Obradović će igrom sudbine imati baš u najvećoj utakmici srpskog fudbala, naredne nedelje protiv Crvene zvezde u Humskoj.

- To je po nekim parametrima i lakša utakmica od ostalih, izađeš na teren daš sve od sebe, nije ti potreban dodatni motiv za derbi. Ne smemo da uđemo u utakmicu "prenapaljeni", pa da posle njega imamo neke kikseve. Derbi je jedna utakmica, tabela ne znači ništa. Brdo emocija izaziva, strpljiviji i mirniji će izaći kao pobednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati