DETALJI HOLENDEROVOG TRANSFERA U PARTIZAN: Jednogodišnja pozajmica, otkup narednog leta

M. Blažić

01. 10. 2020. u 21:11

MAĐARSKI reprezentativac Filip Holender (26) novi je fudbaler Partizana.

ДЕТАЉИ ХОЛЕНДЕРОВОГ ТРАНСФЕРА У ПАРТИЗАН: Једногодишња позајмица, откуп наредног лета

Holender na meču Mađarska - Turska Foto EPA

Ofanzivni vezista koji podjednako dobro može da igra na obe krilne pozicije, ali i kao klasičan napadač, u Humsku stiže kao pozajmljeni fudbaler Lugana uz mogućnost otkupa ugovora narednog leta. Crno-beli su za Holenderove usluge Švajcarcima platili 50.000 evra, a ukoliko se u junu odluče za trajniji ugovor, moraće da doplate još 450.000 evra.

Partizan se ekspresno dogovorio sa momkom rođenim u Kragujevcu, a tokom dana je ubrzana i korespodencija sa Švajcarcima, pa je već nešto posle podneva postalo jasno da će Stanojević dobiti još jednu značajnu opciju u ofanzivi.

Holender je fudbalom počeo da se bavi u rodnom Kragujevcu, u Radničkom, da bi dve godine kasnije prešao u mađarski Honved, gde je u seniorskoj konkurenciji proveo punih šest godina. Za to vreme je na 159 odigranih utakmica mreže rivala tresao u 30 navrata.

Dobre partije u Honvedu nisu promakle selektoru Mađarske, pa je Holender 2018. debitovao za nacionalni tim, čiji je deo i danas i za manje od deset dana će gostovati u Beogradu protiv Srbije u okviru Lige nacija. Prethodnog leta je potpisao za švajcarski Lugano i odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima postigavši sedam golova uz četiri asistencije.

Uz dolazak Holendera, Partizan će narednih dana aktivno raditi na pojačanjima, pre svega u poslednjoj liniji tima. Ivan Obradović, koji je u jednom trenutku delovao kao nemoguća misija, i dalje razmišlja o više varijanti, pa je gotovo izvesno da će se njegov eventualni povratak u Partizan čekati do poslednjeg dana prelaznog roka, 5. oktobra.

I sve ostale opcije se odnose na nekadašnje fudbalere Partizana, pre svih na Miloša Jojića i Svetozara Markovića. Oni trenutno ne deluju kao realne varijante, ali bi situacija do ponedeljka mogla drastično da se promeni.

LIČNA KARTA

FILIP HOLENDER

Rođen: 27. jul 1994.

Mesto: Kragujevac

Karijera: Honved (2013 - 2019), Lugano (2019-2020), Partizan (2020-?).

Reprezentacija: Mađarska U21 4 (0), Mađarska 8 (1).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)